Globális szerződés a FANUC és a Volvo Cars között

A világ legnagyobb ipari robotgyártója látja el világszerte a Volvo gyártóüzemeit, mindezt a fenntarthatóságra való összpontosítás jegyében.

A FANUC és a Volvo Cars globális szerződést írt alá, melynek lényege az autógyártó vállalat világszerte megtalálható gyártóüzemeinek robotokkal történő ellátása. A szerződés értelmében a FANUC ipari robotokat fog szállítani a modern autógyártó különböző üzemeibe, beleértve az új akkumulátor gyárakat is Európában, Ázsiában és Amerikában egyaránt.

Az első fázisban a FANUC több mint 700 robotot szállít a szlovákiai Kassára tervezett új gyártóüzembe, ahol a Volvo Cars várakozásai szerint 2026-ban gördülnek majd le az első járművek a gyártósorról. A kassai létesítmény lesz a Volvo Cars első, kizárólag elektromos járműveket gyártó telephelye. Ugyanebben a fázisban a FANUC a belgiumi Gentben és a kínai Daqingban található telephelyekre is szállít majd robotokat.

„A Volvo Cars hosszú távú partnert keresett a gyári automatizálás területén, és büszkék vagyunk arra, hogy mostantól együtt alakítjuk majd az autóipar jövőjét” – mondta Marco Ghirardello, a FANUC Europe elnök-vezérigazgatója.

A robotok gyártósorokra történő optimális integrálása érdekében a FANUC szakértő mérnökökből álló csapata a gyártás teljes láncolatát lefedő alkalmazások széles skálájára specifikus hardver- és szoftvermegoldások fejlesztésével foglalkozik.

A Volvo Cars tervei között szerepel, hogy 2030-tól kizárólag elektromos járműveket gyárt, valamint 2040-re eléri a CO2-semlegességet. Ennek jegyében az új szlovákiai egység szén-dioxid-semleges gyártóüzem lesz, a telephely fenntarthatóságához pedig a FANUC is hozzájárul.

„Az a tény, hogy robotjaink kevés energiát fogyasztanak, rendkívül strapabíróak és korlátlan ideig élvezik a FANUC általi karbantartást, vonzó partnerré tesz minket a fenntarthatóan működni kívánó vállalatok számára” – mondja Ralf Völlinger, a FANUC Europe Robot Business Division általános igazgatója.

ForrásFANUC

További információ:

A FANUC hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]