EMO Hannover – A CNC platform jövője a FANUC standján

Tekintse meg a CNC-rendszerek legújabb változatait a FANUC standján (C54, 9. csarnok) szeptember 23-ig. Számos termék között a fejlesztés alatt álló FS500i-A sorozat is képviselteti magát, amely a CNC-technológia ígéretes jövőjét nyújtja a látogatóknak.

Az új, teljesítményoptimalizált FS500i-A számos fontos újítást kínál. A kezelők többek között élvezhetik a FANUC új iHMI2 CNC-felület előnyeit, amely a FANUC iHMI vonzó megjelenését kombinálja a régebbi rendszerek megszokott kezelhetőségével. Az interakció minden feladat esetében egy képernyőről kezelhető, ezzel megspórolva az oda-vissza lépkedést az osztott képernyők között.

Az FS500i-A lehetővé teszi a PMC rendszerek programozását is – az ISO által meghatározott Structured Text nyelv használatával –, míg egy másik új funkció egyszerűsíti az 5-tengelyes feladatok programozását, vagyis egy speciális szerszámnak köszönhetően az FS500i-A lehetőséget kínál bármilyen tetszőleges gépi kinematika befogadására.

Ugyan az EMO-n megtekinthető FS500i-A sorozat – önállóan és LCD-platformra szerelt változatban is – továbbra is fejlesztés alatt áll, a FANUC folyamatos újítással igyekszik kiszolgálni ügyfelei igényeit. Ennek jegyében a vállalat a most használatban levő CNC-megoldások, a fejlett FS30i/31i/32i-B Plus és standard FS0i-F Plus továbbfejlesztett változatait kínálja ügyfeleinek.

A sorozat legújabb fejlesztései közül többek között az FS500i-A is rendelkezik majd energiatakarékossági funkciókkal, valamint a Digital Twin technológiával, melyek közvetlen előnyöket biztosítanak a végfelhasználók számára. Az új CPU a legutóbb hozzáadott funkciókkal és képességekkel kombinálva javítja az alapteljesítményt, és a ciklusidő csökkentését is elősegíti.

A FANUC αi-D sorozatú SERVO a vállalat új szervorendszere, amely növeli a nagy sebességű és pontosságú teljesítményt. Nemcsak integrált teljesítmény-visszatáplálási képességet kínál, hanem a szervóvezérlő rendszer teljes teljesítményveszteségének 10%-os csökkentését is. Ennek eredményeként a felhasználók ugyanazt a teljesítményt kevesebb áramfogyasztás mellett érhetik el, ami energiamegtakarítást és kisebb szén-dioxid-kibocsátást eredményez. A FANUC αi-D sorozatú SERVO a FANUC fejlesztésen átesett aktuális CNC-rendszereivel, valamint a jövőbeni FS500i-A sorozattal lesz elérhető.

Ugyanez igaz a CNC Reflection Studio-ra is, ahol a végfelhasználók kihasználhatják a funkciókban gazdag Digital Twin adta környezet előnyeit, hogy biztonságosan és megbízhatóan szimulálhassanak minden – köztük a nagysebességű – gépi folyamatot. A G-kódok és az interpolációs folyamatok elemzése a FANUC CNC GUIDE 2 szoftverrel való együttműködésnek köszönhetően megegyezik a tényleges vezérlőrendszer használatával. A megmunkálási programok előzetes ellenőrzése még soha nem volt ilyen kényelmes és megbízható.

ForrásFANUC

További információ:

A FANUC hivatalos honlapján.

Megosztás

Kelemen Dániel

A CNCMedia szerkesztője. Digitális gyártás szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, szakmai interjúkról, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2020 óta. 

Tags:

[
    ]