Nagy teljesítmény, pontosság és rugalmasság a prémium szegmensben

Betekintés a jövőbe – A DMG MORI nagy teljesítményű univerzális esztergái, a CTX 450 és a CTX 550 rendkívül sokoldalúan használhatóak.

A 2023-as pfronteni nyílt napokon bemutatott CTX 350 nagytestvéreit, a CTX 450-et és a CTX 550-et az EMO Hannover 2023 kiállításon mutatta be a DMG MORI. A CTX családba mindig is nagy teljesítményű, rugalmas univerzális esztergák tartoztak, melyeket sokféle kiegészítővel lehet személyre szabni, mindezt kedvező áron. A CTX 450 és a CTX 550 fő- és ellenorsóval is rendelkezik, emellett az Y-szán lökete 130 mm. Ennek köszönhetően összetett alkatrészek 6-oldalas, teljes megmunkálására is képesek. Az ø 480 mm esztergálható átmérőnek és a 800 mm (a CTX 550 esetén 1,225 mm) esztergálható hossznak köszönhetően sokféle alkatrész megmunkálására alkalmasak.

A CTX 450 és a CTX 550 a termelékeny gyártási műveletek mellett, app-alapú vezérlőikkel és energiatakarékos üzemeltetésükkel jövőbe mutató automatizálási opciókkal rendelkeznek.

„Az univerzális esztergák prémium szegmensét áttekintve a CTX 450-et és a CTX 550-et tökéletes megoldásnak találtuk szigorú tűrésű munkadarabok 6-oldalas, teljes megmunkálására.” – mondta Dr.-Ing. Claudio Merlo, a GRAZIANO Tortona ügyvezető igazgatója a két újdonság piaci pozícionálása kapcsán. A gépeknek fontos szerepe lesz a Machining Transformation (MX) projektben is, amely a DMG MORI jövőképe megmunkálás számára. Az MX négy alappillérének – a folyamatintegráció, az automatizálás, a Digital Transformation (DX) és a Green Transformation (GX) – elvei a CTX 450 és a CTX 550 esetében is megfigyelhetőek. A hatékony, 6-oldalas, teljes megmunkálást számos módon lehet automatizálni, például a Robo2Go vagy a MATRIS használatával. Az univerzális esztergákat könnyen lehet a vállalati hálózatokba integrálni, mégpedig a legszigorúbb biztonsági előírásoknak megfelelően. A 24″-os multi-touch érintőképernyővel szerelt, app-alapú vezérlő megkönnyíti a digitalizációt a műhelyben is. Az energiatakarékos üzemeltetést a korszerű szervohajtások, valamint a fő- és ellenorsót hajtó szinkronmotorok szolgálják.

A CTX 450 és a CTX 550 fő- és ellenorsóval is rendelkezik, emellett az Y-szán lökete 130 mm. Ennek köszönhetően összetett alkatrészek 6-oldalas, teljes megmunkálására is képesek.

Magas technológiai színvonal a teljesítmény és a pontosság érdekében

A CTX 450 eddig is 4,000 ford./perc fordulatszámú és 360 Nm nyomatékú főorsóval rendelkezett. A nagyobb testvér főorsója már 770 Nm nyomatékot ad le 3,250 ford./perc fordulatszámon. Az ellenorsó 5,500 ford./perc fordulatszámú és 192 Nm nyomatékú (a CTX 550 esetén: 4,000 ford./perc és 360 Nm nyomaték). A turnMASTER főorsó három (ISM80) vagy négy csapággyal (ISM102) van szerelve, ennek köszönhető a pontossága és nagy rúdáteresztése (80 mm vagy 102 mm). A C-tengely pozícionálási pontossága 0.001°. Az X- és Y-szánok már alapkivitelben is MAGNESCALE közvetlen mérőrendszerrel vannak szerelve, a revolverfej szerszámhajtó fogaskerekeit pedig levegő-olajhűtéssel hűtik a minimális hőterhelés érdekében. Opcionálisan rendelhető közvetlen hajtású revolverfej is, ebben az esetben a forgószerszámot 10,000 ford./perc fordulatszámmal és 42 Nm nyomatékkal lehet hajtani, amellyel nagysebességű marást is végre lehet hajtani.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]