Integrált megoldás a jövő gyárához

A Balluff Smart Automation and Monitoring System (SAMS) intelligens komponensei fontos információkat szolgáltatnak a gépek és kész rendszerek állapotáról, valamint vezérléséről. A széleskörű portfólió a szoftver és a hardver integrációjára összpontosít.

Kisszériás gyártás, egyedi alkatrészek, külső hatások és időigényes hibakeresés a gyártósorokon: a gyártó és logisztikai vállalatok felhasználói előtt álló kihívások egyre nagyobbak. Nem beszélve az elhúzódó szállítási időkről, gépleállásokról és a termelési veszteségek lehetséges következményeiről. Ezzel egyidejűleg az ipari automatizálásban egyre nagyobb jelentőséget kap a hatékonyság és az eredményesség, amely területen az érzékelési- és automatizálási specialista Balluff intelligens automatizálási és felügyeleti rendszere (SAMS) jelentheti a megoldást. Intelligens eszközeinek köszönhetően a SAMS fontos adatokat szolgáltat gépek és teljes gyártórendszerek állapotáról. A további intelligens funkciók lehetővé teszik a különböző automatizálási feladatok közvetlenül az érzékelőben történő elvégzését, így az adatok előzetes feldolgozásával nem szükséges a vezérlőt terhelni.

Adatrögzítés, elemzés és diagnosztika

A rendszer magját intelligens, nagy teljesítményű érzékelők és hálózati komponensek alkotják. A SAMS portfólió olyan különböző termékeket tartalmaz, mint például optoelektronikus szenzorok, digitális helyzetjelzők, induktív érzékelők, azonosító rendszerek és IO-Link masterek. Ezek az eszközök egyedileg programozhatók, konfigurálhatók és könnyen implementálhatók. A gépekhez és berendezésekhez csatlakoztatott érzékelők folyamatosan rögzítik a fontos mérési értékeket, például a rezgést, a hőmérsékletet vagy az állapotfigyelés során felmerülő speciális környezeti feltételeket. Ez lehetővé teszi a készülék műszaki állapotának nyomon követését. „A lehetséges eltérések és tendenciák a későbbi átfogó adatelemzés és diagnosztika során térképezhetők fel, amely során logikai összefüggésekre is tudunk következtetni.” – magyarázza Dennis Seng, a Balluff automatizálási megoldásokért felelős vezetője. A gépközi felügyeletből összegyűjtött információk lehetővé teszik a lehetséges hibás működések azonosítását, megelőzését, az időben történő válaszadást, csökkentve ezzel az ellenőrzési szint terhein.

Fókuszban az intelligens gyár

A klasszikus automatizálási technológia (OT) és az információs technológia (IT) ötvözése: A Balluff SAMS megoldása átfogó automatizálási filozófiát képvisel – utat nyitva az intelligens gyárnak a dolgok ipari internetének (IIoT) idején. „Az integrált szabványos interfészeknek köszönhetően a már működő rendszerek utólagos illesztése is gond nélkül lehetséges.” – mondja Seng. Ezenkívül a rendszerben lévő egyes intelligens érzékelők egymással kombinálhatók, melyek a konfiguráció és a kiértékelés szempontjából is megegyeznek, függetlenül az alkalmazás módjától és a mérési paraméterektől. Ez megkönnyíti és intuitívabbá teszi a felhasználók számára az implementálást és a kezelést. A SAMS komponenseit számos iparágban használják, többek között a fémmegmunkálásban, az élelmiszer- és italgyártásban, a gyógyszeriparban, a kozmetikai iparban és a csomagolóiparban. A termékek magas IP-védelemmel rendelkeznek és kiváló minőségű burkolattal vannak ellátva, ezzel lehetővé téve, hogy zordabb környezetben is biztosan tudjanak működni.

ForrásBalluff

További információ:

A Balluff hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]