EMO Hannover: megfizethető, belépő szintű gépek a Mazaktól

A Yamazaki Mazak tovább bővítette belépő szintű gépportfólióját az EMO 2023 kiállításon bemutatott új termékcsalád-újdonságokkal, orsóopciókkal, valamint innovatív automatizálási lehetőségekkel.

A CV5-500 megfizethető megmunkálási megoldásokat kínál a kis műhelyek számára, amelyek az 5-tengelyes megmunkálásra kívánnak áttérni.

A gépek megfizethetősége az elmúlt években a Mazak számára kulcsfontosságú szempont volt, hiszen céljuk, hogy a technológia előnyeit azon felhasználókhoz is eljuttassa, akik korábban úgy gondolták, hogy a Mazak gépspecifikációjának és teljesítményének szintje elérhetetlen.

A CV5-500 belépő szintű 5-tengelyes megmunkálóközpont fontos szerepet tölt be a megfizethető megmunkálási megoldások biztosításában. Ezzel főleg a kis műhelyeket célozzák meg, amelyek a gyártásba a 3-tengelyes gépeken túl az 5 tengelyes megoldásokat is be kívánják építeni. A gép ideális a high-mix, low-volume sorozatgyártási munkákhoz. Automatizálási megoldással párosítva még a legkisebb alvállalkozói műhelyek számára is képes személyzet nélküli, éjszakai gyártást biztosítani, mely végső soron növeli a gép kihasználtságát, lerövidítve a megtérülést és növelve a költséghatékonyságot. A CV5-500-at kifejezetten a könnyű automatizálhatóság érdekében tervezték, mely képességét az EMO 2023 kiállításon a gép egy 24 palettaváltóból és egy 204 szerszámot befogadó, nagy kapacitású szerszámtárból álló automatizált cellával prezentált.

Ezenkívül a gépen bemutatták az opcionális 60 000 fordulat/perc sebességű Ultraspindle-t a bonyolult munkadarabok nagysebességű szuperfiniseléséhez. A kefe nélküli egyenáramú motorral ellátott főorsó fordulatszáma M-kódokkal és S-értékekkel programozható, míg az egység szerszámcseréje automatikus ciklussal végezhető a zökkenőmentes működés érdekében.

A VCN sorozat is bővült, és mostantól három modell érhető el: a 700, 600 és 500-as. Az EMO-n a Mazak kiállította a VCN-700 függőleges megmunkálóközpontot, amelyet egy megnövelt, 700 mm-es Y-tengellyel fejlesztettek ki, így ideális a szerszámok és öntőformák megmunkálásához. A kezdetek óta a nagyobb termelékenységet és hatékonyságot biztosító opciók száma megnőtt. Az EMO-n kiállított VCN-700 modell nagy kapacitású 60 férőhelyes tárral és egy 18 000 fordulat/perces HSK-A63 nagysebességű főorsóval rendelkezik, amely 30 kW-os beépített motorral szerelt.

Az EMO-n kiállított VCN-700 nagy, 700 mm-es Y mozgástartománya ideális a szerszámok és öntőformák gyártásához.

Szintén bemutatásra került a VCN-600, amely 600 mm-es Y-lökettel rendelkezik, valamint 1050 mm-es lökettel X és 600 mm-rel Z irányban. Az EMO-n kiállított VCN-600 48 férőhelyes szerszámtárral és nagy teljesítményű, 15 000 fordulat/percre képes, 22 kW-os orsóval van felszerelve.

Mivel a tervezési koncepció középpontjában az egyszerű automatizálás áll, a bemutatott modellhez egy MA-35/400 robotcella került integrálásra, amely kihasználja a VCN oldalirányú rakodási lehetőségét, így az optimalizált helykihasználás és a kezelők akadálytalan hozzáférése is biztosított.

A Mazak EMO-n bemutatott utolsó belépő szintű gépe a Mazak európai gyártóüzemében, az Egyesült Királyságban tervezett és gyártott VCE-500 függőleges megmunkálóközpont volt. A VCE-500 a VCE-600 testvérgépe, mely egy rendkívül kedvező árú függőleges megmunkálóközpont, amely ideális a belépő szintű gépfelhasználók számára, akik kiemelkedő termelékenységet, gyors megtérülést és jövedelmező lehetőségeket keresnek. A gép a kategóriájában vezető, 12 000 fordulat/perc fordulatszámú 18,5 kW-os orsóval büszkélkedhet, és kompakt alapterülete miatt ideális a kis alvállalkozói műhelyek számára, ugyanakkor tágas munkatérrel rendelkezik, amely az Y-tengelyen 500 mm, az X-tengelyen 800 mm, a Z-tengelyen pedig 550 mm elmozdulást jelent.

A VCE-500 a Mazak belépő szintű CNC-vezérlésével, a SmoothEz CNC-vel van felszerelve, 15 hüvelykes kapacitív érintőképernyővel az intuitív kezelés érdekében. A programozók élhetnek a MAZATROL párbeszédes programozás előnyeivel, valamint az EIA/ISO G-kódos programozási lehetőséget is kihasználhatják, amelyek alapfelszereltségként kerülnek a gépbe.

ForrásMazak

További információ:

A Mazak hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]