A Mastercam 2024-ben elérhető a Sandvik Coromant CoroPlus® szerszámkönyvtár add-in

A felhasználók gyorsabban végezhetik munkájukat a szerszámgeometriák és forgácsolási, technológiai adatok egyszerű importálásának hála.

A Mastercam, a világ vezető CAD/CAM szoftvere, együttműködve a Sandvik Coromant-tal, a forgácsolószerszámok és megmunkálási megoldások szolgáltatójával, bejelentette a Sandvik Coromant CoroPlus® Tool Library Add-in integrálását a Mastercam 2024 új kiadásába.

A CoroPlus® szerszámkönyvtár integrációja lehetővé teszi a Mastercam ügyfelei számára, hogy jelentős időt takarítsanak meg a kívánt szerszámok keresésével és a közvetlenül a Mastercam programba importálható 3D szerszámösszeállítások létrehozásával. A CoroPlus® Tool Library szerszámajánlásokat tesz az anyag, a művelet és a szerszám típusa alapján. A szerszámösszeállítások közvetlen importálásának lehetősége a Mastercam 2024-be időt és energiát takarít meg, mivel a felhasználók gyorsan és egyszerűen megtalálhatják a megfelelő szerszámokat. A 3D szerszámmodellek és az ajánlott technológiai adatok felhasználásával a felhasználók optimalizálhatják a megmunkálási folyamatot és jobb eredményeket érhetnek el.

A Mastercam fejlesztői szorosan együttműködtek a Sandvik Coromant termékmenedzsmentjével, hogy a felhasználók közvetlenül a Mastercam szerszámpálya műveleteibe importálhassák a 3D szerszámegységeket. A Mastercam felhasználói az időmegtakarításon túlmenően olyan előnyöket is élvezhetnek, mint az anyaghoz és a megmunkálási művelet típusához megfelelő szerszámok, valamint egy pontos, 3D-s modellt is kapnak, amely vizualizációra és ütközésellenőrzésre is használható.

„A múltban az ügyfeleknek több ezer katalógusoldalon kellett keresgélniük és több forrásból kellett kereszthivatkozásokat készíteniük az alkatrészeik megmunkálásához szükséges szerszámösszeállítások létrehozásához” – mondja Dave Boucher, a Mastercam termékigazgatója. „Mostantól közvetlenül a Mastercam programból hozzáférhetnek a forgácsolási adatokhoz és a szerszámokra vonatkozó ajánlásokhoz, így könnyebben kiválaszthatják az adott alkalmazáshoz legmegfelelőbb szerszámokat, optimalizálhatják megmunkálási műveleteiket, és javíthatják termelékenységüket.”

„A Mastercam csapatával való együttműködés kiemelkedő volt a fejlesztés során, és nagyon örülünk, hogy hatékony és zökkenőmentes módját kínálhatjuk a szerszámadatok hozzáadásának a Mastercam szerszámpálya műveleteihez” – mondja Tobias Unosson, a CoroPlus® Tool Library termékmenedzsere.

ForrásMastercam

További információ:

A Mastercam hivatalos honlapján.

A Sandvik Coromant hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]