Piacvezető CAM-megoldás a külföldön már jól ismert Metalcam jóvoltából

A Fikus Plus 24 a rugalmasság és a termelékenység új szintjét kínálja a felhasználóknak. A négy maróorsóval történő folyamatos megmunkálás összetett alkatrészek gyártását teszi lehetővé. A huzal-szikraforgácsolás esetén elérhető 6-tengelyes megmunkálási lehetőség új géptartozékok támogatását teszi lehetővé, hogy nagyobb rugalmasságot, sebességet és minőséget lehessen elérni ezen területen is.

A Metalcam még 1991-ben jött létre, a Fikus Visualcam megjelenésével pedig útjára indult a sokévig tartó fejlesztés. Az évek során a rendszer huzalszikra pályatervezéssel is bővült, valamint megindult a kooperáció az Agie Charmilles vállalattal is. A CAM modul mára már számos CAD-rendszerben is elérhető, mint például a SolidWorks. A szoftverek maró- és eszterga pályagenerálással is bővültek, emellett pedig egy teljes értékű CAD-rendszer is napvilágot látott a cég fejlesztésében.

A legújabb termék, a Fikus Plus 24 a rugalmasság és a termelékenység javulását eredményezi. A szoftver mostantól támogatja a 4-tengelyes marást, amellyel hatékonyan lehet összetett alkatrészeket gyártani, ugyanez a funkció pedig a huzal-szikraforgácsolás esetében 6-tengelyesre bővül. A nagyoló és simító műveletelemek automatizáltak, biztosítva a pontosságot és precizitást.

A szoftver tartalmaz egy új fogaskeréktervezési modult, amely lehetővé teszi a fogaskerekek parametrikus létrehozását. A fogaskerekek könnyen meghatározhatók olyan részletek megadásával, mint a fogak száma és a gördülőkör átmérője.

A legújabb verzió hatékonyan kezeli az ismétlődő geometriai feladatokat. A geometriai és pályatranszformációkat egyszerűsítették, ami csökkentett memóriafogyasztást és könnyebb gépi programokat eredményez. Ez a hatékonyság előnyös az összetett feladatok esetében.

A Fikus Plus 24 4-tengelyes képességével a megmunkálási feladatok széles skáláját tudja kezelni a 3-tengelyestől még az 5-tengelyesig is. Ez a 4-tengelyes programozás robusztus eszközökkel van felszerelve, amelyek egyszerűsítik a műveleteket. A fejlett, 4-tengelyes folyamatok a jobb nagyolás és simító megmunkálás érdekében kerültek beépítésre, a különböző műveletekhez alkalmas kontúrsimító funkcióval. A termelékenység növelése érdekében további marási funkciók is hozzáadásra kerültek.

A Fikus továbbra is vezető szerepet tölt be a huzal-szikraforgácsolás területén, és a Fikus Plus 24 számos fejlesztést vezetett be, hogy megőrizze pozícióját a terület legkedveltebb CAD/CAM megoldásaként. A szoftver automatikus alaksajátosság-felismerője különösen hatékony, szinte azonnal felismeri a különböző, vágásra alkalmas elemeket.

A 6-tengelyes huzalos megmunkálás támogatása növeli a rugalmasságot az összetett kontúrok kezelésében. Ez az orientáció kiküszöböl bizonyos megkötéseket, ami a precíziós feladatoknál előnyösnek bizonyul. Más funkciók, mint például a 4-tengelyes mag nélküli vágási algoritmus, hozzájárulnak a gyorsabb megmunkálási időhöz, amely akár 30 százalékkal is csökkentheti a ciklusidőket.

A Fikus Plus 24 fejlett szimulációs lehetőségeket is kínál a huzalos szerszámgépekhez. A felhasználók mostantól összehasonlíthatják a szimulált eredményeket az eredeti geometriával, ami segít az eltérések és a lehetséges megmunkálási hibák korai felismerésében. Ez a funkció felbecsülhetetlen értékű a különböző anyagok és konstrukciók vágási paramétereinek finomításakor.

ForrásMetalcam

További információ:

A Metalcam hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]