A DN Solutions bejelentette első németországi K+F központját

A DN Solutions az EMO 2023 kiállításon több, a vállalat és az európai piac számára fontos lépést jelentett be. A szerszámgépgyártó egy új „Net Zero” terv segítségével szeretné csökkenteni karbonlábnyomát. A csoport emellett bemutatta az első európai K+F központjának terveit is.

Idén júniusban a világ harmadik legnagyobb CNC-szerszámgépgyártója létrehozta első (német-európai) technológiai központját az észak-rajna-vesztfáliai Dormagenben. Még a novemberi hivatalos megnyitó előtt a DN Solutions vezérigazgatója, W.J. Kim bejelentette a vállalat európai terjeszkedésének következő lépését.

„A múltban anyavállalatunk, a DN Automotive kiváló tapasztalatokat szerzett egy németországi K+F központtal, melyen keresztül az európai mérnökök szakértelméről is meggyőződtünk” – mondta W.J. Kim az EMO-n tett bejelentéskor. „Ezért terveztük saját K+F központunk megnyitását Németországban, amely az új, regionálisan specializált termékek fejlesztésére, valamint a digitalizáció erősítésére összpontosít majd, mint például a Digital Twin, amelyet a DVF 5000-rel az EMO-n és az SMX 2100-zal a Siemens standján is bemutattunk.”

Az első európai központ megnyitása fontos lépés a DN Solutions számára, mely hangsúlyozza a szerszámgépgyártó bizalmát az európai piac iránt.

Kutatás és fejlesztés Dél-Koreában

A DN Solutions 2008-ban nyitotta meg első és egyetlen K+F központját Dél-Koreában, ahol több száz alkalmazott fejleszti az iparág legújabb technológiáit. A létesítmény lehetővé teszi a szerszámgépgyártó számára, hogy gyorsan reagáljon az iparág változó kihívásaira és trendjeire, és hozzájáruljon azok alakításához. A helyszíni szakértők új termékeket és megoldásokat fejlesztenek ki és tesztelnek, valamint az ügyfelek egyedi igényeihez igazítják azokat. Az európai piac mostantól profitálhat ebből a sikeres stratégiából. A DN Solutions második K+F központjának tervei már előrehaladott állapotban vannak. A személyzetet és az üzleti stratégiát már bejelentették, a helyszín kiválasztására pedig a következő hónapban kerül sor. Jelenleg több németországi helyszínről is folynak tárgyalások.

„Nullamisszió” 2050-ig

Az új K+F központ bejelentése mellett a DN Solutions a környezetvédelemre is összpontosított. W.J. Kim vezérigazgató bejelentette a világ harmadik legnagyobb szerszámgépgyártójának új „Net Zero” kampányát. A céljuk, hogy 2050-ig minimalizálják a vállalatcsoport szén-dioxid-kibocsátását, melynek további részleteit a következő hónapokban terveznek bejelenteni. Az EMO-n a DN Solutions már bemutatott olyan energiatakarékos rendszereket, mint az olajpára leválasztására szolgáló ködmentes megoldás és az energiafogyasztás-ellenőrző rendszer. Továbbá 8 féle automatizálási rendszert, például az NHP 5000-et RPS-sel (Round Pallet System) és a DVF 4000-et AWC (Automatic Workpiece Changer) felszereltséggel állítottak ki.

ForrásDN Solutions

További információ:

A DN Solutions hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]