Lézerablációs megmunkálás a faipari marófejek gyártásában

Az eddig javarészt űrszektorban alkalmazott lézertechnológia már a faipari forgácsolószerszámok gyártásában is helyet kapott. A lengyel ITA TOOLS a DMG MORI Lasertec megoldását választotta.

A fa, műanyag és kompozitok megmunkálására is alkalmas szerszámok gyártásához elengedhetetlen ez a technológia, hiszen a forgácsolóélek előállítása gyorsabb és pontosabb lehet, mint valaha.

„Szenvedély az emberek munkája iránt” – ez a lengyel ITA TOOLS SP.ZO.O. szerszámgyártó filozófiája. A lengyel vállalat a faipari szerszámgyártás magas színvonalú gyártójaként ismert, és mindig nyitott az új ötletekre. A DMG MORI-val közösen úgy döntöttek, hogy a lézerablációs technológiát a faipari piacra is bevezetik, és nagyobb gépeken, mint a LASERTEC 50 is alkalmazzák. A 200 mm-nél nagyobb méretű szerszámok megmunkálásához a meglévő LASERTEC 20 PrecisionTool gép mellé egy automatizált, LASERTEC 50 gépet is beszereztek, így már 355 mm átmérőjű szerszámokat is képesek gyártani. Az ITA TOOLS így jobb minőséget és szerszámélettartamot tud elérni, mint e technológia nélkül. A DMG MORI-val való együttműködés azonban nem korlátozódik a gépekre, mivel az ITA TOOLS a technológiát tekintve, és a karbantartásban is támogatást kap. A vállalat a DMG MORI maró- és esztergagépeit is széles körben alkalmazza a gyártásban.

„Egy olyan partnerrel, mint a DMG MORI, technológiánkat képesek vagyunk a következő szintre emelni, ezáltal biztosan pozícionáljuk magunkat a piacon.” – erősíti meg Dariusz Michalik, az ITA TOOLS gyárigazgatója.

ForrásDMG MORI

Megosztás
[
    ]