A DMG MORI HEITEC Digital Kft. további 50 K+F munkahelyet teremt 2024 végéig

Bejelentés a „Hatékonyságnövelő üzleti modelleket támogató szoftveres megoldások és szolgáltatások fejlesztése ipari gyártórendszerekhez” megnevezésű K+F projekttel kapcsolatosan

(Forrás: Külgazdasági és Külügyminisztérium)

A DMG MORI HEITEC DIGITAL Kft vegyesvállalatot 2020-ban alapította közösen a németországi DMG MORI AG piacvezető szerszámgépgyártó, valamint a HEITEC Hungary Kft mérnöki szolgáltató cég azzal a céllal, hogy Magyarországon egy egyedi képességekkel rendelkező szoftverfejlesztő központot hozzon létre.

A vegyesvállalat küldetése, hogy a DMG MORI cégcsoportnak, valamint annak ügyfelei számára fejlesszen olyan szoftveres megoldásokat, melyek forradalmasítják a szerszámgép iparágat a digitalizáció jegyében.

A DMG MORI HEITEC Digital Kft. az elmúlt években egy integrált szerszámgépipari szoftverplatform kifejlesztésén dolgozott, mely platform a teljes gyártási életciklus (gyártástervezés, gyártásvezérlés, optimalizálás, gépállapot monitorozás, szervízelés) szoftveres támogatását a felhőbe helyezi.

A vállalat már több mint 120 főt foglalkoztat és 2022-ben árbevétele meghaladta a 3,5 milliárd forintot, mely túlnyomórészt magas hozzáadott értékű fejlesztői tevékenységből származik, 100%-os export aránnyal.

Dr. Várady Péter – A DMG MORI HEITEC DIGITAL KFT ügyvezetője

„A közreműködésünkkel készülő szoftverek innovatív erejét jól mutatja, hogy a piacon már elérhető ISTOS gyártástervező és -ütemező szolgáltatással 2023 májusában elnyertük a budapesti „Ipar Napjai” szakmai kiállítás nagydíját. Munkánk sikerét emellett az is igazolja, hogy már a második alkalommal nyerjük el a magyar állam K+F munkahelyteremtő támogatását.” – emelte ki Dr. Várady Péter a DMG MORI HEITEC Digital Kft ügyvezetője a sajtótájékoztató rendezvényen.

(Forrás: Külgazdasági és Külügyminisztérium)

A „Hatékonyságnövelő üzleti modelleket támogató szoftveres megoldások és szolgáltatások fejlesztése ipari gyártórendszerekhez” K+F projektje keretében a DMG MORI HEITEC DIGITAL Kft további 50 K+F munkahelyet teremt 2024 végéig.

A gyártásdigitalizáció mintagyára: DMG MORI FAMOT (Lengyelország)

A DMG MORI a saját gyártóüzemeiben és az ügyféleinél installált gyártógépek működési adatainak elemzése során arra jutott, hogy a szerszámgépek kapacitásának kihasználtsága sok esetben nem éri el az 50%-ot sem. Ezért kiemelt fejlesztési célul tűzte ki, hogy olyan felhő alapú szoftverszolgáltatások kifejlesztésén dolgozzon, amelyekkel a szerszámgépiparban új üzleti modelleket alapozhat meg, fókuszálva a gyártógépek kihasználtságának növelésére.  

A fejlesztéseink fő hívószavai a testreszabható szolgáltatások (software-as-a-service), a gépi állásidő csökkentése, a gyártási selejtek számának radikális csökkentése, a precízebb és gyorsabb munkafolyamatok elősegítése, a hatékonyabb gyártás és a gépek energiahatékonyságának javítása, melyek segítségével a szerszámgépek és a gyártótevékenységek minden eddiginél hatékonyabbak lehetnek.” – hangsúlyozta Dr. Várady Péter.  

(Forrás: Külgazdasági és Külügyminisztérium)

Ezen fejlesztések megvalósításával a DMG MORI HEITEC Digital Kft világszerte hozzájárul a gyártás hatékonyságának növeléséhez, fenntarthatóságához, a gyártás ökológiai lábnyomának csökkentéséhez, mely mellett jelentősen hozzájárul Magyarország nemzetgazdasági fejlődéséhez is a kulcsszektorban végzett fejlesztési tevékenységével.

ForrásDMG MORI HEITEC

További információ:

A DMG MORI HEITEC hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]