KUKA: A fenntartható megoldások úttörője

Környezetkímélő és gazdaságos megoldások a KUKA kínálatában a fenntartható, hatékony gyártás érdekében.

A KUKA, a világ egyik vezető automatizációs megoldásokat nyújtó vállalata elkötelezett amellett, hogy környezettudatos technológiákkal járuljon hozzá a gyártóipar fejlődéséhez és segítse ügyfeleit a fenntarthatósági céljaik elérésében. A növekvő energiaárak és az Európai Unió által meghatározott károsanyag kibocsátási kvóták komoly kihívást jelentenek a vállalatok számára, a KUKA azonban előretekint és a fenntarthatóság terén meghatározó szerepet vállal. A KUKA innovatív technológiák és stratégiák fejlesztésével járul hozzá a hosszútávú gazdasági sikerekhez és a környezetvédelmi teljesítmények javításához.

Az energiaárak folyamatos emelkedése miatt az energiahatékonyság növelése kulcsfontosságú tényezővé vált a fenntarthatóság érdekében. A közelmúltban a KUKA olyan meghatározó termékeket fejlesztett ki, amelyek lehetővé teszik az energiahatékonyabb termelést. Egyes robottípusok energiafelhasználása jelenleg akár 60 százalékkal is kevesebb lehet, mint a 12 évvel korábbi kiviteleinek fogyasztása.

2020-ban több olyan újítás is bemutatásra került, amely támogatja az energiatakarékos gyártást, mint például a KR IONTEC, a KR SCARA és a KR C5 robotvezérlő. Az idén bemutatott nagy teherbírású KR Fortec ultra robot úgy lett kifejlesztve, hogy kialakítása, súlya, hajtástechnikája, energiafogyasztása, szoftver- és vezérlőtechnológiája teljeskörű klímabarát robotikai megoldást nyújtson számos iparágban.

A KUKA fenntarthatósági stratégiája a Total Cost of Ownership (TCO) fontosságát is hangsúlyozza. Az energiahatékonyság és a környezeti teljesítmény javítása hosszútávon költségmegtakarítást eredményez. A KUKA termékei és megoldásai ennek az elvnek a figyelembevételével tervezettek, hogy ügyfelei a lehető legjobb gazdasági eredményeket érjék el a fenntarthatóságot szem előtt tartva.

A KR Quantec sorozat teljes bekerülési költség szempontjából úttörőnek számít a piacon a gazdaságos üzembe helyezési és karbantartási koncepciójával, a Meantime Between Failure kategóriában bemutatott csúcsértékekkel, valamint a teljes vázrendszer csökkentett alkatrészszámával. 

Viszont a KUKA nem kizárólag azzal támogatja az ügyfeleit, hogy csökkenti a robotok energiafogyasztását, hanem olyan szoftvereket kínál, amelyek segítségével pontosan mérhető a robotok fogyasztása, illetve optimalizálható a mozgásuk. Például, a KUKA EcoMode 1.0 szoftver automatikusan optimalizálja a robotok mozgásait a kedvezőbb energiafelhasználás érdekében. A KUKA.sim szimulációs szoftverrel pedig könnyen és hatékonyan programozhatók a robotok és berendezések, amely által javítható a környezetvédelmi teljesítmény, valamint nagyobb termelékenység és versenyelőny is elérhető.

A környezettudatosság fontos szerepet játszik a KUKA saját fenntarthatósági stratégiájában is. A vállalat többek között, Taksonyban újonnan telepített napelemeket és napkollektorokat használ, hogy növelje a zöld energia használatát. A zöld energiaforrások hozzájárulnak a fenntarthatósági célkitűzéseinek eléréséhez és csökkentik a vállalat ökológiai lábnyomát.

A KUKA kutatás & fejlesztés központja folyamatosan keresi az újabb megoldásokat, hogy további sikereket érjenek el a fenntarthatóság terén, lehetőséget teremtve a termelés hatékony és környezetbarát megvalósulására.

ForrásKUKA

További információ:

A KUKA hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]