Új Okuma vezérlés a fenntartható folyamatintegrációért

Az Okuma OSP-P500 vezérlés a következő szintre emeli a gyártást. A világszerte ismert szerszámgépgyártó ügyfelei a legnagyobb termelékenység és pontosság előnyeit élvezhetik, a felhasználóbarát és energiahatékony működés révén. Az intelligens gépvezérlés speciális biztonsági funkciókat is tartalmaz az esetleges kibertámadások elleni védelem érdekében.

A szakképzett munkaerő növekvő hiánya, a klímasemleges termelésre vonatkozó növekvő követelmények és az egyre rugalmasabb, több variációra kiterjedő gyártástechnológiák miatt az automatizált, energiatakarékos gyártási folyamatok iránti kereslet erőteljesen megnövekszik. 60 évvel az OSP vezérlés bevezetése után az Okuma forradalmi újítást jelent be, amely válasz a jelenlegi és jövőbeli kihívásokra:

„Az innovatív OSP-P500 vezérlés támogatja ügyfeleinket abban, hogy úttörő fejlesztésekkel válaszoljanak a növekvő igényekre, még pontosabban és rövidebb idő alatt valósítsák meg az összetett megmunkálási műveleteket. Az intelligens funkciók és a rendkívül egyszerű kezelés biztosítja a felhasználók termelékenységének jelentős növekedését.” – mondja Norbert Teeuwen, az Okuma Europe GmbH ügyvezető igazgatója.

Hatékony megmunkálás mindenki számára

Az új OSP-P500 vezérlés „Digital Twin” funkcióval van felszerelve, amely felgyorsítja a gyártási folyamatokat és csökkenti az előkészítési időt. Ez megkönnyíti a megmunkálási folyamatok nagy pontosságú szimulációját: A „Digital Twin on Machine” segítségével ez a szimuláció magán a gépen történik, így a megmunkálás ezután közvetlenül megkezdhető. A „Digital Twin on PC”-vel a szimuláció egy számítógépen is elvégezhető, így elkerülhetők az állásidők, és a gépet más megmunkálási folyamatokra is lehet használni. A rendkívül felhasználóbarát kezelőfelületnek köszönhetően még a kezdő felhasználók is élvezhetik a CNC-vezérlés minden előnyét. A „Smart OSP Operation” funkció leegyszerűsíti a kezelést, és automatikus útmutatást nyújt az összes szükséges lépésen keresztül, ami azt jelenti, hogy az előzetes tapasztalattal nem rendelkező kezelők egyetlen nap alatt megtanulhatják egy-egy alkatrész megmunkálását.

Az OSP-P500 kiválóan alkalmas nagysebességű megmunkálásra is, magas felületi minőséggel: A „Smart Control”-nak köszönhetően kétszer akkora számítási teljesítményt nyújt, mint a hagyományos gépvezérlések. Ez jelentősen lerövidíti a reakcióidőt, így a ciklusidő akár 15 százalékkal is csökkenthető.

Biztonság a kibertámadások ellen

Az átfogó biztonsági rendszerrel a CNC-vezérlés megbízhatóan védi a gépi folyamatokat, programokat és adatokat a kibertámadásoktól is. A felhasználók fejlett azonosítási folyamatai és az OPC-UA szabvány szerinti kommunikáció titkosítása megakadályozza az illetéktelen hozzáférést is. A lehetséges károkat speciális vírusellenes intézkedésekkel, például fehérlistával és a programhamisítások vagy szabálytalanságok közvetlen azonosítására szolgáló funkciókkal lehet minimalizálni. A vészhelyzetek esetére adatvisszaállítási intézkedések és adatmentési funkciók is beépítésre kerültek. Ez mindenkor stabil és folyamatos gyártást biztosít.

Intelligens technológia a nagyobb energiahatékonyságért

A beépített „Eco Suite Plus” funkciónak köszönhetően az új OSP-P500 megfelel az energiafogyasztás csökkentésére vonatkozó összes ügyfélkövetelménynek. Az intelligens funkciók rögzítenek és elemeznek minden működési állapotot és CO₂-kibocsátást, szükség esetén energiatakarékos üresjáratra kapcsolnak, és automatikusan beállítják a perifériákat, például a forgácskotrót. A jövőben az Okuma fokozatosan új Green Smart gépek sorát fogja piacra dobni, amelyek még több funkciót biztosítanak az energiatakarékos, nagy pontosságú működéshez. Ezeket az intelligens szerszámgépeket kifejezetten úgy tervezték, hogy csökkentett energiafogyasztással támogassák a CO₂-kibocsátás csökkentését, miközben a legmagasabb minőséget biztosítják. Az OSP-P500 szintén a csomag része.

Új gépkialakítás 5-tengelyes megmunkálóközpontokhoz és multitask gépekhez

Első lépésben a MU-V sorozat 5-tengelyes megmunkálóközpontjait és a MULTUS sorozat multitask gépeit szerelik fel az új gépvezérléssel. Emellett az Okuma egy átdolgozott gépkialakítással is előrukkol, amely több szabad helyet kínál, megkönnyíti az ergonomikus munkavégzést a gépen, és magas szintű integrációs lehetőségeket tesz lehetővé az automatizáláson keresztül.

Az OSP-P500 először a 2023. szeptember 18-23. között megrendezett EMO Hannoveren mutatkozott be a nagyközönségnek, míg az első, új vezérléssel és kialakítással ellátott gépeket 2023 végén szállítják ki az európai ügyfeleknek.

ForrásOkuma

További információ:

Az Okuma hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]