Lézerhegesztő rendszerek az orvostechnikai eszközök hegesztéséhez

Megbízható és precíz orvosi megoldások az AMADA WELD TECH-től.

Az AMADA WELD TECH a tegnap zárult darmstadti Battery Experts Forumon bemutatta Jupiter Advanced lézerhegesztő rendszerét, amely ideális választást jelent az orvostechnikai eszközök hegesztéséhez. A megbízható gyártórendszer a lehető legnagyobb moduláris platformra épült, cleanroom kompatibilis tulajdonsága mellett pedig 1400 mm hosszúságú alkatrészek hegesztésére is alkalmas, vagy akár stent elhelyező eszközök, érzékelők, CCTV-kamerák házának hegesztéséhez is megfelelő. A rendszer az EMA és az MHRA szabványoknak megfelelő adatnaplózással és nyomon követhetőséggel rendelkezik, valamint számos automatizálási modullal integrálható.

A Jupiter Advanced Laser Welding System 150 W-os QCW fiber lézerrel (1500 W csúcsteljesítmény) rendelkezik rozsdamentes acél és titán hegesztéséhez, XYZ és egy forgástengellyel a hosszú hengeres alkatrészek hegesztéséhez, beleértve a stenteket, katétereket és hipotubusokat.

A rendszer <=20 mikronos pontosságot kínál a fejlett hajtásrendszerek esetében <=2,5 mikronig. A standard modellek alaplemezzel és híddal/portállal rendelkeznek, amelyek alumíniumból és acélból állnak. A nagyobb pontosság érdekében gránit változatokra is van lehetőség. A rendszer Aerotech mozgásfokozatokkal rendelkezik. A standard modellek golyóorsós szervomozgással vannak ellátva, míg a nagyobb pontosságot igénylő alkatrészekhez lineár motoros fokozatok vehetők igénybe.

A Jupiter Glovebox lézerhegesztő rendszer olyan orvosi beültethető eszközökhöz alkalmas, amelyek tökéletes hermetikus tömítést igényelnek, beleértve a pacemakereket, defibrillátorokat, szívritmus-monitorokat és cochleáris implantátumokat.

A pontosan ellenőrzött és szabályozott Jupiter Glovebox lézerhegesztő rendszer tökéletes környezetet biztosít a hegesztési folyamathoz és a hegesztett alkatrész belső légköréhez. A rendszer integrált lézer-, mozgás- és környezetvezérléssel rendelkezik, és többféle lézertípussal integrálható, melyek többek között a Nd-YAG, a Pulsed Fiber vagy éppen a CW Fiber Laser. A rendszer többféle méretben és konfigurációban kapható, beleértve a 2, 3 vagy 4 kesztyűs változatot.

A Position Based Firing (PBF), ismertebb nevén a Position Synchronized Output (PSO) szinkronizálása lehetővé teszi a hegesztési impulzusok szabályos időközönkénti elhelyezését, függetlenül a négy- vagy öttengelyes mozgásprogramozástól. Ez biztosítja a szabályos hőbevitelt olyan érzékeny területeken, mint például a titánhéjak éles sarkai. Az AMADA WELD TECH Glovebox lézerhegesztő rendszerei biztonságos környezetet nyújtanak az alkatrészek és a kezelő számára egyaránt.

ForrásAMADA

További információ:

Az AMADA hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]