Ultrakompakt szimultán öttengelyes megmunkálás

Bemutatkozik a Haas UMC-350 és UMC-350HD.

UMC-350

Az egyre komplexebb munkadarabok, valamint a beállási pontosság és termelési hatékonyság növelése folyamatos kihívást jelent a fémfeldolgozó ipar szereplői számára. A szimultán öttengelyes gépek képességei kielégítő választ adnak ezen kihívásokra, bekerülési költségük azonban igen magas.

A Haas Automation erre az igényre fejlesztette ki UMC-350 és UMC-350HD modelljeit, melyek 100 000 euró alatt kínálnak szimultán öttengelyes képességeket kompakt, valamint ultrakompakt méretosztályban. Az UMC-350 és UMC-350HD az „Universal Machining Center” (univerzális megmunkálóközpont) rövidítése, ami arra utal, hogy a gépcsalád képes komplex műveletek elvégzésére egyetlen gépen. A szimultán öttengelyes megmunkálás lehetővé teszi a magas bonyolultságú alkatrészek hatékony és precíz elkészítését, minimalizálva a szükséges beállítási és átfutási időt.

Az UMC-350 modell gyors és precíz gép 30-as kúppal, 100 mm-es körasztal szorítófelülettel, valamint 214 mm-es maximális munkadarab-kilengéssel kerül szállításra, mint ultrakompakt öttengelyes maró. A „nagytestvér” UMC-350HD már 40-es kúppal szerelt, 230 mm-es szorítófelülettel és 368 mm-es maximális munkadarab-kilengéssel kompakt öttengelyes gépként kerül pozicionálásra.

UMC-350 intern: Az UMC-350 és UMC-350HD modellek 1 000 euró alatt kínálnak szimultán öttengelyes képességeket kompakt, valamint ultrakompakt méretosztályban.

Az UMC-350 és UMC-350HD gépek alapját a Haas DT-1 fúró- és menetfúró gép adja, melyet a szintén saját fejlesztésű és a piacon méltán népszerű TRT100 vagy TRT210 forgóasztalaink ruháznak fel képességeivel. Megalkotva ezzel egy olyan kompakt kivitelű UMC-t, amely tökéletes a 3+2 munkákhoz, és a kisebb méretű munkadarabok egyidejű, öttengelyes megmunkálásához. A teljes UMC modellcsalád így 213–991 mm közötti körasztalátmérőben kínál megoldásokat az egészen kis méretű alkatrészektől a közepes méretosztályig.

A most érkezett új gépek kiforrott, masszív szerkezeti alapja és a kiváló minőségű, USA-ban gyártott alkatrészek használata biztosítja a kiemelkedő stabilitást és tartósságot. Az UMC-350 és UMC-350HD nagy teljesítményű főorsójának maximális fordulatszáma akár 20 000 fordulat/perc, valamint a gép 20+1 szerszámkapacitással rendelkezik, ami lehetővé teszi a gyors és hatékony szerszámcserét.

ForrásHaas

További információ:

A Haas hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]