URMA MX Diamond – nagypontosságú rendszer, könnyűfémek marásához

Az URMA AG bővíti precíziós szerszámkínálatát a gyémántlapkás MX Diamond váll- és homlokmaró szerszámmal, amely könnyűfémek, például alumínium megmunkálására alkalmas. Az URMA ezesetben is a szabadalmaztatott gyorscserélő rendszerre támaszkodik, amely egyszerű kezelhetőséget és maximális pontosságot ígér.

Az URMA AG több mint 60 éve a precíziós szerszámok szakértője. A családi tulajdonban lévő vállalat a svájci Rupperswilben található telephelyén olyan precíziós szerszámrendszereket fejleszt és gyárt, amelyeket világszerte használnak a gépgyártásban, autóiparban, és a repülőgép-gyártásban.

A könnyűfém gyártmányok és megmunkálószerszámaik piaca folyamatosan növekszik. Az ismert váll- és homlokmaró szerszámok kezelése bonyolult és időigényes. Az URMA, reagálva a kihívásra, tapasztalatát a nagypontosságú, gyorsan cserélhető lapkák terén kamatoztatta. Az eredmény: Az MX Diamond, egy teljesen új váll- és homlokmaró rendszer. Ezzel a moduláris szerszámmal az URMA a bevált és rendkívül precíz RX gyorscserélőre támaszkodik, amely a lapkák cseréjekor tökéletes futást garantál, utólagos korrekció nélkül. A tömör keményfém lapkák akár 20 db PCD heggyel vannak ellátva, és kiválóan alkalmasak könnyűfémek, például alumínium, magnézium, réztartalmú fémek, kompozitok és szálerősített műanyagok megmunkálására. A homlokmarás legújabb generációja elősegíti a LEAN gyártási folyamatokat és az automatizált gyártáshoz is hozzájárul. Az MX Diamond nagy merevségének köszönhetően ugyanazzal a vágóéllel végezhetők a simító és nagyoló műveletelemek is. A fogankénti 0,05-0,3 mm-es előtolással és az akár 5000 m/perc forgácsolósebességgel az MX Diamond ideális a sorozatgyártáshoz. Az egyedi igényeknek megfelelően különböző geometriák állnak rendelkezésre.

Az MX Diamond által nyújtott előnyök:

Gyorscserélő rendszer a könnyű kezelhetőségért
A <0,004 mm-es körkörösség és <0,002 mm-es ütés minden csere után biztosított, így a felhasználónak nem kell újra és újra beállítania a szerszámot. A forgácsolóél kevesebb mint öt perc alatt cserélhető, ami a hasonló váll- és homlokmaró szerszámokhoz képest akár két óra állásidőt is megtakarít.

Nagy keménységű szerszámanyagok

A PCD (polikristályos gyémánt) élek garantálják a legjobb szerszámélettartamot, felületi minőséget és folyamatbiztonságot.

Alumínium / színesfémek megmunkálása

A PCD nagy keménysége és kémiai ellenállása kiválóan alkalmas olyan anyagok megmunkálására, mint az alumínium, a magnézium és a szálerősített műanyagok.

Nagy forgácsolósebesség, és nagy előtolás

Az MX Diamond a nagy forgácsolósebességnek és a nagy előtolásnak köszönhetően alkalmazható high-speed milling megmunkálásra, és a felületi minőség és pontosság tekintetében is megfelel a legnagyobb elvárásoknak is.

Nagy merevség a tömör keményfém szerszámtestnek köszönhetően

A keményfém szerszámtestet nagy merevség jellemzi, amely megakadályozza a rezgéseket és a mikroforgácsok keletkezését nagy sebességnél, így növeli a szerszám élettartamát, valamint az alkatrészek minőségét.

Optimális forgácseltávolítás, megfelelő forgácsalak és hűtőközeg ellátás

A tökéletes forgácsgeometriát a beépített hűtő-kenő folyadékellátás teszi lehetővé, bármely megmunkálás során.

Főbb adatok:

Átmérő63 / 100 / 125 mm
Koncentricitás< 0,004 mm
Tengelyirányú ütés< 0,002 mm
Forgácsolósebesség5000m/perc
Fogankénti előtolás0,05 – 0,3 mm
Fogak száma12 / 18 / 20
apLegfeljebb 4 mm
Megmunkálható fémekSzínesfémek, kompozitok és szálerősített műanyagok
Szállítási határidőStandard raktárról

ForrásURMA

További információ:

Az URMA hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]