Gazdaságos megoldások a sikeres megmunkáláshoz

Az INDEX standja az EMO Hannoveren az innováció és az információ bőséges tárházát testesíti meg, amelyet egyetlen gyártás iránt érdeklődőnek sem szabad kihagynia. A megoldások széles skálájára összpontosítva a látogatók élőben láthatnak egy olyan gyártórendszert, amely komplex alkatrészek esztergálását és marását végzi, teljesen automatizálva, a maróorsóhoz tartozó szerszámok széles választékával, mely mögött egy zárt hurkú minőségbiztosítási folyamat áll. A spirálkompresszorok gyors, nagy pontosságú gyártása egy többorsós esztergaközponton az INDEX standjának másik fénypontja. A legújabb gépek és technológiák is bemutatásra kerülnek, csakúgy, mint az INDEX iXworld felhőplatformja.

A G-sorozatú eszterga-maró központok jelenleg a legnépszerűbb INDEX-gépek közé tartoznak. Nem csoda, hiszen ideális alapot biztosítanak a rugalmas, nagy termelékenységű megmunkáláshoz. Az INDEX a G320 eszterga-maróközpont példáján keresztül mutatja be, hogyan néz ki egy teljesen automatizált gyártási megoldás. Ehhez a megmunkálás szakértői egy iXcenter robotcellát telepítettek a gépre, amely két oldalról különböző modulokkal bővíthető: A robot mellett a kiállításon bemutatott automatizálási megoldás egy mérő- és ellenőrző állomást is tartalmaz, amely megfelelő mérőszoftverrel és az INDEX Closed Loop interfésszel járul hozzá az automatizált folyamatirányításhoz.

Az INDEX G320 kiegészül az új INDEX iXtools kiegészítő szerszámtárral, amely a konfigurációtól függően utólag is felszerelhető. Az iXtools a gépbe integrált szerszámtár teljes értékű bővítése, és korlátlan hozzáférést biztosít akár 396 szerszámhoz.

Fokozott termelékenység a többorsós INDEX esztergagépekkel

Ha gazdaságos sorozat és egyedi megmunkálásról van szó, mindenképpen megfontolandóak a többorsós esztergákon alapuló gyártási megoldások. Az EMO-n az INDEX bemutatja az INDEX MS24-6 CNC többorsós esztergagépet. A hatorsós gép orsónként két szerszámtartó szánnal biztosítja a maximális termelékenységet és rugalmasságot. A keresztszánok szabadalmaztatott W-hornyolása csökkenti a beállítási időt és maximális folyamatbiztonságot biztosít.

Az INDEX MS40-8 többorsós eszterga minden bizonnyal sok tekintetet fog vonzani, nemcsak az új kialakítása miatt, hanem mindenekelőtt a rendkívül hatékony spirálgyártási megoldás miatt. Az elmúlt hónapok során az INDEX csapata olyan eljárást fejlesztett ki, amely lehetővé teszi a két spirál alakú alkatrész legnagyobb pontossággal és nagyon rövid ciklusidővel történő gyártását, ami rendkívül versenyképessé teszi a folyamatot.

Innováció minden területen

Mivel a gépek minden megmunkálási megoldás alapját képezik, az INDEX természetesen a teljes termékportfóliójában bemutatja legújabb fejlesztéseit. Ide tartozik a TRAUB TNX200 esztergaközpont is, amely a hatékony, teljes megmunkálást képviseli. Továbbá az INDEX B500 univerzális eszterga hosszabbított változatát, 18 szerszámhellyel és akár 1200 mm-es megmunkálási hosszal. Ezen felül az INDEX ABC, Y-tengelyes és az INDEX C200 sorozatgyártásba építhető esztergák is kiállításra kerülnek, amelyek mostantól FANUC vezérléssel is kaphatóak.

Kompakt, precíz, gyors – ezek a TRAUB hosszesztergák jellemzői. Újdonság a kínálatban a TRAUB TNL32 compact, amely a TRAUB TNL20 kis helyigényét 32 mm átmérőjű szálanyagok befogadásának lehetőségével kombinálja. A TRAUB TNL12 hosszeszterga 2022 óta új funkciókkal lett felszerelve. Nagyobb testvéreihez hasonlóan mostantól könnyen átalakítható hagyományos esztergává.

Az iXworld vonzó szoftvermegoldásokat kínál

A digitális INDEX iXworld-ben is a praktikus megoldások dominálnak. A standon számos iX4.0 alkalmazás kerül bemutatásra, amelyek azt demonstrálják, hogy az iX4.0 IoT platform hogyan biztosítja az átláthatóságot és a termelékenységet a teljes megmunkálási folyamatláncban. Az INDEX digitalizációs szakértői azt is bemutatják, hogy milyen hatékonyan és egyszerűen használható az iXshop a pótalkatrészek és egyéb szerszámok beszerzésére, valamint az iXservices előnyeit a telepített gépek szervizelésében.

Az INDEX alkalmazási szakemberei és technológusai gyakorlati megoldásokat ígérnek a repülés- és űrkutatás, az e-mobilitás és az orvostechnika területén is. Ők a kiállítás teljes ideje alatt a látogatók rendelkezésre állnak, hogy válaszoljanak az INDEX gépek képességeivel kapcsolatosan felmerülő kérdésekre.

Partnerségek és beruházások

Mivel a magányos harcosoknak nincs esélyük a gyártás egyre szövevényesebb világában, az INDEX számos partneri kapcsolatot tart fenn. A standon jelen lesz például a One Click Metal GmbH, amelyben az INDEX többségi tulajdonos. Az OCM mintegy 20 alkalmazottal átfogó megoldásokat fejleszt a fém 3D nyomtatás területén a kis és közepes méretű alkatrészek gyártásához.

A Paul Horn szerszámgyártó szintén képviselteti magát az INDEX standján. A két vállalatot technológiai partnerség köti össze, amelynek célja a nagysebességű örvénylő megmunkálás, a Power Skiving, a ferdefogazású fogaskerekek gyártása, a beszúrás és a poligonesztergálás folyamatainak javítása. A Paul Horn standján (8. pavilon, A54) egy TRAUB TNX220 esztergaközpontot is kiállítanak.

Az INDEX a közelmúltban világméretű értékesítési együttműködést kötött a japán prémium szerszámgépgyártóval, a Makino-val is, ezért a legújabb Makino a40 SE 5-tengelyes vízszintes megmunkálóközpont is megtalálható lesz az INDEX standján (17. pavilon, D03). A gépet kifejezetten az öntvények megmunkálásának követelményeihez tervezték.

ForrásINDEX

További információ:

Az INDEX hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]