Folyamatok elsajátítása a mestertől – Technológiai Napok a Hornnál

Idén nyolcadik alkalommal várta tárt kapukkal az érdeklődőket a Paul Horn GmbH tübingeni üzeme. A 2023. június 14-16. között megrendezett Horn Technológiai Napokra 37 országból több mint 3000 látogató érkezett.

A 2023-as Technológiai Napok keretében a látogatók betekintést nyerhettek a Horn mindennapjaiba. (Forrás: Horn/Sauermann)

A rendezvény középpontjában olyan folyamatok bemutatása állt, melyek a szerszámok, befogóberendezések és gépek optimális interakciójából jöhetnek létre. Markus Horn, a Paul Horn GmbH ügyvezető igazgatója elmondta: csak azok érhetnek el megfelelő eredményt az alkalmazott szerszámokkal, akik a teljes megmunkálási folyamatot tökéletesítették.

A látogatók nyolc különböző témában vehettek részt informatív és izgalmas műszaki előadáson, részesei lehettek élő megmunkálási bemutatóknak, valamint az iparág-specifikus kiállítóterek és gyártóhelyiségek kötetlen bejárása során bepillantást nyerhettek a szerszámspecialista mindennapjaiba. A rendezvényen a Horn mellett további 35 társkiállítóval találkozhattak az érdeklődők. A résztvevők a kiállított tárgyak között számos sportautót, egy egyedi Radical motorkerékpárt, egy Ariane 6 rakétahajtómű Prometheus égéskamráját, orvosi eszközöket, órákat és ékszerkollekciókat is megcsodálhattak, amelyek mind kiválóan demonstrálják a Horn precíziós szerszámainak sokrétű alkalmazási lehetőségeit.

A személyes beszélgetés elengedhetetlen részét képezi a Horn Technológiai napoknak. (Forrás: Horn/Sauermann)

Orvostechnikai sikerek

A rendezvény egyik kiemelt programelemeként helyet kapott a ZykloMed eseménye is, mely a német szövetségi oktatásügyi és kutatási minisztérium (BMBF) által támogatott Hornnal közös projekt. A projekt keretében funkcionálisan integrált implantátumokat gyártanak újszerű, szinkronizált-ciklikus megmunkálási folyamatok során. A Paul Horn GmbH mellett a projekt további résztvevői az INDEX, a Beutter Präzisions-Komponenten GmbH és a Karlsruhe Technológiai Intézet (KIT) gyártásmérnöki tevékenységért felelős intézete. A ZykloMed keretében a projekttagok egy csontszeg és egy csontcsavar megmunkálásán keresztül ismertették orvosi technológia know-how-jukat.

Témaspecifikus kiállítások tették színesebbé a 2023-as Horn Technológiai Napokat. A képeken az űrtechnikai kiállítás látható. (Forrás: Horn/Sauermann)

A látogatók a Horn Hartstoffe GmbH-nál a Horn két gyártóegységén kívül – ahol elsősorban váltólapkákat és szerszámtesteket állítanak elő -, a karbidok gyártásával és csúcstechnológiás eszközök formázási folyamataival is megismerkedhettek. A precíziós szerszámgyártó már az additív gyártás terén is bővíti kapacitását. A következő Horn Technológiai Napokat 2025-ben rendezik meg.

ForrásHorn

Megosztás
[
    ]