Szimultán 5-tengelyes megmunkálás a GROB standján

A 2023-as Ipar Napjain a GROB standjánál is jártunk, ahol a német gyártó kiállított termékei mellett egy G350-es megmunkálóközpont demo megmunkálását is figyelemmel kísértük. Nézze meg a GROB-ról készült videónkat, Szemű Csaba tolmácsolásában!

A GROB csoport, melynek székhelye Németországban található, egy globálisan elismert vállalat, amely szerszámgépek és elektromobilitáshoz kapcsolódó berendezések, gyártósorok tervezésével és gyártásával szolgálja ki különböző iparágakat világszerte. Az autóipar, szerszámgyártás, repülőgépipar, orvostechnikai ipar és energetikai ipar szereplői egyaránt támaszkodnak a GROB által kínált minőségre és megbízhatóságra. A vállalat innovatív megoldásokat kínál, amelyek kiemelkedő teljesítményt és hatékonyságot eredményeznek. A GROB gépek és gyártósorok precíz működése és fejlett technológiai fejlesztései elősegítik a gyártási folyamatok hatékonyságát és a termelési kapacitás optimalizálását.

A GROB hagyományos, valamint esztergálási opcióval elérhető megmunkálóközpontjait, továbbá megmunkáló celláit a minőség és innováció jellemzi, ahogy azt személyes In-House Exhibition gyárlátogatásunk során is megtapasztalhattuk. A GROB megoldásaira a magyar piacon is egyre nagyobb a kereslet. Erről egy korábbi interjúnkban írtunk, ahol a GROB Hungária Kft. munkatársaival beszélgettünk a cég kkv-k felé történő nyitásáról.

A német szerszámgépgyártó szakértelmét természetesen az idő is igazolta már. „A GROB egy német családi tulajdonban lévő gépgyártó cég, amely közel 100 éves múltra tekint vissza. Magyarországon is már 11 éve van jelen a GROB Hungária Kft.” – mondja Szemű Csaba, a cég értékesítési vezetője.

A GROB Hungária Kft. külön iparágakhoz köthető termékeit sorakoztatta fel az idei kiállításon. A látogatók olyan speciális alkatrészeket tekinthettek meg, mint:

  • a szerszámkészítéshez köthető alumínium PET-palack öntőforma,
  • az orvostechnika számára releváns rozsdamentes acélból készült laparoszkópos fogó,
  • illetve egyéb autóipari elemek vagy éppen energetikai szektor számára releváns alkatrészek.

„Egyrészt be vannak mutatva az alumínium öntött munkadaraboknak a megmunkálásai, ami az autóipart képviseli, ezen kívül a szerszámgyártók számára készült szerszámbetétek, illetve az energetikai szektor számára turbinalapátok vannak kiállítva a harmadik vitrinben.” – fűzte hozzá az értékesítő a GROB kiállított darabjairól.

Természetesen nem csak kész alkatrészeket csodálhattak meg a rendezvényre látogatók, hanem egy igazán különleges gépet, a G350 5-tengelyes univerzális megmunkálóközpontot is, méghozzá megmunkálás közben.  

„Egy alumínium munkadarabnak a megmunkálása történik a gépen, levegővel való hűtéssel. Ez egy elképzelt munkadarab, különböző szög alatti pozíciók megmunkálásával.” – magyarázta Szemű Csaba a kiállításon látható munkafolyamatot.

A GROB gépek általános jellemzője az akkurátus megmunkálási sebesség és pontosság, a precizitás és megbízhatóság. Nincs ez másképp a G350 esetében sem. A második generációs szerszámgép új szintet jelent az automatizálás terén, amire az idei demo megmunkálás is kiváló példa volt. A látogatók egy Heidenhain vezérlővel ellátott konstrukción vehették szemügyre, miként is történik egy komplex geometriával rendelkező alkatrész marása.  

Szemű Csaba, a GROB Hungária Kft. értékesítési vezetője

A 2023-as Ipar Napjai nagyszerű lehetőséget teremtett arra, hogy a GROB ismét megmutassa a magyar piac résztvevőinek magas fokon automatizált megoldásait és az azokban rejlő lehetőségeket. A bemutatott termékek és demo megmunkálás mellett a kiállítás kiváló alkalom volt arra, hogy a cég szakemberei személyes kapcsolatokat építsenek, valamint megoldásaik mellett szervizszolgáltatásukat is bemutathassák az ügyfeleik részére.

„Akik az idei Ipar Napjai kiállításról esetleg lemaradtak, ők a Hannoverben megrendezésre kerülő EMO szakmai kiállításon tudnak majd megtekinteni idén szeptemberben minket.” – zárta Szemű Csaba.

A GROB a szeptemberi hannoveri kiállításra is érdekes megoldásokkal készül. Többek között egy GMP300-as fémnyomtató berendezést fognak kiállítani. További információért érdemes felkeresni az EMO hivatalos honlapját.

További információ:

A GROB hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]