Együttműködés a Nikon SLM Solutions és a Materialise között, melynek célja a fém 3D nyomtatási lehetőségek fejlesztése és összekapcsolása

Új Materialise Build Processzorok és zökkenőmentes integráció a CO-AM rendszerbe a Nikon SLM Solutions nyomtatók számára.

A Nikon SLM Solutions és a Materialise, a 3D nyomtatási technológiák globális vezetőinek együttműködése a Nikon SLM Solutions nyomtatókra szabott Materialise Build Processorok (BP-k) következő generációjának kifejlesztésére irányul, valamint azok zökkenőmentes integrálására a Materialise CO-AM platformjába. Mivel a gyártók egyre inkább a fém additív gyártás (AM) felé fordulnak a végfelhasználói alkatrészek esetében, a jobb alkatrészminőség, a versenyképes árképzés és a villámgyors gyártás iránti igény kiemelkedő fontosságú. Jelen együttműködés lehetővé teszi, hogy a gyártók a megfelelő gépekkel és a 3D nyomtatási folyamatok testre szabásához szükséges autonómiával rendelkezzenek.

A nagy volumenű gyártáshoz tervezett NXG gépek megjelenésével a Nikon SLM Solutions is belépett a fém 3D nyomtatás piacára. Ezen gépek 12 db 1 kW-os lézerrel működnek, valamint az iparág legnagyobb burkológörbéjével rendelkeznek, amely páratlan méretű és mennyiségű alkatrész előállítását teszi lehetővé egyetlen menet alatt. A kiterjedt nyomtató térfogata azonban jelentős adatmennyiség feldolgozását teszi szükségessé, ezzel meghosszabbítva a számítási időt, és így akadályozva a nyomtatási feladatok elindításához szükséges munkafolyamatot. Az adatelőkészítés és a tényleges nyomtatás közötti szakadék áthidalása létfontosságú a teljes termelékenységi potenciál kihasználásához. A Nikon SLM Solutions és a Materialise egyesítette szakértelméből létrehozott következő generációs BP-k áthidalják ezt a szűk keresztmetszetet, és mozgásteret biztosítanak az AM-felhasználók számára 3D-nyomtatási folyamataik igény szerinti módosításához. Az új BP a tervek szerint a következő hónapokban jelenik meg az összes SLM-felhasználó számára, akik NXG és a Materialise szoftvermegoldásokat alkalmaznak.

Nicolas Lemaire, a Nikon SLM Solutions termékmenedzsere kifejtette: „A Materialise-szal együttműködve hatalmas lépést tettünk egy nagy teljesítményű Build Processor kifejlesztésében. A Build Processorok ezen új generációjával a Materialise szoftvert használó ügyfeleink időt takaríthatnak meg a nyomtatási feladat beállítása során, valamint profitálhatnak a nyomtatási folyamat optimalizálását szolgáló eszközök előnyeiből.”

A BP közvetítőként működik, összekötve a 3D nyomtatókat az olyan adatelőkészítő szoftverekkel, mint a Materialise Magics. Az adatelőkészítés után a kiterjedt adatmennyiséget fel kell dolgozni, hogy a 3D nyomtató minden olyan információt megkaphasson, amely szükséges az alkatrészek gyártásához. A hamarosan megjelenő Materialise BP-k felgyorsítják ezt a fázist és rugalmasságot biztosítanak az AM-felhasználók számára folyamatparamétereik testre szabásához, mellyel optimalizálhatják alkalmazási eredményeiket. E mérföldkő elérésében nagy szerepe volt a Materialise BP szoftverfejlesztő készletnek (SDK), amely segíti a szoros együttműködést a fejlesztés során, és lehetővé teszi a gépgyártók számára, hogy biztonságosan beágyazzák saját szellemi tulajdonukat (IP). A felhasználók a Nikon SLM nyílt architektúráján keresztül jelentősen rövidebb számítási idővel kalkulálhatnak és szabadon optimalizálhatják gépi paramétereiket, illetve a Materialise BP SDK-t használva kialakíthatják a paramétereket és saját IP-t hozhatnak létre. A nyomtatási paraméterek finomhangolásával az AM-felhasználók költséghatékony, gyors és kiváló minőségű alkatrészek gyártását érhetik el, továbbá lehetőségük nyílik a bonyolult alkatrészek és egyedi darabok tömeggyártására, egyenletes minőséggel, csökkentett selejtaránnyal és lerövidített átfutási idővel.

„A Nikon SLM Solutions és a Materialise olyan nyílt rendszert álmodott meg, amely lehetővé teszi az AM-felhasználók számára, hogy optimalizálják berendezéseiket, és összekapcsolják azokat az általuk preferált megoldásokkal” – mondja Bart Van der Schueren, a Materialise műszaki igazgatója. „Alig várjuk, hogy a BP-k következő generációját kínálhassuk a Nikon SLM Solutions felhasználóinak, és hozzáférést biztosítsunk számukra a teljes AM-munkafolyamatot lefedő szoftvermegoldásokhoz.”

Az új Materialise BP-kkel együtt a felhasználók a Materialise CO-AM szoftverplatformmal közvetlen gépkapcsolatra tehetnek szert, az SLM.Link, a Nikon SLM Solutions nyílt platformú kommunikációs interfészén keresztül. A CO-AM megkönnyíti a felhasználók számára, hogy 3D nyomtatóikat integrálják a meglévő gyártási rendszerekbe, és finomítsák az AM-munkafolyamatot a megrendelés kezdetétől a szállításig. A szoftverplatform hozzáférést biztosít a Materialise és harmadik felek kiegészítő megoldásaihoz, beleértve az olyan CO-AM partner megoldásokat, mint az automatizált tervezés, a sorozatgyártás testre szabása, az automatizált címkézés, valamint a különböző utófeldolgozási technológiák. A CO-AM használatával az AM-felhasználók összekapcsolhatják és kezelhetik a különböző gépgyártók technológiáit.

ForrásMaterialise

További információ:

A Materialise hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]