M+E Open House, avagy a szerszámgép ipar „csillagai”

Az esemény sztárvendége – a Star Wars rajongóknak nagy örömére – R2D2 hasonmása: MyArtoo lesz. De természetesen bemutatásra kerülnek a Brother, Nakamura-Tome és Sugino újdonságai is. Az Open House eseményen demo megmunkálások, szakmai előadások és gépbemutatók várják a látogatókat.

A szerszámgép ipar „csillagai” alcím arra utal, hogy idén a Star Wars jegyében készülődünk: sztárvendégünk lesz MyArtoo: ez a kis robot egy az egy méretű hasonmása a filmbeli R2D2-nak, aki aktív részese lesz a programnak, illetve számos, a filmhez kapcsolódó meglepetéssel készülünk.

Persze a főszereplők továbbra is a gépek lesznek – hacsak MyArtoo nem viszi el a show-t. Először Magyarországon bemutatásra kerül a Brother újdonsága, a Speedio H550Xd1 vízszintes megmunkálóközpont, a Sugino JCC-403 U Jet mosó-és sorjázó berendezés. És persze számos szerszámgép és kiegészítő termék jelen lesz.

Így 3 év kihagyás után nagy izgalommal készülünk az idei kissé rendhagyó rendezvényünkre. Rendhagyó, mert most a megszokott Open House-unk, ahol számos gyártói előadással és gépbemutatóval várjuk a vendégeket, csak 1 napos lesz. A másik napon egy speciális Nakamura-Tome szakmai napot tartunk, ahol a számos érdeklődő kimondottan ebben a témában hallhat előadásokat és láthat gépbemutatót.

Az Open House-on a már említett új Brother Speedio H550Xd1 vízszintes gyors megmunkálóközpontot megtekinthetik munka közben, akárcsak a Nakamura-Tome WY-100II két revolverfejes esztergáját, a ROMI GL300M ferdeágyas esztergát, valamint a Sugino mosó- és sorjázó központját.

Amit előzetesen érdemes ezekről tudni: a Brother idén az EMO-n mutatja be Európában ezt az új H550Xd1 modellt. A gép 400 x 400 mm-es asztallal, akár 16.000-es fordulattal és 30-as szerszámtárral érhető el. A Nakamura-Tome 2 revolverfejes CNC eszterga elforduló átmérője 175/200 mm, az adagolható rúd átmérője akár 65 mm, míg a hossza akár 588 mm is lehet.

A Sugino mosó- és sorjázó központ akár 1000 bar-os víznyomásra képes. A gép tökéletesen alkalmas még a nehezen hozzáférhető furatok sorjázására is, nagy-szériás gyártás során is alkalmazható. Egyszerű programozása gyors és könnyű átállást tesz lehetővé a fúvóka-cseréknél. Környezetbarát és hatékony hűtőfolyadék felhasználása, a kiváló motorteljesítmény a versenytársakénál alacsonyabb üzemeltetési költséget biztosít.

Prezentációkkal készülünk a piaci trendekről, az új gépekről, szoftveres megoldásokról, levegő és folyadéktisztító egységekről, illetve egy Mitsubishi esettanulmányról.

Várjuk az érdeklődőket szeretettel, a gyártók képviselőivel, MyArtoo-val, számos partnerrel és kellemes ebéddel!

Nakamura-Tome szakmai nap: október 11. (szerda)

Open House: október 12. (csütörtök)

A rendezvényen való részvétel ingyenes, és regisztrációhoz kötött: jelentkezés október 6. regisztracio@eszterga.hu  

ForrásM+E

További információ:

Az M+E hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]