Automatizálási megoldások a gyakorlatban

A 2023 november 14 és 16. között megrendezésre került nürnbergi SPS az automatizálási iparág legfontosabb találkozója, ahol az intelligens és digitális automatizálási megoldások teljes palettája sorakozott fel. A SCHUNK gyakorlatban is alkalmazható fejlesztéseket és kifinomult automatizálási megoldásokat mutatott be, köztük mechatronikus megfogókat, valamint a rugalmas munkadarab kezelés és az e-mobilitás területének eszközeit, megoldásait.

Az SLD családba tartozó közvetlen hajtású lineáris szánrendszerek rövidebb ciklusidőt és nagyobb termelékenységet biztosítanak az összeszerelési- és megfogási folyamatok során. A SoftGrip (lágy megfogás) üzemmódnak köszönhetően a kisméretű alkatrészekhez használatos EGK megfogókkal biztonságosan kezelhetők az érzékeny, nyomtatott áramköri lapok is.

Köztudott, hogy a SCHUNK értékei között kiemelt figyelmet kapnak a praktikus, felhasználóbarát automatizálási megoldások, valamint azon igények, melyek a jövő hatékony gyártására irányulnak. Nem volt  ez másképp az SPS-en sem, ahol a modern gyártási kihívásokra adott válaszai erős partneri jelenlétet kölcsönöztek a vállalatnak. A SCHUNK intelligens termékeivel, digitális szolgáltatásaival és széleskörű gyakorlati tapasztalatával segíti ügyfeleit, mely megoldásoknak köszönhetően még rugalmasabb, hatékonyabb és fenntarthatóbb gyártás érhető el.

Robusztus és sokoldalú: Az univerzális, elektromos megfogó, az EGU, kettős megfogóként való konfigurálása szerszámgépek rugalmas be- és kirakodására alkalmas.

Új mérföldkövek a mechatronikus megfogók világában

A SCHUNK a kiállításon mutatta be az új EGU és EGK intelligens megfogó családokat is, melyeket ugyanazon elvek mentén fejlesztett ki. Az új termékek rugalmasságuknak, illesztőfelületeik sokféleségének és folyamatbiztonságuknak köszönhetően igazi mérföldkőnek számítanak. A megfogók különféle megfogási feladataihoz más és más megfogási üzemmódok definiálhatók. Ezen intelligens funkciók megvalósítását egy új, közös elektronikus- és szoftveres platform teszi lehetővé. Mivel a meglévő megfogási módszerek folyamatos optimalizáláson és továbbfejlesztésen esnek át, az ügyfelek a szoftverfrissítéséknek köszönhetően továbbra is jövőbe mutató megoldásokban részesülnek.

A kisméretű alkatrészekhez használható EGK megfogókkal biztonságosan mozgathatók az érzékeny, törékeny munkadarabok is, ezért tökéletes megoldást nyújtanak akár a kihívást jelentő laboratóriumi körülmények között vagy az elektronikai gyártásban történő alkalmazások terén is. Az univerzális EGU megfogó bármilyen megfogási feladatra alkalmas, nagy teherbírásának kihasználásával szerszámgépek rugalmas ki- és berakodására is alkalmazható.

A fejlesztések hajtóereje: az e-mobilitás

Az SLD családba tartozó közvetlen hajtású lineáris szánrendszereket szintén dinamikus és sokoldalú felhasználhatóság jellemzi. Ezek a közvetlen hajtású, elektromos, lineáris szánrendszerek rendkívül tartósak, rövid ciklusidőket tesznek lehetővé, valamint a szerelési és mozgatási folyamatok felgyorsításával növelik az elektronikai gyártás, az élettudományi alkalmazások és az e-mobilitási iparág termelékenységét. Utóbbi iparágnak kiemelt szerepe van a SCHUNK jövőbe tekintő termékpalettája kialakításakor. Kiemelkedő példa az e-mobilitás inspirálta fejlesztésekre a nagy sebességű lineáris modul és a rugalmas, kettős megfogó kombinációja, amivel például a ’hajtű’ tekercselésű állórészek automatizált beállítása egy másodpercre csökkenthető, 0.01 mm-es ismétlési pontosság mellett!

ForrásSCHUNK

További információ:

A SCHUNK hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]