Az AMADA WELD TECH a Jupiter rendszert kínálja az akkumulátorhegesztéshez

A lézeres alkalmazás ideális autóipari és repülőgépipari felhasználásra, valamint elektromos szerszámok akkumulátormoduljainak hegesztéséhez.

A sikeres lézeres gyártási folyamatok nagymértékben függenek a lézerrendszerek megfelelő integrációjától. A tervezőknek olyan rendszereket kell kifejleszteniük, ahol a mozgásvezérlés, a lézer, a szoftver és a szerszámok együttműködnek, és olyan gépbe integrálódnak, amely támogatja a kívánt folyamatáramlást. Egy ilyen konstrukció összeállítása kihívást jelenthet.

Könnyen fókuszálható és pozícionálható

A Jupiter rendszer több lézerrel és fix optikájú lézerhegesztőfejjel vagy galvóval (szkenner) is felszerelhető. Motorizált XY-asztala és Z-tengelye megkönnyíti a hegesztendő alkatrészekre való fókuszálást és pozícionálást. A PLC-vezérlés könnyű használatot és megbízhatóságot eredményez a gyártási környezetben.

Biztonságos használat

A Jupiter lézerhegesztő rendszer Class 1 lézerhegesztő burkolattal rendelkezik az akkumulátorhegesztéshez, amely biztonságosan üzemeltethető normál gyártási környezetben. Egy integrált lobbanásgátló egység (CSU) védi mind a rendszert, mind a kezelőt és a beépített elszívó gondoskodik a burkolat tisztán tartásáról és a szennyeződésektől való védelemről.

Fiberlézer teljesítmény

A Jupiter 500 W teljesítményű fiberlézerrel rendelkezik a közeli infravörös (NIR) hullámhossztartományban. A kézi működtetésű első ajtó kézi betöltést biztosít, míg az automatikusan működtetett oldalsó ajtó robotizált kiszolgáláshoz használható. Az integrált leszorító biztosítja a legjobb varratminőséget, mely a munkadarabok megbízható egyesítését teszi lehetővé.

ForrásAMADA

További információ:

Az AMADA hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]