Árajánlatkészítő megoldás a teljes gyártási folyamathoz

A Spanflug az EMO Hannover 2023 kiállításon mutatja be megmunkáló cégek számára készült automatizált árajánlatkészítő megoldását.

A Spanflug Make automatizálja az egyedi alkatrészek gyártási idejének és költségeinek kiszámítását. Az EMO-n bemutatott legújabb, kibővített verzió egy árajánlatkészítő eszköz a teljes gyártási folyamathoz – az ajánlatkérések fogadásától a végleges árajánlatok kiküldéséig. A zökkenőmentes, digitális megoldás segít a gépműhelyeknek és a bérforgácsolóknak a hatékonyság növelésében és a versenyképesség megőrzésében. A müncheni székhelyű technológiai vállalat a kiállítás Future of Connectivity Area helyszínén, a 9-escsarnok csarnokban, a H22-es standon mutatja be innovációit.

Könnyed bevezetés az automatizált árajánlatkészítésbe 

A Spanflug Technologies által fejlesztett felhőalapú szoftver célja, hogy egyszerűsítse az egyedi esztergálási és marási eljárással gyártott alkatrészek árajánlatadásának egyébként összetett és körülményes folyamatát, és akár 90%-kal csökkentse a ráfordításokat. A rendszer megoldást ad az adminisztratív feladatokra fordított túlzott idő- és költségráfordításra, a növekvő versenykényszerre és a készletbeszerzés összetettségéből eredő bizonytalanságra. A Spanflug Make iparágvezető, innovatív algoritmusával új mércét állít fel az automatizált ajánlatadás terén.

Zökkenőmentes digitális megoldás a CAD-modelltől az elküldésre kész árajánlatig.

A Spanflug Make segítségével a gépműhelyek egy perc alatt kiszámíthatják az alkatrészek árait. A szoftver az árajánlatkészítési folyamat során támogatja a teljes folyamatot – az ajánlatkérések fogadásától a végleges árajánlatok elküldéséig az ügyfeleknek. A Spanflug Make főbb jellemzői a következők:

  • A vezető szoftvertechnológia automatikusan kinyer minden, a gyártás szempontjából releváns adatot a CAD modellekből és műszaki rajzokból, amelyeket a felhasználók biztonságosan feltölthetnek. A Spanflug intelligens alkatrészelemzése kiküszöböli a kézi adatbevitel szükségességét, és lehetővé teszi a műszaki ismeretekkel nem rendelkező alkalmazottak számára is, hogy egyszerűen és önállóan pontos árajánlatokat készítsenek.
  • Az árakat és a gyártási időket automatikusan kiszámítja az intelligens Spanflug algoritmus, amelyet több százezer alkatrészen teszteltek, és amely folyamatos AI-alapú, adatvezérelt fejlesztésnek van kitéve. Emellett közel 60 anyag és több mint 30 utókezelés naprakész költségét tartalmazza, ami segít csökkenteni a jelenlegi ellátási láncok bizonytalanságát és az áringadozások ellenére is elérni a lehető legjobb árrést. Olyan részleteket is megad, mint például a megmunkálási idők, a készlet, vagy a szükséges szerszámok, ezáltal támogatja a gépműhelyeket a gyártástervezésben. 
  • A szoftvert akár azonnal is lehet használni, vagy pedig néhány egyszerű lépést követően a szerszámgépek és a technológiai paraméterek, vagy a költségek módosításával teljes mértékben az egyes gépműhelyekre szabható.
  • Végponttól végpontig tartó árajánlatkészítő eszközként a Spanflug Make növeli a teljes árajánlatkészítési folyamat hatékonyságát. Úgy tervezték, hogy a környezetek széles skálájához illeszkedjen – a nagyobb, bevált IT-rendszerekkel rendelkező vállalatoktól a digitalizációs átalakulásuk elején álló kisebb gépműhelyekig. A megoldás lehetőséget kínál az ügyféladatok közvetlen Spanflugon belüli kezelésére, valamint a számítási eredmények meglévő ERP-rendszerekbe történő exportálására vagy az árajánlatok kényelmes generálására.
  • A Spanflug Make telepítés és karbantartás nélkül használható. Havonta öt alkatrész kiszámítása ingyenes, míg a korlátlan számításokhoz havi, vagy éves szoftverelőfizetés is elérhető.

A digitális folyamatok által kínált versenyelőny

„A Spanflug Make segítségével a teljes árajánlatadási folyamat során támogatjuk a gépműhelyeket, így azok teljes mértékben a gyártásra koncentrálhatnak” – hangsúlyozza Dr. Markus Westermeier, a Spanflug vezérigazgatója és társalapítója. „A gépműhelyek minimális erőfeszítéssel, egyszerűen bevezethetik és konfigurálhatják megoldásunkat, és már az első naptól kezdve élvezhetik annak előnyeit. Hatékony, digitális folyamatainkkal versenyképesebbé és jövőbiztosabbá válhatnak. Az egyetlen átfogó rendszerben történő kalkuláció és árajánlatkészítés még nagyobb idő-, munka- és költségelőnyöket biztosít.”

A Spanflug 2023. szeptember 18. és 23. között a világ vezető gyártástechnológiai kiállításán, Hannoverben mutatja be digitális gyártási platformjának ezen, és további újdonságait. „A standunk a „Future of Connectivity Area” részlegen található” – ismerteti Westermeier. „A konnektivitás, a digitalizáció és az automatizálás elkerülhetetlen lépések a gyártóvállalatok számára, hogy versenyképesek maradjanak a növekvő költségek és a mai összetett nemzetközi piaci helyzet mellett.” A Spanflugot az érdeklődők és a sajtó képviselői a 9-es csarnokban a H22-es standon találják.

További információ:

A Spanflug hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]