A HSD az EMO-n mutatja be intelligens főorsóit

A fémmegmunkálás világának egyik legfontosabb kiállítása, az EMO egyre közeledik, mely 2023. szeptember 18-23. között várja a látogatókat Hannoverben. A kétévente megrendezésre kerülő, a forgácsolásnak szentelt nemzetközi esemény az ágazatban az innovációk, fontos megbeszélések és új üzleti partnerségek kiindulópontja.

Az „Innovate Manufacturing” szlogen alatt a kiállítás egyedülálló lehetőséget kínál a gyártás legújabb technológiai trendjeinek felfedezésére, amelyeket a termelés folyamatainak felgyorsítására fejlesztettek ki. A nemzetközi versenyben ugyanis manapság az európai gyártócégek előtt számos kihívás áll. A digitalizáció alkalmazásával azonban, beleértve a mesterséges intelligenciát a robotikával és más automatizálási megoldásokkal kombinálva, jelentős ugrások érhetők el a termelékenységben, ami egyre stabilabb versenyképességet garantál.

Ehhez kapcsolódóan jönnek a képbe a HSD által kifejlesztett és a hannoveri EMO kiállításon bemutatásra kerülő mechatronikai megoldások. A németországi rendezvény ugyanis kihagyhatatlan lehetőség lesz arra, hogy a látogatók exkluzív bepillantást nyerjenek a HSD által az ES10 Line kiegészítésére kifejlesztett új ES1020 és ES1040 ElektroSpindle modellekbe. A technológiai fejlődés valamint a mérnöki csapatuk és ügyfeleik közötti folyamatos együttműködés eredménye, hogy az ügyfelek igényei alapján ezek az új orsómodellek képesek alkalmazkodni a felhasználók sokrétű igényeihez és a piac által diktált egyre növekvő tempóhoz.

A digitalizáció és az Ipar 4.0 jövőbeli trendjeivel összhangban a HSD egy speciális „csatlakozó eszközt” is bemutat, amely mostantól az ElektroSpindle kínálatára telepíthető, és lehetővé teszi, hogy azok egy sor szenzoron keresztül csatlakozzanak a myHSD IoT platformhoz. Ezáltal hatékonyabbá teszi a gyártási folyamatokat, növelve a termelékenységet és a minőséget, miközben minimalizálja a hibákat és a gépleállásokat.

„A myHSD platformot, amely eddig csak a fa- és műanyagfeldolgozásra szolgáló ES9Line orsóhoz volt elérhető, azzal a céllal fejlesztettük ki, hogy számos előnyt biztosítson ügyfeleink számára, mint például a karbantartási költségek csökkentése, a hasznos információk megszerzéséhez szükséges valós idejű adatelemzés, valamint a kutatáshoz és fejlesztéshez elengedhetetlen információk” – mondja Fabrizio Pierini, a HSD vezérigazgatója.

A gyakorlatban a myHSD az innovatív e-Core szenzortechnológia segítségével figyeli az orsó állapotát, amely a platformon és a készüléken lévő algoritmusokkal kombinálva azonnali értesítést küld a felhasználónak a szükséges cserékről, így maximalizálva a gép üzemidejét. A HSD által szabadalmaztatott HUB funkció lehetővé teszi az információk átvitelét a szerszámgépről a platformra. Ennek a funkciónak köszönhetően a myHSD-ben rejlő lehetőségek teljes áttekintést adnak a kezelő számára az egész rendszerről. A megnövelt elemzési kapacitás garantálja a lehetséges pénzügyi veszteségek csökkentését.

„Az eszköz felszerelése a HSD fémmegmunkáló orsóira jó lehetőség arra, hogy kihasználjuk a redndszerszintű gondolkodás előnyeit” –  jelzi Massimiliano Sanna, a HSD termékigazgatója. Az orsó csatlakoztatása a myHSD platformhoz valójában az orsó teljesítményét kombinálja az általa továbbítható összes adat rögzítésének lehetőségével, lehetővé téve az orsó állapotának valós idejű nyomon követését a megmunkálási műveletek során.

„A HSD technológiai megoldásai az ipar 4.0 forradalmát szolgálják, egyszerűsítik a folyamatokat és javítják ügyfeleink versenyképességét a piacon. Az EMO ismét lehetővé teszi számunkra, hogy a kiállítás látogatóinak bemutassuk az általunk kifejlesztett technológiák gyakorlati felhasználását” – mondta Filomena Carletti, a HSD marketing menedzsere. „A standon számos olyan technológiát mutatunk be, amelyek a HSD műszaki és értékesítési munkatársainak szakértelmével együtt segítenek a látogatóknak konkrét megoldásokat találni és kielégíteni az ágazatban dolgozók mindennapi igényeit”.

ForrásHSD

További információ:

A HSD hivatalos honlapján.

Az EMO 2023 hivatalos honlapján.

Megosztás

Kelemen Dániel

A CNCMedia szerkesztője. Digitális gyártás szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, szakmai interjúkról, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2020 óta. 

Tags:

[
    ]