ELTE IK Nyílt Nap

2023. október 27-én a felvételi döntés előtt álló középiskolások, illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók részére az ELTE Informatikai Kar Nyílt Napot tart. Regisztrálj még ma, gyere el, és ha Te vagy a szerencsés vidd haza a menő elektromos rollert!

Less be a kulisszák mögé! Megtudhatod milyen informatikus képzést érdemes választani, milyen nálunk a hallgatói élet, tájékozódhatsz az ösztöndíj lehetőségekről, megismerkedhetsz az oktatóinkkal, bejárhatod a Campusunkat. Az előadásainkból kiderül, hogyan járulnak hozzá a járművekben lévő rendszerek a gyors, kényelmes és biztonságos helyváltoztatáshoz, milyen technológiák szükségesek az önvezető járművek működéséhez, és fény derül arra is, hogyan változtatja meg az informatika minden területét a mesterséges intelligencia?

Regisztrálj minél előbb, nehogy lemaradj, és ha szerencséd van Tied lehet egy elektromos roller is! Minden résztvevőnk Viwa üdítőitalt kap a helyszínen. Találkozzunk október 27-én! Kezdd nálunk a karriered! 

Mikor: 2023. október 27. 8:30-14:30

Hol: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, Gömb Aula

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! 

Regisztráció az eseményre az alábbi linken.

Program

Előadások – Nagyszínpad
08:45 – 09:50Érkezés, Regisztráció
10:00 – 10:30Bemutatkozik az ELTE Informatikai Kara
Dr. Kozsik Tamás, dékán
10:30 – 10:45Fókuszban a felvételi!
Konczné Remler Tímea, hivatalvezető
10:45 – 11:00Az önvezető autók, intelligens robotok és ami mögöttük van
Az IK és a Bosch közös ipari tanszékén számtalan mesterséges intelligenciával támogatott megoldás jelenét és jövőjét formáljuk. Ezek közül az egyik leglátványosabb az önvezető autók és a robotika világa, ugyanakkor a mesterséges intelligencia alkalmazások mind szélesebb körű elterjesztését tűztük ki célul. Kevesen látják közvetlen közelről, hogyan dolgoznak a fejlesztők. Az ELTE hallgatói azon szerencsések közé tartoznak, akik tevékenyen részt vehetnek ezekben a fejlesztésekben. Fischl Tamás a Bosch kutató-fejlesztője bevezet minket a terület kulisszatitkaiba.
Előadó: Dr. Fischl Tamás Robert Bosch Kft. akadémiai kapcsolatokért felelős munkatársa
11:00 – 11:05   ELTE IK Hallgatói Önkormányzat köszöntője
Árva Lúcia Borbála, ELTE IK HÖK elnök  
11:05 – 11:20   Szünet
11:20 – 11:50    Hogyan jutunk el A-ból B-be?
A helyváltoztatás mindennapi életünk egyik kulcsfontosságú aspektusa. A prezentáció során áttekintjük, hogy mennyire könnyű eljutni egy helyről egy másik helyre, valamint hogyan járulnak hozzá a járművekben lévő rendszerek a gyors, kényelmes és biztonságos helyváltoztatáshoz. Megvizsgáljuk, hogy milyen funkciókra képesek ezek a rendszerek, és milyen technológiák szükségesek az önvezető járművek működéséhez. Az előadás során bemutatunk olyan megközelítéseket és technológiai megoldásokat is, amelyek már ma elérhetőek, és amelyek a jövő közlekedését alakíthatják. Gyere és ismerd meg a közlekedési rendszerek és az önvezető járművek világát! 
Előadó: Dr. Istenes Zoltán (ELTE IK egyetemi docense)
11:50 – 12:20   Mesterséges intelligencia alapmodellek, avagy a világ megértésének építőkövei
A mesterséges intelligencia és ezen belül is a deep learning, korunk legkiemelkedőbb eredményeit produkálja bonyolult feladatok esetén. Gondoljunk csak a ChatGPT-re, vagy akár csak az arcfelismeréses mobil feloldásra. De mitől lesz egyszerű dolga egy ilyen modellnek, hogyan látja a világot? A rövid előadás során betekintünk a mesterséges intelligencia reprezentációs alapmodelleinek világába, hogy megválaszoljuk ezeket a kérdéseket, és megvizsgáljuk milyen technológiai forradalom első lépését jelképezik.  Előadó: Gyöngyössy Natabara (Mesterséges Intelligencia Tanszék PhD hallgató)
12:20           Sorsolás, gazdára talál az elektromos roller és az IK ajándékcsomagok 
12:20 – 15:00   Standok látogatása
Látogatható standok: IK HÖK, Tanulmányi Hivatal, Nemzetközi kapcsolatok (Erasmus, Cepus), ELTE Kollégiumi Központ, BEAC, Diáktanácsadó Központ, Műszaki menedzser, Térképész, EIT, Ipari Partnerek
12:20 – 14:30   Campus túra az ELTE IK HÖK vezetésével 20 fős csoportokban (20 perc) 
A túra többek között érinti a részecskegyorsítót, a Foucault ingát, teraszt, Q pontot, könyvtárat, Arénát, Lovardát. A 20 fős csoportok fél óránként folyamatosan indulása a HÖK standjától. Jelentkezzetek reggel a regisztrációs pultnál!    
13:00 – 14:00   Igazolások kiosztása (HÖK regisztrációs stand)

REGISZTRÁCIÓ

A felvételi rendszer változása miatt idén kiemelt hangsúlyt kap az ELTE IK képzéseiről, pontszámítási rendszeréről való tájékoztatás nyújtása. Minden résztvevőt arra buzdítunk, hogy bátran tegye fel a kérdéseit a Tanulmányi Hivatal és a HÖK standoknál! 

ForrásELTE IK

Megosztás
[
    ]