Az FX5S kompakt PLC firmware frissítésének folyamata – videó

Néhány egyszerű lépés és tippek a Mitsubishi-től a PLC firmware frissítéshez.

A Mitsubishi PLC firmware frissítése kulcsfontosságú lépés a rendszer optimalizálása és a legújabb fejlesztések integrálása érdekében. A Mitsubishi bemutatójának alapján megismerhetjük az FX5S kompakt PLC firmware frissítésének folyamatát, amely néhány rövid és egyszerű lépés során valósítható meg.

A folyamat első lépése a PLC-hez való USB-s csatlakozás. Ezen keresztül az eszköz automatikusan felismeri a PLC-t, és a diagnosztika ablakban megjelenik a jelenlegi firmware verzió. Amennyiben Etherneten keresztül szeretnénk kapcsolódni, használjuk a GX Works 3 alkalmazást, és válasszuk a Direct connection lehetőséget a kapcsolódáshoz.

Tipp: Az USB-s csatlakozás előnye, hogy azonnal hozzáférünk a diagnosztika ablakhoz, ahol láthatóvá válik a PLC firmware verziója. Innen könnyedén egy lépésben elindíthatjuk a frissítési folyamatot.

Szerencsére a firmware-t sem kell keresgetni, hiszen a Mitsubishi honlapjáról letölthető. Csupán a PLC nevét kell keresni, és már le is tölthető a legújabb firmware verzió.

Megjegyzés: A letöltött fájlt ne módosítsuk, csak csomagoljuk ki.

Ezután a Tool -> Update Firmware menüben tallózzuk ki az új firmware fájlt. Itt mindenképp hagyjuk kijelölve az automatikus újraindítást rubrikát, amire a frissítés után lesz szükség. Következő lépés maga az Update: és már kezdődik is a frissítés, amely során először a firmware fájl átmásolódik a PLC-re, majd onnan települ. A folyamat roppant kevés időt igényel, csupán 1-2 perc, és ha sikeres volt a frissítésünk, akkor a ’Update finished’ üzenet fogad minket.

Figyelmeztetés: A PLC tápegységet ne távolítsuk el a frissítés közben, ezzel elkerülve a rendszer károsodását.

Frissítési folyamatunk után visszatérve a diagnosztika ablakhoz, már láthatjuk az új firmware verziót, amely immár optimális PLC-t biztosít számunkra. Ezzel a frissítési folyamattal biztosítva van a rendszerünk aktuális és hatékony működése.

ForrásMitsubishi

Megosztás
[
    ]