A Replique startup decentralizált gyártást kínál, digitális raktározási megoldásokkal

A Replique, egy a digitális gyártás területén tevékenykedő startup, mely kivált a Chemovatorból, a BASF üzleti inkubátorából, és sikeresen tovább építi vállalkozását. A Replique az első teljesen titkosított 3D nyomtatási platformot kínálja, amely fenntarthatóbbá teszi a pótalkatrészek kezelését és a kisszériás gyártást.

A Replique digitális gyártási platformja lehetővé teszi az OEM-ek számára, hogy igény szerint, bárhonnan, és akár egyetlen darabtól is alkatrészeket biztosítsanak ügyfeleiknek.

Az ipari 3D nyomtatás egyre gyorsuló elterjedésével sok cég fontolóra veheti az alkatrészraktározási és gyártási szokásait. Az egyre jellemzőbb, high-mix low-volume gyártást leginkább az additív technológiák képesek hatékonyan kiszolgálni. Azonban, ha egy cég hasonló gyártási eljárás kivitelezésén gondolkodik, elkerülhetetlen, hogy 3D nyomtatókba ruházzon be, vagy a különféle alkatrészeket magas költségek árán beszerezze és raktározza, azok felhasználásáig. Az új startup, a Replique szolgáltatásának segítségével ezek egyikére sincs szükség. A kezdeményezés olyan platformot fejlesztett, ahol a különféle cégek online raktározhatják termékeik és alkatrészeik modelljeit, majd igény szerint a felületen jelen lévő 3D nyomtatási központokban legyártásra kerül az alkatrész, mely ezután eljut a megrendelőhöz.

A Replique stratégiai szakértőkkel alapozza meg finanszírozását

Az STS Ventures tapasztalt korai fázisú befektetőként felelt a cég finanszírozásáért. Ugyanakkor Stephan Schubert ügyvezető segítségével az STS Ventures értékes vállalkozói gondolkodásmóddal és tapasztalattal támogatást nyújt a Replique-nek egy erős, nyereséges vállalkozás kialakításához vezető úton.

„Sok ígéretes ötlettel rendelkező startuppal találkozunk, de a Replique kiemelkedő a gyártóiparban. Innovatív ipari 3D nyomtatási platformjukban megvan a potenciál, hogy felforgassa az iparágat, és örömmel támogatjuk növekedésüket és terjeszkedésüket a jövőben is. A megfelelő megoldás mellett a Replique a megfelelő gondolkodásmódot és egy kiváló csapatot is magáénak tudhat.” – mondta Oliver Kaul, az STS Ventures partnere.

Balról jobbra: Oliver Kaul – STS Ventures, Max Siebert és Henrike Wonneberger – Replique, Markus Bold – Chemovator.

A Chameleon GmbH és az R3 consulting & investment GmbH befektetők nagy tapasztalattal rendelkeznek a gépészeti és IT üzletágban.

„Nagyon örülünk, hogy sikeresen kiváltunk a Chemovatorból, és hogy kiemelkedő befektetők támogatását nyertük el, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek a startup cégek támogatásában, és stratégiai szakértelemmel rendelkeznek ahhoz, hogy üzletünket nemzetközi színtérre vigyük” – mondta Dr. Henrike Wonneberger, a Replique társalapítója. „Alig várjuk a szoros együttműködést azon célunk elérése érdekében, hogy a világ legnagyobb digitális on-demand raktárkészletét tudhassuk a magunkénak”

A Replique már az ötödik startup, amely a Chemovatorból kivált. Annak ellenére, hogy a Replique önálló vállalattá vált, szoros kapcsolatot tart fenn a BASF-fel mint ügyféllel, valamint leányvállalatával, a BASF 3D Printing Solutions-szel, a Replique egyik megbízható anyagpartnerével és a BASF teljes hálózatával.

A Replique, mint az egyedi alkatrészek ellátója

A Dr. Henrike Wonneberger és Dr. Max Siebert társalapítók köré szerveződött csapat olyan ipari 3D nyomtatási platformot kínál, amely lehetővé teszi az OEM-ek számára az alkatrészek digitális tárolását. Ezeket az alkatrészeket a világszerte több mint 80 megbízható és tanúsított nyomtatóüzem hálózatán keresztül igény szerint az ügyfelek rendelkezésére bocsátják.

A biztonságos platform könnyen integrálható a meglévő üzleti környezetbe, például ERP-rendszerekbe és webáruházakba. Ez lehetővé teszi az olyan B2B vállalkozások számára, mint az Alstom, hogy a 3D nyomtatást zökkenőmentesen használják ki az ellátási láncban, de előnyös az olyan B2C vállalkozások számára is, mint a Miele és a Siena Garden.

Max Siebert, a Replique társalapítója megjegyzi: „Platformunk célja, hogy az alkatrészmenedzsmentet a 21. századba emeljük, és eddigi fejlődésünk már bizonyította e szektor létjogosultságát. Izgatottan várjuk, hogy új befektetőink és partnereink támogatásával tovább építhessük cégünket.”

A Replique jelenleg arra összpontosít, hogy kiterjessze hatókörét és új ügyfeleket szerezzen a különböző iparágakban. A Replique azt tervezi, hogy a bevételből új funkciókkal bővíti a platformot, valamint a humánerőforrásba is igyekeznek befektetni.

ForrásReplique

További információ:

A Replique hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]