Új EMAG üzem épül Mexikóban

2023. június 19-én került sor az EMAG Csoport új üzemének szimbolikus alapkőletételére a mexikói Querétaróban található San Isidro Business Parkban. Ezzel kezdetét veszi az EMAG-csoport ambiciózus beruházási programja a régióban.

Az EMAG új mexikói üzemének ünnepélyes alapkőletétele 2023. június 19-én.

Az elmúlt évtizedben a mexikói piac az USMCA – korábbi néven NAFTA -, vagyis az Egyesült Államok, Mexikó és Kanada megállapodásából létrejött szabadkereskedelmi övezet egyik vonzó beruházási területévé vált. Számos tényezőnek köszönhető e státusz: stratégiai elhelyezkedésének, előnyös beruházási keretfeltételeinek, magas szintű képzettségének, szilárd infrastruktúrájának és nagy gyártási hagyományainak.

Az elmúlt évek globális válságai az értéklánc és a termelés újragondolásához, az úgynevezett nearshoring irányába vezettek. Mexikó profitált ezekből a válságokból és a termelési rendezetlenségekből. Az olyan iparágak, mint az autóipar, a repülőgépipar, az elektronika és a fogyasztási cikkek ipara, milliárdokat fektetnek be meglévő és új termelési kapacitásokba. Ezáltal már Mexikó sem csupán egy jól megszokott munkaterep, hiszen megfelelő oktatási szintjének köszönhetően egyre több globális vállalat kutatási és fejlesztési telephelyének ad otthont. A dinamikus fejlődés és egyre rövidebb beruházási ciklusok fényében az EMAG új gyárépítése újabb lépés jelent a cég 20 éves mexikói sikertörténetében. A jövőben kiemelt jelentőséggel bír a helyi kompetencia bővítése, valamint az értékteremtés.

Az EMAG új üzeme San Isidróban összesen 2880 m²-es alapterületen épül. A gyártási részleg 1.800 m²-es lesz, ahol 30 gépösszeszerelő állomással kap helyet. A gyártócsarnok mellett az új létesítmény három szinten összesen 1200 m² alapterületű irodahelyiségeket is magában foglal. A harmadik emeleten az ügyfelek, beszállítók és alkalmazottak számára kialakított központ kap helyet tárgyalótermekkel és étkezdével. A második emeletre az adminisztrációval, az ajánlatkészítéssel, az értékesítéssel és a mérnöki munkával foglalkozó csapat irodái kerülnek. Az első emelet pedig szerviz- és gyártási területnek, öltözőknek és egy légkondicionált mérőteremnek ad otthont.

Az EMAG új üzemének 3D-s nézete Querétaróban, Mexikóban

„Ez az új üzem fontos mérföldkő a terjeszkedési stratégiánkban, és tükrözi a mexikói piac iránti folyamatos elkötelezettségünket.” – mondta Dr. Mathias Klein, az EMAG-csoport ügyvezető igazgatója. „Alig várjuk, hogy tovább növeljük jelenlétünket ebben a dinamikusan fejlődő régióban.”

1997-es belépése óta az EMAG folyamatosan fektet be a mexikói piacra. A 2003-ban Mexikóvárosban létesített fióktelep után 2015-ben Querétaróban nyitották meg új központotjukat, 420 m²-es gyártási területtel. Az EMAG Mexico 2010-ben (AAM) és 2016-ban (Sisamex) elnyerte az ’Év beszállítója’ díjat, és 2019-ben megvalósította első kulcsrakész projektjét.

ForrásEMAG

További információ:

Az EMAG hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]