A CAM Assist 80%-kal gyorsabb CAM-programozást biztosít a jobb termelékenység érdekében

A CloudNC által kínált CAM Assist egy gombnyomás után, másodpercek alatt automatikusan professzionális megmunkálási stratégiákat generál, akár 80%-kal gyorsítva a CAM programozási időt.

A CAM Assistot használó gyártók sokkal termelékenyebbé válhatnak, hiszen csökken az átfutási idő, mely lehetővé teszi számukra, hogy megbirkózzanak a gyártás területén egyre növekvő munkaerőhiánnyal.

A CAM Assist ingyenes 1 hónapos próbaverziója már letölthető.

A gyártók mostantól sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudják megmunkálni az alkatrészeket a CloudNC új szoftvermegoldásának köszönhetően, amely automatizálja a stratégiák létrehozását, és jelentősen felgyorsítja a CAM-programozási időt. 

A CAM Assist, – amely jelenleg az Autodesk Fusion 360 szoftver plug-injeként érhető el – fejlett technológiákat használ, hogy másodpercek alatt professzionális megmunkálási stratégiákat hozzon létre 3-tengelyes megmunkáláshoz, amelyek a CNC-gépprogramozóknak órákba, vagy akár napokba telhet.

Így a gépprogramozásához szükséges idő – amely a globális szakemberhiány miatt sok gyárban szűk keresztmetszetet jelent – akár 80%-kal csökken, a korábbi kézi programozási folyamathoz képest.

Ez az előny lehetővé teszi a CAM Assistot használó gyártók számára, hogy növeljék a termelékenységet és lerövidítsék az átfutási időt. Emellett a szoftver időt szabadít fel a tapasztalt programozók számára, miközben lehetővé teszi a fiatalabb alkalmazottak számára is, hogy bonyolultabb alkatrészeket programozzanak, és gyorsabbak legyenek, segítve ezzel az egyre növekvő szakképzettségi hiányosságok pótlását.

„A CAM Assist az elmúlt évtizedek legnagyobb paradigmaváltása a precíziós gyártás ágazatában. Azáltal, hogy a CAM-programozás felgyorsul, a gyártók növelhetik a gépek üzemidejét, csökkenthetik az átfutási időt, javíthatják a folyamatok stabilitását, és gyorsabban képezhetik tovább a személyzetet, hogy azok tapasztalt kezelővé válhassanak. Ezek az előrelépések új lendületet adnak a növekvő költségekkel, az öregedő munkaerővel és a globalizáció okozta versennyel küzdő gyártóvállalatoknak.” – mondta Theo Saville, a CloudNC alapítója.

Korábban egy CAM programozónak egy órától akár több napig is eltarthatott egy új alkatrész megmunkálási stratégiájának meghatározása. Ez magában foglalja a megfelelő szerszámok, szerszámpályák és technológiák kiválasztását, mely számos változó figyelembevételét követeli meg.

Ehelyett a CAM Assist fejlett számítógépes optimalizálási és mesterséges intelligenciát használ, hogy gyorsan meghatározza az alkatrész gyártásához szükséges stratégiát és szerszámkészletet, valamint a felhasználó által elvárt a legjobb forgácsolási technológiát.

Ennek eredményeként a Fusion 360 felhasználó ma már feltöltheti egy alkatrész 3D modelljét, és a szoftver a rendelkezésre álló szerszámok ismeretében meghatározza a szükséges szerszámkészletet és azok felhasználási módját. A CAM Assist másodpercek alatt elkészíti a CNC programot, a felhasználó meglévő CAM-platformján belül.

A CloudNC vezető CAM-programozókkal végezte el a CAM Assist tesztelését. Az eredmények szerint a CAM Assist felhasználók a kézi módszerekhez képest akár 80%-kal is csökkenthetik a programozással töltött időt.

Az új felhasználók a CAM Assist segítségével sokkal gyorsabban kezdhetik el megtanulni az olyan szoftverek használatát, mint a Fusion 360, és már az első használat napján alkatrészeket gyárthatnak.

Andy Soos, a Bedford CNC ügyvezető igazgatója, aki korai hozzáféréssel rendelkezett a CAM Assisthoz, elmondta: „Most már minden nap használom a CAM Assist-ot a Fusion 360-ban, mely számos új lehetőséget nyitott meg a vállalkozásom számára, és sokkal könnyebbé tette a programozást. Ez azt is jelenti, hogy még hamarabb tudunk szállítani ügyfeleinknek.”

Míg a szoftver jelenleg a 3-tengelyes alkatrészekkel működik a legjobban, a többtengelyes és szabadfelületű megmunkálás hamarosan elérhetővé válnak a béta ügyfelek számára.

„Az Egyesült Királyság napi 21 millió font bevételtől esik el a gyártási szakértelem hiánya miatt, mivel nincs elég szakképzett munkaerőnk a szükséges alkatrészek gyártásához. A CAM Assist megoldást jelent erre a problémára – felszabadítja a programozók idejét, és segít a kevésbé képzett munkásoknak, hogy sokkal gyorsabban fejlődhessenek. Ha ön egy műhely tulajdonosa, és olyan megoldást keres, mely lehetővé teszi, hogy valaki, aki korábban még sosem használta a Fusion 360 szoftvert, már az első használat napján elkezdhesse az alkatrészek gyártását, mindezt egy meglévő CAM-csomagon belül, akkor a CAM Assistot önnek találták ki” -mondta Saville.

A CAM Assist plug-in elérhető az Autodesk Fusion 360 felhasználók számára a CloudNC hivatalos honlapján.

ForrásCloudNC

Megosztás
[
    ]