Befejeződött a VILATI GYÁRTÓ Zrt. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése

A VILATI GYÁRTÓ Zrt. 406,5 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatást nyert el a GINOP Plusz-1.2.1-21 kódszámú, „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” tárgyú pályázati kiíráson. A 657 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból a vállalkozás új ingatlan építést, napelemes rendszer telepítését és infrastrukturális fejlesztést, valamint eszközbeszerzést hajtott végre.

A rohamos technológiai és informatikai fejlődés, valamint az életminőség és a bérszínvonal javulása a vállalkozást is sokrétű kihívás elé állította a pályázat benyújtását megelőzően. Az előzetes felmérések alapján a hozzáadott értékként jelentkező lemezalkatrészek (vasúti kocsik villamos szekrényeihez, klímaberendezéseihez használt lemezek) megmunkálására egyre növekvő igény mutatkozott a 2021 évben. Ezt a piacon megjelenő igényt csak úgy lehetett kielégíteni, hogy a VILATI GYÁRTÓ Zrt. sikeresen valósította meg a lemez megmunkálási, lemezhajlítás munkafolyamatokkal kapcsolatosan nagyléptékű fejlesztését.

A projekt keretében sikeresen került beszerzésre a termelő eszközök, megépítésre az új ipari csarnoképület. Az utóbbi években megváltozott energiahordozók költségeire reagálva sikeresen kivitelezésre került egy 360 kWp teljesítményű napelemes rendszer, valamint korszerűsítésre kerültek a világítástechnikai eszközök a vállalkozás telephelyén. Ezek mellett a projekt megvalósításával az előírásoknak megfelelő ipari szennyvízkezelő rendszer kiépítése is megtörtént.

A modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztés olyan mintaprojekt a régióban és nemzetközi szinten, amely a magyarországi és nemzetközi vasúti járműiparhoz kapcsolódó ágazatok fejlődéséhez, versenyképességéhez is hozzájárult.

A projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz program, GINOP PLUSZ-1.2.1-21 pályázatán 406,5 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban és 54,08 millió forint összegű EU felé nem elszámolható támogatásban részesült.

További információ kérhető:

VILATI GYÁRTÓ Zrt.
3300 Eger, Faiskola u. 9.
+36-36-511-841
vilatieger@vilati.com

Megosztás
[
    ]