Ismerje meg élőben az egyedi fejlesztéseinket

A nemzetközi gyártóipar a 2023. szeptember 18. és 23. között megrendezett EMO-n fog találkozni, amely a gyártástechnológia elsőszámú szakkiállítása. A SCHUNK a teljes, szerszámgépekkel kapcsolatos termékpalettáját ki fogja állítani Hannoverben. A hangsúlyt leginkább a fenntartható gyártásra, a csatlakoztatásra és az e-mobilitásra fogják helyezni.

Az iTENDO2 intelligens szerszámtartó valósidejű adatot szolgáltat közvetlenül a szerszámtól, ezzel idő előtt jelzi az éltartam végét (a szerszám elhasználódását). A SCHUNK ezentúl két új, továbbfejlesztett digitalizálási szintet kínál, az egyszerű csatlakoztatás és felügyelet érdekében.

Az ipari gyártás világában gyors és alapvető változásoknak lehetünk tanúi. A hatékonyság, a rugalmasság növelésének, a minőség és a pontosság javításának folyamatos igénye minden szerszámgépgyártót komoly kihívások elé állítanak, ugyanakkor az erre való törekvés hajtja előre a technológiai fejlődést. Az ipar az „Innovatív gyártás” vezérfonalára fűzve mutatja be a megoldásait a jelenkor és a jövő sürgető problémáira az EMO-n. A SCHUNK átfogó megoldásokat mutat be számos, a digitális átállást megvalósító fejlesztéssel, hogy minél közelebb kerüljön a fenntartható gyártás céljaihoz.

A fenntarthatóság alapelvei a munkadarabok mozgatásakor és megfogásakor

A fenntartható gyártás előkövetelménye, hogy a műveletek energiatakarékosak legyenek, és az erőforrásokat se vegyék igénybe túlzott mértékben. Az energiafogyasztás csökkentése kulcsfontosságú. Az EMO látogatói megismerkedhetnek a SCHUNK energiafelhasználás nélküli rendszerével, és az érzékeny munkadarabok megfogására szolgáló ADHESO termékcsaláddal. Megtapasztalhatják, hogyan lehet a munkadarabokat mozgatni biztonságosan, könnyedén, mindezt külső energiaforrás nélkül. Az ADHESO a felületek összenyomásakor fellépő adhéziós erőt használja ki, így az akkumulátor- és tüzelőanyagcella gyártásakor használt, sérülékeny alkatrészek és az orvostechnikai ipar, a gyógyszergyártás és az elektronikai alkatrészek gyártásához is alkalmazható.

A modern esztergatokmányok fejlett termékcsaládjai, mint például a pofák gyorscserélős rendszerével szerelt ROTA THW3 tokmány is a fenntarthatósági elvek mentén készültek. A rugalmasságán és sokoldalú felhasználhatóságán kívül ráadásul ez az esztergatokmány a szabadalmazott tömítésnek köszönhetően akár hússzor hosszabb karbantartási intervallummal is büszkélkedhet a konkurenciához képest. Ez azt jelenti, hogy akár huszadannyi kenőanyag szükséges a használatához, és a hűtő-kenő folyadékot is ritkábban kell cserélni. A környezetvédelmi szempontok mellett ez új alkalmazási területre is alkalmassá teszi. A gyorscserélős rendszerű pofáknak köszönhetően a tokmány pillanatok alatt átszerelhető másféle munkadarab befogására.

A szabadalmazott tömítésnek köszönhetően a rugalmas, gyorscserélős pofájú ROTA THW3 tokmány karbantartási intervalluma a konkurenciához képest hússzor hosszabb.

Digitálisan hálózatra csatlakoztatva az építőelemek szintjéig

A hálózatba kapcsolt termelés már a legkisebb építőelemnél, az alkatrésznél kezdődik. Az intelligens gyártás keretén belül az alkatrészeket kiemelt figyelemmel kezelik, hiszen jelentősen hozzájárulnak a hatékony, fenntartható és átlátható műveletekhez. Hannoverben a SCHUNK számos, aktuátorból és érzékelőből álló megfogórendszert fog bemutatni. Az NSE3-PH 138 IOL elektromechanikus, gyorscserélős palettakezelő modul innovatív piezo-hidraulikus drive-jával és teljesen integrált érzékelő technológiájának köszönhetően az egyik legfőbb látnivaló: az IO-Link-en keresztül vezérelt megfogómodul nagy, a hasonló méretű pneumatikus megfogómodulokkal összemérhető nagyságú lehúzóerőt hoz létre. Az integrált elektronika különféle megfogási állapotokat érzékel, mint például a megfogószán pozícióját vagy paletta meglétét, további, befoglaló kontúr nélkül.

A kiállítás másik látványossága az iTENDO² intelligens szerszámtartó, amely hidraulikus szorítású. Valósidejű adatot szolgáltat közvetlenül a szerszámtól, ezzel idő előtt jelzi az éltartam végét (a szerszám elhasználódását). Az intelligens szerszámtartó a folyamatbiztos megmunkálás mellett hosszabb szerszáméltartamot is biztosít, így a mennyisége is csökken. A SCHUNK ezentúl két új, továbbfejlesztett digitalizálási szintet kínál, az egyszerű csatlakoztatás és felügyelet érdekében. Az iTENDO² easy connect kiegészítő csomag egyszerű csatlakozást biztosít a szerszámgéphez és a meglévő folyamatfelügyeleti rendszerhez. Az iTENDO² easy monitor ezzel szemben a gépkezelőt vezeti be az egyszerűbb folyamatfelügyelet világába.

Egyszerűen konfigurálható

A SCHUNK már tavaly bebizonyította, hogy az új, konfigurálható termékcsaládjaiból gyorsan létre tud hozni adott alkalmazáshoz személyre szabott megoldásokat. Az ingyenes, böngészőalapú SCHUNK webeszközök segítségével az elektromos- és pneumatikus SCHUNK megfogókat, megfogó ujjakat és tokmánypofákat egyedi alkalmazásokhoz személyre lehet szabni. A SCHUNK az EMO-n fogja bemutatni az easyToolholder-t, amely termékkonfigurátorral kifejezetten az egyedi szerszámtartókat lehet megtervezni. Az új digitális eszközzel a katalógus szerinti szerszámtartók méreteit, befogási átmérőjét, csatlakozófelületét lehet változtatni, és az alkalmazásnak megfelelően testre szabni mindössze pár kattintással. A megfelelő 3D előnézet azonnal megjelenik és számos formátumban letölthető, majd a gépi szimulációban azonnal tesztelheti is virtuálisan. Ez megkönnyíti a rendszertervezést és számos alkalmazás esetén nyújt egyedi megoldást.

Mindent azonos beszállítótól: A SCHUNK széleskörű termékpalettájának és gazdag alkalmazási tudásbázisának köszönhetően az elektromos járműipar számára is megfelelő koncepciókat tud tervezni.

Teljeskörű termékpaletta új iparágak számára

Az automatizált folyamatok egyre fontosabbá válnak. Ennek több oka is van, és a vállalkozásoknak előbb-utóbb át kell állniuk ennek az irányvonalnak megfelelően. Az új, BWA -rendszerű gyorscserélős pofákkal a SCHUNK pontosan ehhez nyújt segítséget, amelyet a TANDEM3- szorítóblokkokhoz terveztek. A használatukkal rendkívül gyorsan lehet cserélni a 2- vagy 3-pofás szorítóblokkokon a szorítópofákat akár kézzel, akár automatizáltan, robottal, ezért új megfogási feladatokhoz könnyen, gyorsan át lehet állni, mindenféle szerszám nélkül.

A SCHUNK szorítópofák termékpalettájához csatlakoznak az új, egyéb gyártmányú satukra is felszerelhető SCHUNK adapter pofák is. Eddig csak adott gyártmányú satukhoz lehetett szorítópofákat vásárolni, hiszen a csatlakozófelületük gyártónként változó. Az adapter pofáknak köszönhetően mostantól a SCHUNK átjárhatóságot biztosít a satuk körében egyéb gyártmányokhoz is, valamint a SCHUNK és a Gressel termékpalettája között a szorítópofák körében.

Az EMO-ra kilátogatók további innovatív megoldásokat is megtekinthetnek a megfogástechnika, illetve az automatizált palettakezelés világában.

A SCHUNK az EMO-n a Hall 3 I pavilonban, az I20 standon fog kiállítani.

ForrásSCHUNK

További információ:

A SCHUNK hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]