Büttner Kft. a Meltio hivatalos értékesítési partnere

A Büttner Kft hivatalosan is partnerkapcsolatot létesített a Meltio csoporttal, a 3D fémnyomtatás területén vezető szerepet vállaló vállalkozással. Ez a partnerség lehetővé teszi a magyar fémmegmunkáló cég számára, hogy innovatív megoldásokat és technológiákat kínáljon a gépipari szektor számára, amelyek segítségével jelentősen növelheti a hatékonyságot és versenyképességet.

“Nagyon örülünk, hogy olyan cégekkel dolgozhatunk együtt, mint a Büttner Kft, mivel a szakértelem és az ügyfélközpontú megközelítés pontosan az, amit keresünk, amikor partnereket veszünk fel a Meltio partneri ökoszisztémájába. Együtt képesek leszünk kielégíteni a magyar piac egyre növekvő igényeit, és megkönnyíteni a fém 3D-s nyomtatás bevezetését az országba”. – Francisco González, a Meltio EMEA értékesítési vezetője

A partnerekről

A Büttner Kft. több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik olyan szerszámelemek, kész szerszámlemezek gyártásában, amelyek elsősorban műanyag présöntő, alumínium nagynyomású présöntő és fémlemez megmunkáló szerszámokba épülnek be. Gyártási tevékenységeiket – főként CNC marás, -fúrás, -fúrás és esztergálás – a megrendelői rajzok és modellek végzik.

Az elmúlt években számos területen bővítették portfóliójukat. Megkezdték hőkezelési és CVD bevonatolási tevékenységüket, moduláris vákuumasztalt fejlesztettek ki, a mesterséges intelligenciát számos termelési területen vezették be, jelenleg pedig a 3D fémnyomtatásban bontogatják szárnyaikat.

A Meltio olyan 3D fémnyomtatással foglalkozó spanyol székhelyű cég, amely új szintre emeli a gépipar számára elérhető gyártási folyamatokat. Az általuk alkalmazott eljárás rendkívül hatékony, megbízható és gazdaságos, és lehetővé teszi a gyártási idők jelentős csökkentését, valamint az alapanyagok költségének minimalizálását.

A Meltio fémnyomtatói fémhuzalból nyomtatnak lézersugárral, szemben a hagyományos poros fémnyomtatásokkal. Ennek eredményeként a nyomtatási folyamat 20-30-szor gyorsabb, mint a korábbi módszerek, és az alapanyagok ára a fémpor töredéke. Ezen kívül a Meltio rendszerei képesek nyomtatni olyan magas minőségű anyagokat, mint titán, inconel, rozsdamentes acél és különböző bronz ötvözetek, ami számos alkalmazási területen kínál új lehetőségeket.

A termékekről:

A Meltio M450 egy megfizethető, biztonságos és felhasználóbarát 3D fémnyomtató, mely lehetővé teszi nagyon nagy fajsűrűségű fém alkatrészek egylépéses előállítását minimális alapterületen, ipari infrastruktúra szükséglete nélkül. Ideális kis és közép méretű alkatrészek gyártásához és 3D nyomtatással kapcsolatos kutatási célokra.

A hibrid gyártási megoldásnak köszönhetően a Meltio Engine CNC integráció lehetővé teszi szinte tökéletes alakzatok gyártását, javítását és fejlesztését. Kompatibilis szinte minden piacon elérhető CNC-géppel, minimalizálva a utómunka szükségességét.

A Meltio Engine Robot Integration lehetővé teszi egy robotkar átalakítását fém 3D nyomtatási rendszerré, nélkülözve a méretbeli korlátokat. Ideális nagyméretű és összetett alkatrészek 3D nyomtatásához, javításához, burkolásához és fejlesztéséhez, integrálható bármely gyártójú robotkarral és interfésszel.

A Meltio Robot Cell lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén integrálják a Meltio Engine-t robotikus rendszereikbe, minimalizálva ezzel az üzembe helyezési időt és költségeket. Ez egy intuitív, egyszerűen telepíthető és üzembe helyezhető rendszer, amely teljes mértékben készen áll a robot integrációra. A Meltio Robot Cell Az alkalmazása egyszerű, a rendszer pedig megfizethető, így ideális választás mind az ipari, mind a kisüzemi környezetek számára.

Ezen felül a Meltio szoftverek (Meltio Horizon és Space) nyílt platformot kínálnak, amely megfelel különböző ipari alkalmazási igényeknek. Az egyedi huzal-lézeres fém 3D nyomtatási folyamatokhoz szabott saját szoftverek zökkenőmentesen integrálódnak a Meltio hardver- és anyagportfóliójába.

A Büttner Kft és a Meltio Közötti Együttműködés:

A Büttner Kft célja, hogy a Meltioval közösen forradalmasíta a gépipart Magyarországon. Ezen partnerség révén a Büttner Kft vállalja a Meltio 3D fémnyomtatók értékesítését, üzembe helyezését és szervizelését. Emellett alkatrészeket és segédanyagokat is biztosít ügyfelei számára, hogy teljes körű megoldásokat nyújtson a fémnyomtatáshoz.

Műszaki tanácsadásuk révén segít ügyfeleiknek az optimális fémnyomtatási folyamatok kialakításában és a gépek hatékony használatában. Bemutatóteremük 2024 januárjában Pécsett nyílik meg, ahol lehetőséget biztosítanak arra, hogy élőben megismerjék a Meltio 3D fémnyomtatási technológiáját és termékeit.

Ez az új partnerkapcsolat lehetővé teszi a Büttner Kft számára, hogy még hatékonyabban szolgálja ki a gépipari szektor igényeit, és elősegíti az innováció és a versenyképesség növelését a hazai és nemzetközi piacon.

Minden további információval és kérdéssel kapcsolatban vegyék fel velük a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeik egyikén:

www.meltio.buttner.hu / www.buttner.hu

meltio@buttner.hu

ForrásBüttner-Meltio Team

Megosztás
[
    ]