WinTurn esztergaszerszámok a TaeguTec kínálatából

Az új szerszámsorozat ideális megoldást nyújt a többirányú megmunkáláshoz, beleértve a High-Feed esztergálást, emellett szuperötvözetek megmunkálásakor is megfelelő forgácstörést érhetünk el, az új lapkageometriák által.

Az új POS-S-TURN 6 élű negatív TNMV lapkák és szerszámtartók nagy termelékenységű, többirányú esztergálást biztosítanak a tartó cseréje nélkül. A kiemelkedően nagy előtolás elérése a kis belépési szög miatt lehetséges, amely nagyobb termelékenységet tesz lehetővé mind a hosszirányú esztergálás, mind a hátrafelé történő oldalazás esetén egyazon szerszámmal. A T-HOLDER kialakítást alkalmazó, felhasználóbarát szerszámtartó erős szorítóerővel rendelkezik. A lapka BM forgácstörő változatban is elérhető, amely ideális acélok általános célú megmunkálásához. A típus kompatibilis a TTQNR/L(-TB) tartókkal.

További tulajdonságok, előnyök:

  • Optimális kialakítású, kétoldalas, 6-élű negatív lapkák
  • A kis forgácsolóerőkhöz szánt, standard pozitív lapkával megegyező axiális és radiális irányú homlokszög a tartóba helyezve
  • Az osztott forgácsolóél eltérő fogásmélységek esetén is kitűnő forgácskezelést eredményez
  • Többirányú forgácsolás, a tartó cseréje nélkül. Hosszesztergálás előre és hátra, oldalazás, ezáltal jobb termelékenység a ciklusidő csökkenésével, és kevesebb szerszámmal a gépen
  • High-feed esztergálás visszafelé történő hosszesztergálás, és oldalazás esetén, amely maximalizálja a termelékenységet. (max. előtolás = 1,2 mm/ford)
  • Előre történő forgácsolás esetén TNMV lapkákkal a maximális fogásmélység 3,5 mm. (hasonlóan a CNMG lapkákhoz)
  • A megszokott T-HOLDER egyszerű és erős befogórendszere
  • A standard COOL-BURST tartókkal nagynyomású hűtőközeg ellátás is elérhető

A szintén a POS-S-TURN családba tartozó XNMV széria BS típusú forgácstörővel, kifejezetten a szuperötvözetek megmunkálásához lett kifejlesztve. Az esztergalapkák drámaian növelik a termelékenységet az előre történő forgácsolás közbeni nagy fogásmélységgel, valamint a hátrafelé irányú megmunkálás közben elérhető High-Feed alkalmazással. A BS forgácstörő szuperötvözetekkel egészíti ki az XNMV lapkák által megmunkálható anyagok választékát.

  • 4-élű, kétoldalas lapka, 70°-os csúcsszöggel
  • megnövelt éltartam, az előre és hátra történő esztergálás lehetősége miatt
  • 4 mm maximális fogásmélység előre történő haladás esetén
  • 0,8 mm/ford. előtolás hátrafelé haladás esetén

A WIN-TURN szériába tartozó T-HOLDER lapkatartók és TNMV lapkák a megmunkálási lehetőségek széles választékát kínálják aszerint, hogy a felhasználó a gyors megmunkálást, vagy éppen az éltartam maximalizálást tartja szem előtt. Az új fejlesztésű forgácstörőknek köszönhetően a forgácskezelés is egyszerűen megvalósítható.

Fogásvétel a munkadarab palástján:

A megfelelő High-Feed hátrafelé esztergáláshoz a szerszám élettartamának csökkenése és a szerszám sérülésének elkerülése érdekében a munkadarabba radiális irányban, alacsonyabb előtolási sebességgel (0,2-0,35 mm/ford.) célszerű végezni a fogásvételt.

A körinterpolált szerszámpálya sugarának meg kell egyeznie a fogásmélységgel 0,3 mm/ford. előtolás mellett. A körinterpoláció megakadályozza a gyors terhelésváltozásokat, a lapka élének lepattanását és a szerszám sérülését. Továbbá, mivel a fogásmélység állandó marad, a forgácskezelés is jobban szabályozható.

ForrásTaeguTec

További információ:

A TaeguTec hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]