Az AIDA új présgépeket és vezérlőrendszereket mutat be a FABTECH 2023-on

Az AIDA-America, stancológép-gyártó, a FABTECH Chicago kiállításon, 2023. szeptember 11-14. között, mutatja be a fejlett, iparágvezető technológiáit több gépen és vezérlőrendszeren keresztül.

Az AIDA a kiállításon mutatja be az NSX mechanikus stancolót. Ez az új tervezésű, kétpontos, 110 tonnás présgép 120 és 300 löket/perc közötti sebességre képes. Az autóipar, a háztartási gépek, a fogyasztási cikkek ipara és minden olyan egyéb iparág, amely a nagy volumenű, egyenletes gyártástól függ, profitálni fog jelen rendszer által nyújtott előnyökből. A pontosságot a nyolcpontos lineárcsapágyas rendszer és a kettős, ellenkező irányba forgó excentrikus tengelyek biztosítják. A gép és a szerszám épségéért az AIDA fémtömítéses hidraulikus túlterhelésvédelme (HOLP) felel, amely az iparág leggyorsabban működő rendszere.

A Daytonban gyártott NSX számos jellemzőt alapfelszereltségként tartalmaz, mint például az alacsony lehajlású, merev acélkeret vagy az öntöttvas ágy levehető homlokfelülettel. A berendezés 65 mm-es lökethosszal, 1270 x 1270 mm-es ágymérettel, padlóra szerelt kialakítással és standard Allen-Bradley vezérléssel rendelkezik, ezentúl opcionálisan Link and Wintriss vezérlés is elérhető. Az NSX-et úgy tervezték, hogy megfeleljen a nagy volumenű stancolási műveletek követelményeinek.

Ezen kívül az AIDA bemutatja az új, 300 tonnás szervoprését, a DSF-N2-3000AB-t. A demo során megfigyelhető, hogy a szervo kiegyensúlyozott működése hogyan képes 90%-ban sorjamentes felületet előállítani egyenes élekkel, amely számos igényt képes túlteljesíteni. A DSF-N2-AB szervoprés tartalmazza az exkluzív AIDA / Allen-Bradley szervo vezérlőrendszert, amelyet az AIDA Controls daytoni csapata fejlesztett ki. A vezérlőrendszer jellemzői közé tartozik a Common Industrial Protocol (CIP) technológia, mely egy felhasználóbarát, ergonomikus kialakítású, 12 hüvelykes színes érintőképernyő az egyszerű használat érdekében. Emellett egy kézikerék is segíti a kezelést a beállítási idő csökkentése érdekében. A DSF-N2-AB sorozatú szervoprésgépek egyesítik a vázmerevséget a szabadon programozható szervomozgás rugalmasságával.

Mint minden AIDA szervoprés, a DSF-N2-3000AB is tartalmaz egy AIDA által tervezett és gyártott, alacsony fordulatszámú, nagy nyomatékú szervomotort, amelyet kifejezetten a stancolási alkalmazásokhoz gyártanak. A DSF-N2-AB további alapfelszereltségéhez tartoznak a NEMA 13-as besorolású, padlóra szerelhető szekrények, a GuardLogix biztonsági vezérlővel rendelkező pneumatikus biztonsági fék, amely további, redundanciát biztosít. A teljes lökethosszon 6-pontos megvezetés és recirkulációs olajkenési rendszer is beépítésre került, amely tiszta olajat biztosít a működés közben. A DSF-N2-AB sorozatú présgépek 200 és 300 tonnás változatban kaphatóak.

Az AIDA DSF-C1-1500A szervoprésen az alkatrészek kivágása, valamint az AIDA szervoprés programozhatóságának és rugalmasságának bemutatására kerül sor. Az AIDA standján a vendégek láthatják az optimalizált szervohajtás csendes mozgását, amely csak szervopréssel érhető el. Ez a 150 tonnás DSF-C1-A prés az exkluzív AIDA / Allen-Bradley vezérlést kapta. A DSF-C1-A sorozat további jellemzői közé tartozik a következő generációs szervomotor, amely 5-10%-kal nagyobb sebességgel működik, mint az AIDA korábbi gépei. Ez egy kondenzátor alapú energia-optimalizálási (ECO) rendszer, amely csökkenti az energiafelvételt, mely mellett egy korszerű elektronikus túlterhelésvédelmi (EOLP) rendszer is dolgozik, amely a teljes löket alatt figyeli a nyomatékot. A DSFC1-A sorozatú présgépek 80 és 250 tonna közötti tartományban elérhetőek.

Az exkluzív AIDA / Allen-Bradley vezérléssel ellátott, 315-3500 tonnás szervo présgépekhez való szervovezérlés is megtekinthető lesz. Ez a teljesen interaktív 19 hüvelykes, érintőképernyős Allen-Bradley vezérlés számos mozgásprofilt mutat be valós időben, egy virtuális gépen.

Regisztráció a FABTECH-re az alábbi linken.

ForrásAIDA

További információ:

Az AIDA hivatalos honlapján.

Az SHM Consulting hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]