Lámpatestek gyártása a Vendo gépeivel

A Simotrade Kft. hazai piacra és exportra gyárt lámpatesteket, széles felhasználási lehetőségekkel. Üzemükben az évek során számos gépbeszerzés történt, melyben immár 15 éve biztos partner a VENDO Kft. Sikertörténeti cikkünkben a lemezmegmunkálásé a főszerep.

A Simotrade Kft. Magyarország egyik meghatározó lámpatest gyártója, közel 140 fős létszámmal és évi több millió eurós árbevétellel. Az 1992-ben alapított vállalat széles termékpalettájával a világítástechnika számos területét lefedi, és jelentős export tevékenységének köszönhetően termékei számos európai országban megtalálhatók. Mára összességében több mint 6500 m2-es üzemterületen zajlanak a gyártási folyamatok, melyek során a vállalat egyre inkább törekszik a zöld-és megújuló energia alkalmazására is, amelynek jelentős részét az épületek tetőszerkezetére telepített napelemes rendszer biztosítja.

A Simotrade a kezdetektől a kereskedelmi tevékenységet tartotta legfontosabb céljának. Idővel és növekedéséhez mérten bővítette tevékenységi körét annak érdekében, hogy minél jobban ki tudja szolgálni a piaci résztvevők igényeit. „Úgy döntöttünk, hogy nem csak megvásárolt termékeken adunk tovább, hanem belefogunk a gyártásba.” – mondja Bajcsi Ferenc, a Simotrade Kft. ügyvezető-tulajdonosa a kezdeti lépésekről.

„A cég alapvetően ipari lámpatesteket gyárt és forgalmaz. Elsősorban vékonylemezes technológiával dolgozik a cégünk.” – mondja Horváth Sándor, a Simotrade ügyvezetője.A vállalat portfóliójában ezen felül számos egyéb fény-és világtástechnikai termék található, mint például: burás és tükrös lámpatestek, szabadon sugárzók, modul és mélysugárzó lámpák. Ezen termékek felhasználása is igen széleskörű, hiszen ipari csarnokok és üzemek világításán túlmenően a Simotrade utcai lámpákat, vagy akár kórházban használatos világítótesteket is gyárt.

A Simotrade termékei három munkafolyamatot követően készülnek el. A lakatosüzemben a fémlemezmegmunkálás külön folyamatai – vágás, lyukasztás, élhajlítás, préselés, hengerelés – zajlanak, elsősorban a DURMA és DIRINLER gépek valamelyikén. Ezt követően a festőüzembe kerülnek a megmunkált darabok, ahol elektrosztatikus porfestésen esnek át, majd zsírtalanítási technológiát alkalmaznak rajtuk. Az így létrejött alkatrészek a szerelőüzemben mozgó szerelő szalagon kerülnek összeállításra. Végezetül pedig a késztermékek az évek során folyamatosan bővülő raktárban foglalnak helyet.

A Simotrade az évek során azonban nem csak üzemterületét és raktárkapacitását bővítette, hanem gépparkját is, hiszen az egyre növekvő hazai piaci igények és az exporttermékek mennyisége megkövetelték a minél hatékonyabb gyártási metódust. Gépbeszerzéseik során a Vendo Kft. volt segítségükre, amely elsősorban a DURMA és DIRINLER termékeket biztosította számukra.

Közös sikereik gépbemutatókon kezdődtek, ahol a Vendo már más cégeknél működő termékeit mutatta be. „Egy kis csodát láttunk, ahhoz képest, amilyen technikánk, technológiánk volt nekünk korábban.” – emlékszik vissza Bajcsi Ferenc, majd folytatja az első gépbeszerzéssel: „Az első gép egy lemezolló volt, eddig nekünk csak 2000-es lemezollónk volt. A 2500-as lemezolló nagyon sokat segített a lemezmegmunkálásban.”

Az évek alatt aztán a Vendo közreműködésével további gépekkel, eszközökkel bővült a Simotrade gépparkja. Előbb egy élhajlító került a repertoárba, majd azt követte 3 CNC lyukasztógép. „Ez volt a csodák csodája, amikor 3 gép dübörgött az üzemben, sokkal egyszerűbb és szebb volt a megmunkálás és folyamat.” – értékeli Bajcsi Ferenc. „Lézergépek voltak a következő gépek, ez óriási segítség volt a megmunkálásban, időben, minőségben. Szinte két évente vettünk újabbat és újabbat. Most már 4 ilyen gépünk van, ezek szinte megállás nélkül, 2 műszakban dolgoznak.” – foglalja össze a tulajdonos.

A sikeres gépbeszerzéseknek köszönhetően a Simotrade ma már számos lemezollót, lézervágó gépet, lyukasztógépet, CNC élhajlítókat, panelhajlítót, ponthegesztőt, hengerítőt és présgépeket sorakoztat fel üzemében, ezzel gyorsabb, pontosabb és minőségibb munkafolyamatokat biztosítva az exporttevékenységekhez is.

Sikeres működésükben mai napig nagy szerepe van a Vendonak, amely az általuk értékesített gépek szolgáltatási hátterét is biztosítja gépkarbantartás és oktatás formájában. „Az oktatás tekintetében új munkatársak érkezésekor szükségünk van arra, hogy a Vendo segítségét vegyük igénybe arra nézve, hogy az oktatásokat elvégezzék számunkra, segítsenek abban, hogy hogyan tudjuk a lehető leghatékonyabban használni a berendezéseket.” – teszi hozzá Horváth Sándor.

Teljesen meg vagyunk elégedve” – értékeli a közös munkát Bajcsi Ferenc. „15 év tapasztalat alapján kitartottunk a Vendo mellett, és azt hiszem, hogy maradunk is ennél a cégnél.”

„Hálásak vagyunk a Simotrade Kft.-nek, hogy a kezdetekben minket választott, bizalmat szavazott cégünknek és a termékeinknek.” – jegyzi meg Kálmán Bence, a Vendo Kft értékesítési menedzsere a 15 évnyi sikeres együttműködésről. „Bízunk benne, hogy ez a gépdarabszám csak gyarapodni fog és további gépekkel is a jövőben hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a Simotrade Kft. még versenyképesebb és még sikeresebb legyen a hazai és külföldi piacokon.”

További információ:

A Simotrade Kft. hivatalos honlapján.

A Vendo Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]