A JPB Système részesedése a 3D nyomtatással foglalkozó francia gyártócégben, az Addimetalban

A kölcsönös terv mindenre kiterjedő és biztonságos tudásmegosztást kínál a Metal Binder Jetting 3D nyomtatási technológia terén a kis méretű, összetett, könnyűszerkezetes és megismételhető alkatrészek kisszériás gyártásához.

A JPB Système bejelentette, hogy részesedést szerzett a franciaországi székhelyű, 3D-nyomtatókat gyártó start-up vállalkozásban, az Addimetalban, aminek köszönhetően a két fél teljeskörűen és biztonságosan megoszthatja egymással az ipari minőségű Metal Binder Jetting (MBJ) 3D-nyomtatási technológiával kapcsolatos tudását, amely a kis méretű, összetett, könnyűszerkezetes és megismételhető alkatrészek kisszériás gyártását szolgálja.

Mindkét fél számára előnyös stratégiai lépésről van szó, melynek fő célja az Addimetal innovatív nyílt hardverplatformjának, technológiájának és azzal kapcsolatos folyamatainak kiaknázása, amivel mindkét vállalat jelenkori és jövőbeli alkalmazási igényei teljesülhetnek. Az anyagi támogatáson túl, az Addimetalnak hasznos lehet az is, hogy a JPB-nek egyre részletesebb és átfogóbb rálátása van azokra a területekre és követelményekre, ahol specifikusan és megfelelően lehet alkalmazni az MBJ-t.

„Az MBJ iránti érdeklődésünk már több évre nyúlik vissza. Továbbra is ez a legmodernebb 3D nyomtatási technológia, amely még mindig csak néhány cégnél található meg.” – mondja Damien Marc, a JPB Système vezérigazgatója. „Az Addimetalban való részesedésünk alátámasztja elkötelezettségünket a nyílt 3D nyomtatási platformok fejlesztésének támogatása iránt. Ezen platformok széleskörűbb és szabadabb megoldásokat biztosítanak a kis méretű, összetett, könnyűszerkezetes alkatrészek kisszériás gyártása során.” – teszi hozzá.

Az átfutási idők csökkenése

A JPB Système részesedése az Addimetalban összhangban van a vállalat folyamatban lévő kutatásával is, amely az MBJ 3D nyomtatási technológia előnyeit és lehetőségeit vizsgálja. Az MBJ-vel végzett kísérletek eredményei – amelyek repüléshez alkalmas alkatrészek előállítását célozza meg – megfelelnek az elvárásoknak, hiszen robosztus, ugyanakkor könnyűszerkezetes alternatívákat kínálnak, gyorsabb és egyszerűbb előállítással az olyan hagyományosnak mondható gyártási módszereknél, mint az öntés és megmunkálás. A JPB egyes kísérleteiben az alkatrészeknek 80%-kal csökkentette a teljes átfutási idejét, 30%-os súlymegtakarítás mellett – amely alapvető szempont a légiipari ügyfeleik számára.

„Másik francia cég jelenleg nem fejleszti ezt a különleges 3D nyomtatási technológiát, így számunkra, mint az üzletág piacvezető vállalata, rendkívül fontos, hogy egy hasonlóan pionír szerepet betöltő hazai vállalattal legyünk partnerségben, amely jelentős növekedési potenciállal rendelkezik nemzetközi szinten is.” – fejezi be Damien Marc.

A JPB Système várakozásai szerint 2026-ra készülnek majd el az első MBJ-vel gyártott alkatrészei.

ForrásJPB

További információ:

A JPB hivatalos honlapján.

Az Addimetal hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]