Nemzetközi piacra jutást segítő fejlesztések a szolnoki Bognár és Társa Kft.-nél

Széchenyi Terv Plusz program keretében elnyert támogatás segítségével modernizálja eszközparkját az acéltermékek és alkatrészek gyártásával, illetve szerelésével foglalkozó Bognár és Társa Kft., amelynek eredményeként jelentős, versenyképességet javító fejlesztések valósulnak meg. Az európai uniós forrásból elnyert feltételesen vissza nem térítendő 264,18 millió forintos támogatás a beruházás 50%-át fedezi.

A szolnoki székhelyű vállalkozás fejlesztésének célja eszközparkjának bővítése és modernizálása, ezáltal gyártókapacitásának növelése, továbbá ökológiai lábnyomának csökkentése, és a vezető, rajta keresztül pedig a vállalat marketing kompetenciáinak erősítése.

A megvalósítandó európai uniós fejlesztés keretében olyan modern technológiai berendezések kerülnek beállításra, mint egy Fasen fix FF 4,1-3000 gyökölő berendezés, egy Mazak Quick Turn 200 MY eszterga, egy TruPunch 5000 stancoló, egy TruBend 7050 élhajlító, valamint egy Hanel Lean Lift tárolótorony. Kiválasztásuknál fontos szempont volt a vállalatirányitási rendszerbe illeszthetőség és automatizáció. A gyártó berendezések mellett napkollektoros rendszer beszerzésével és beüzemelésével megújuló energiaforrás felhasználását tervezik tevékenységükhöz, mellyel nagymértékben csökkenthetik ökológiai lábnyomukat. A vezetőség határozott szándéka, hogy a megvalósítás ideje alatt fejlessze kommunikációs ismereteit, amely elengedhetetlen a cég fejlődéséhez, piacának bővítéséhez.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz támogatásával megvásárolt eszközökkel a Bognár és Társa Kft. számára lehetőség nyílik a gyártmányfejlesztési szolgáltatás bevezetésére, amelynek köszönhetően megvalósulhat a nemzetközi piacról érkező megrendelések teljesítése. A vállalat számára kiemelten fontos Ausztria, Franciaország, Németország, Svájc és a Skandináv államok területén működő célpiac elérése.

A megvalósulással a Bognár és Társa Kft. tovább erősítheti hazai eredményességét.

A GINOP Plusz-1.1.2-21-2022-00069 azonosító számú projektről bővebben a https://www.bognar-kft.hu/palyazatok.html weboldalon tájékozódhat.

ForrásGold Communications

Megosztás
[
    ]