A szikraforgácsolás gyöngyszeme az IC-Hungary termékei között

Cikkünkben a Sodick fejlesztései mentén bemutatunk egy kiemelkedő modellt, az ALC400 iGE huzalos szikraforgácsoló gépet. Az iGroove technológiával ellátott megoldás lineáris hajtásának köszönhetően az IC-Hungary kínálatában 10 év pozícionálási garanciával kérhető.

Innováció és fejlődés a szikraforgácsolásban

A Sodick Csoport 1976-os megalakulása óta vezető szerepet tölt be a szikraforgácsolók területén. A japán vállalat kezdetekben kizárólag a gépek fejlesztésével és gyártásával foglalkozott, ez a tevékenységi kör az évek során azonban saját vezérlők, új technológiák és csúcstechnológiás gépek bevezetésével bővült. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára a Sodick a globális piac egyik kulcsfontosságú szereplője, amely számos kontinensen és megannyi országban rendelkezik gyártóegységgel vagy éppen képviselettel – Magyarországon a Sodick gépek forgalmazását és értékesítését az IC-Hungary biztosítja.

Az évek, évtizedek alatt folyamatos fejlesztés volt jellemző a Sodick részéről. Forradalmi előrelépést jelentett az első lineáris motorhajtású szikraforgácsoló gép bevezetése, amely közvetlenül mozgásba integrált energiával küszöbölte ki a mechanikai súrlódás okozta kopást. A hatékonyság és termelékenység elérése mellett a precizitás és sebesség is nagy szerepet kapott a fejlesztések során. Fontos mérföldkő volt ezen a téren a 2000-es években az MC430L ultra precíziós megmunkáló központ, valamint AZ250 nano megmunkáló központ. Előbbi elérte a 0,01 mikronos mérőlécfelbontást, míg utóbbi már 60.000 ford./perc fordulatszámra képes főorsóval rendelkezett. Ezen kívül a Sodick számos eredményt ért el a High-Speed Cutting (HSC) technológia, a saját vezérlők fejlesztése, vagy éppen a fröccsöntő gépek kivitelezése terén – melyek 2020-tól Európában is elérhetőek.  

A fejlesztések mezsgyéjén haladva mára 5 fő tulajdonság határozza meg a Sodick gépeket:

– az acéltól és műanyagtól jóval merevebb, stabilabb, kopásállóbb kerámia munkatér,

– a direkt és dinamikus hajtásért felelős lineáris motor,

– a CNC vezérlő egység,

– a sebességet, csúcspontosságot és hatékonyságot biztosító generátor,

– valamint a mozgásvezérlő áramkör, az M4-LINK.

fdsf

dsfdsf

Az ALC400 iGE előnyei

Számos gép található a Sodick kínálatában, melyek mindegyike a fentebb felsorolt kritériumokra épül. Kiemelkedő modell közülük az ALC400 iGE huzalos szikraforgácsoló gép, amely modern technológiájának köszönhetően kiváló választás a precíziós formakészítésre, szerszámgyártásra és prototípuskészítésre.

A Sodick ALC400 iGE huzalos szikraforgácsoló gépet a pontos vezérlés, a magas feldolgozási sebesség és a rendkívül finom munkavégzés jellemzi. Nézzük tehát, hogy milyen paraméterekkel rendelkezik, milyen előnyökre tehetnek szert a felhasználók ezzel a modellel.

Mozgástartomány és munkaadatok: A gép X/Y/Z tengelyeinek mozgástartománya 400 x 300 x 250 mm, amely lehetővé teszi közepes méretű munkadarabok pontos és részletes megmunkálását. Az U/V tengelyek mozgástartománya 150 x 150 mm, ami komplex alakzatok és szögletes vágások kialakítására ad lehetőséget. Nagyobb munkadarabok esetén pedig akár 500 kg terhelhetőség is elérhető.

Huzalvezetés és vágás: A gép rendelkezik fokos vágás lehetőségével, akár +/- 25° vagy opcionálisan +/- 45° szögben. A használható huzalátmérő tartománya 0,05 – 0,3 mm, lehetőséget nyújtva a vékony és precíz vágásokhoz. Akár 420 mm/sec huzalsebességével gyors és hatékony vágást biztosít.

Vezérlés és felhasználói funkciók: A gépet egy SPW vezérlés irányítja, amelynek része a Multitasking OS (többfeladatos operációs rendszer) és az M4-LINK rendszer is. A gép rendelkezik egy 19” TFT-LCD kijelzővel és érintőképernyővel, valamint számos beviteli lehetőséggel, mint külső memória, képernyő billentyűzet és LAN kapcsolat.

Tartozékok és opciók: A  gép számos tartozékkal és opcióval bővíthető, mint például Taperflex NEO 45 nagy pontosságú 45 fokos vágás, L-Cut huzaldaraboló, munkadarab forgató tengelyek.

Újdonságok és extrák

iGroove Technológia

Az ALC400G termékcsalád valamennyi modellje a Sodick új, szabadalmaztatott iGroove huzalforgató mechanizmusával van felszerelve, amely magasabb minőségű szikraforgácsolási megmunkálást tesz lehetővé. Előnyei közé tartozik a felületi érdesség javítása, az alakhűség és méretpontosság növelése, valamint az ehhez szükséges huzalfogyasztás csökkentése. Az iGroove technológiával a felhasználók nagyobb szabályozhatóságot kapnak kézhez, termelékenyebb és hatékonyabb gyártást érhetnek el, és mindeközben gazdasági előnyökben is részesülhetnek a kevesebb huzalfelhasználásnak köszönhetően.

A Világon Egyedülálló 10 Év Pozícionálási Garancia

A Sodick annyira bízik a saját Lineáris Motorhajtás Technológiájában, hogy az összes lineáris motorral ellátott szikraforgácsoló gépet a piacon elsőként 10 Év Pozícionálási Garanciával kínálja, amely az IC-Hungary kínálatában is elérhető, többek között az ALC400 iGE szikraforgácsoló gépnél is.

“A Sodick ALC400-nak van egy olyan funkciója, ami jelenleg a világon egyedülálló: van rajta egy szabadalmaztatott huzalforgató mechanizmus. A szikraforgácsolásnál a huzal folyamatosan halad, folyamatosan kopik, mindig egy oldala érintkezik a megmunkálandó felülettel. A huzalforgatással viszont a huzalnak mindig új felülete fog érintkezni a megmunkálandó anyaggal, így javul a felületminőség és javul a pontosság is.” – ezért ajánlja Horváth Tamás, az IC-Hungary ügyvezető igazgatója a Sodick ALC400G iGE huzalos szikraforgácsoló gépét.

További információ:

A magyarországi forgalmazó, az IC-Hungary hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]