A CAD Exchanger kiterjesztett valóság támogatottsággal bővül

A Holo-light az extended-reality piac egyik vezetője, mely AR/VR-megoldások fejlesztésére specializálódott különböző iparágak számára. A 2015-ben alapított, müncheni székhelyű vállalat élen jár a termelékenységet, együttműködést és vizualizációt fokozó, interaktív rendszerek létrehozásában, gyártási, egészségügyi, valamint a gáz- és olajipari szereplők számára.

A Holo-light AR 3S lehetővé teszi a 3D-s CAD-adatok megjelenítését AR és VR eszközökön keresztül

„A Holo-light fejlesztései során mindig az ügyfeleink szempontjait tartjuk szem előtt. Nagy szakértelemmel rendelkezünk a különböző gyártási folyamatokban, a termékfejlesztésünk a kezdeti tervezéstől a piacra kerülésig tart. Arra összpontosítunk, hogy az ügyfelek mit értékelnek igazán, így a fogyasztói elvárások alapján alakítjuk az eszköz legfontosabb jellemzőit. Ez lehetővé teszi, hogy a Holo-light jobban igazodjon az emberek professzionális környezetben történő XR felhasználásához.” – mondja Gabriele Zocchi, a fejlesztőcsapat vezetője.

A kiterjesztett valóság (Augmented Reality, AR) olyan technológiaként jelent meg, amely lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy valós időben megjelenítsék a 3D modelleket és interakcióba lépjenek velük. A kihívást azonban az összetett CAD-modellek AR-környezetben történő hatékony átalakítása és megjelenítése jelenti.

Sok vállalat saját fájlrendszert és formátumokat használ, az XR-re szakosodott vállalatok pedig, mint például a Holo-light, mindig a legegyszerűbb, leggyorsabb és legmegbízhatóbb módot keresik arra, hogy egy CAD-fájlt magával ragadó élményként jelenítsenek meg. Minden szoftver másképp dolgozik az adatokkal, így az ügyfelek által igényelt összes formátum támogatása hatalmas többletköltséget okoz.

Az AR és VR technológiák felhasználásával az AR 3S lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy terveiket közel kézzelfogható módon, a rendeltetés helyszínén megjeleníthessék.

A fő kihívás abban rejlik, hogy az ügyfelek számára lehetőséget biztosítsanak arra, hogy a CAD-fájlokat egyszerűen, az általában költséges és időigényes konverziós, egyszerűsítési és poligoncsökkentési folyamatok nélkül tegyék minél könnyebben befogadhatóvá. Az elgondolás egyszerűnek tűnhet, azonban, ha valaki tisztában van az XR-eszközök számítási kapacitásával, máris látható, hogy nem egyszerű feladat. A Holo-light azért kezdett saját importőröket készíteni, mert ahogy a vállalat új piacokra lépett be, és különböző iparágakkal dolgozott, több importőrre volt szükségük, hogy kiadásról kiadásra fejlesszék és karbantartják őket.

„Jó döntést hoztunk, mert a CAD Exchanger meglehetősen jól integrált a Unity3D-vel, mely a legkönnyebben használható felületet kínálja. Mivel saját streaming technológiát fejlesztettünk, szükségünk volt egy olyan megoldásra, amely integrálható a Unity-vel. Ehhez persze az is kellett, hogy a CAD Exchanger meglássa, hogy ez mekkora hatással lehet az piacra.” – teszi hozzá Zocchi.

A Holo-light jelenleg a CAD-formátumok széles skáláját képes kezelni: SolidEdge, NX, JT, SOLIDWORKS, CATIA, valamint FBX, OBJ, JLTF, STEP és STL fájlokat is. Később elkezdték támogatni az Autodesk formátumokat is, mint például az Autodesk Inventor. Sőt, a Holo-light minden verzióban együttműködik a CAD Exchanger-rel, hogy az ügyfelek igényei alapján új formátumok is felvehetőek legyenek a rendszerbe.

A CAD Exchanger integráció jelentősen javította a tervezés-kiértékelés hatékonyságát és pontosságát, lehetővé téve a mérnökök és designerek számára, hogy zökkenőmentesen dolgozzanak a bonyolult modellekkel is.

Az AR 3S vizualizációs motorja a Unity3D, így annak integrálása a CAD Exchanger-be nem jelentett problémát, mivel a CAD Exchanger már eleve a Unity-vel teljesen kompatibilis könyvtárral rendelkezett. Az integráció a felhasználói élményre összpontosított, lehetővé téve a felhasználók számára a fájlok és az összeállítások megfelelő kezelését. A Holo-light profitál a CAD Exchanger által kiadott folyamatos frissítésekből is, a szoftver ezáltal is a lehető legjobban igyekszik igazodni az ügyfelek igényeihez.

„Bátran ajánljuk CAD Exchanger-t új felhasználók számára, hiszen a támogatott formátumok száma és a platform rugalmassága miatt, egyedülálló értéket ad a piacon jelenlévő megoldásokhoz. Az eddigi pozitív tapasztalatok nyomán biztosan továbbra is együtt fogunk dolgozni a CAD Exchanger-rel. Tegye próbára rendszerünket, mely egy olyan üzleti megoldás, ami valódi, üzleti értéket képvisel.” – zárja Zocchi

Forrás:

https://cadexchanger.com/customers/holo-light-streamlines-xr-engineering-workflows-with-cad-exchanger/

Megosztás
[
    ]