Innovatív és fenntartható kompresszorok

A sűrített levegő az egyik legfontosabb hajtóerő a termelésben. A Xiamen East Asia Machinery Industrial Co., Ltd. (röviden EAMI) amelynek székhelye Xiamenben, Fujian tartományban található, 1991-es alapítása óta erre a területre összpontosít. Szolgáltatási köre kiterjed a kompresszorok kutatására, fejlesztésére, gyártására és értékesítésére. A növekvő termelési igényekkel való lépéstartás érdekében az EAMI 2010-ben két DMC 75 H-t vásárolt a DMG MORI-tól. A szerszámgépgyártó 42 darab modellje található most a gyártóműhelyben, köztük 30 vízszintes megmunkálóközpont, például az NHX 8000 és számos NHC modell. Az EAMI emellett függőleges megmunkálóközpontokat és CNC esztergaközpontokat is használ. Ezenkívül 2021 végén két teljesen automatizált, egyenként négy darab NHC 4000-esből álló és egy mobil robot által kiszolgált gyártósor került beszerzésre. A koncepció és a telepítés ismét egyetlen forrásból – a DMG MORI-tól – származott.

A minőségellenőrzés részeként minden burkolatot koordináta-mérőgépen megmérnek. Ezek a nagyméretű házak az NHX 8000 és NHC 8000 gépeken készülnek.

A DMG MORI gépei, automatizálási megoldásai és képzési rendszere biztosította a vállalat zökkenőmentes bővülését

Visszatekintve az EAMI és a DMG MORI sokéves együttműködésére, Han Wenhao, az EAMI vezérigazgatója biztos benne: „Valóban elmondhatjuk, hogy a DMG MORI nagy szerepet játszott az EAMI terjeszkedésében, és sok támogatást nyújtott nekünk az út során.” A gépek stabilak, megbízhatóak és nagyon ellenállóak. „Emellett a szakértői támogatás és a személyre szabott képzés igazolhatóan hatékony termelést és zökkenőmentes fejlődést tett lehetővé.”

Nagy pontosságú megmunkálás olajmentes kompresszorok gyártásakor

Az EAMI-nál a forgácseltávolítás fontos láncszem a mechanikai termékek gyártási folyamatában. Közvetlen hatással van a termék minőségére. Ez azt jelenti, hogy a megmunkáló gépekkel szemben támasztott követelmények is nagyon magasak.

Különösen az EAMI új termékei, például az olajmentes kompresszorok esetében a kenőolaj kiküszöbölése a levegő sűrítése során több hőt termel, ami magas hőmérsékletet és üzemsebességet eredményez. „Ez azt jelenti, hogy javítani kell a fő alkatrészek megmunkálási pontosságán, hogy a kompresszor stabilitását és élettartamát nagy sebességnél is biztosítani lehessen” – mondja Han Wenhao. Az EAMI elsősorban a DMG MORI megmunkálóközpontokat használja a burkolatok és csapágyházak gyártásához, amelyek a vállalat termékeinek központi elemei. A DMG MORI gépei pontosságukkal, teljesítményükkel és stabilitásukkal tökéletesen megfelelnek az EAMI megmunkálási követelményeinek. Ezek a gépek biztosítják a házak alkatrészeinek egytengelyűségét, párhuzamosságát, merőlegességét, síklapúságát és felületi minőségét, még zord munkakörülmények között is. Ezek az alkatrészek összetett geometriájúak és hajlamosak deformálódni, ha nem megfelelően rögzítik őket. „A DMG MORI megmunkálóközpontok jelentősen javították a megmunkálási eredményeinket és az ismételhetőséget” – jelenti Han Wenhao. „Az eredeti 0,04 – 0,06 mm-ről 0,01 – 0,02 mm-re tudtuk javítani a szerszámok pozíciótűrését. Most már 0,01 – 0,02 mm-es egytengelyűséget is el tudunk érni. A megmunkálás hatékonysága jelentősen javult a korábbi vízszintes megmunkálóközponthoz képest”.

Az EAMI a DMG MORI vízszintes megmunkálóközpontjaira támaszkodik a kompresszorok házainak gyártásában. A kis és közepes méretű kompresszorok gyártása két gyártósoron történik, amelyek mindegyike négy NHC 4000-es szerszámgépből áll. A be- és kirakodás teljesen automatikusan történik egy mobil robot segítségével.

Az automatizált gyártás hatékony termelést tesz lehetővé

„Az automatizálás fontos módja annak, hogy kevesebb alkalmazottal növeljük a gyártás hatékonyságát” – véli Han Wenhao. „Minden az intelligens gyártás megvalósításáról szól.” Mindenekelőtt az elmúlt években egyre nagyobb kihívást jelentett a szakképzett személyzet toborzása. Az EAMI 2021 végén proaktív megközelítést választott ennek a problémának az ellensúlyozására. A DMG MORI-val közösen két gyártósor, amely csapágyházak és burkolatok megmunkálására szolgált teljesen automatizálásra került.

Két gyártósor négy vízszintes megmunkálóközponttal és egy mobil robottal

Minden gyártósor négy NHC 4000-es gépből és egy mobil robotból áll, amely a palettákra felállított munkadarabokat a gépbe helyezi, és a kész alkatrészeket kirakodja. Miközben a gép dolgozik, a gépkezelő új palettákat készíthet elő. „Mindkét gyártósor ideálisan alkalmas a hosszú, minimálisan személyzettel ellátott gyártásra” – értékeli a folyamatot Han Wenhao. A munkadarabok rögzítése után a gépek hosszú ideig képesek önállóan működni. „A felügyelet nélküli éjszakai műszakokra is használjuk őket.” Lehetőség van több gépes üzemeltetésre is. Az eredmények magukért beszélnek: Egy gyártósor 24 órán keresztül történő teljes kapacitású működtetéséhez mindössze egy gépkezelőre van szükség. Korábban négy, két műszakban dolgozó alkalmazottra volt szükség.

NHC 4000 – Belépő a vízszintes megmunkálásba

  • Munkadarabok akár ø 630 × 900 mm-ig és max. tömeg 400 kg 11,5 m2 alapterületen
  • Nagy teljesítményű főorsó 15.000 ford./perc fordulatszámmal és 232 Nm nyomatékkal vagy 20.000 ford./perc és 81 Nm
  • 100 ford./perc fordulatszámú, közvetlen hajtású körasztal elérhető
  • FEM-optimalizált géptervezés és mozgó oszlop
  • Gyors és egyszerű beállítás a hárompontos megtámasztásnak köszönhetően
  • Kiterjedt hűtés és multi-szenzoros kompenzáció

Különböző alkatrészek automatizált sorozatgyártása kis tételekben

A csapágyházak és burkolatok automatizált gyártására irányuló projekt megmutatta az EAMI számára, hogy mennyire előremutató egy ilyen gyártási megközelítés. Az EAMI most már képes a kisméretű munkadarabok különböző fajtáinak sorozatgyártására. A legtöbbször azonban ezek kis szériák. A DMG MORI ezért megfelelt a rugalmas gyártás követelményeinek. Emellett a DMG MORI elmélyíthette a hardver és a szoftver automatizált gyártásban való kölcsönhatásával kapcsolatos know-how-ját. A két vállalat tervezi, hogy fenntartja ezt a kölcsönös együttműködést.

„A DMG MORI megmunkálóközpontok jelentősen javították a munkadarabjaink pontosságát. Az automatizálásnak köszönhetően minimálisra tudtuk csökkenteni a szakképzett munkaerő hiányának hatásait, és az éjszakai műszakokban is bővíteni tudtuk a termelést.”

Han Wenhao – Ügyvezető igazgató, Xiamen East Asia Machinery Industrial Co., Ltd.

Partnerség a zöld jövőért

A széles termékválaszték, a gépek minősége, a műszaki támogatás és a megbízható ügyfélszolgálat voltak a fő tényezők, amelyek miatt az EAMI a DMG MORI-val való együttműködés mellett döntött. A közös jövőkép a további együttműködés másik alapja, hangsúlyozza Han Wenhao: „A DMG MORI, mint hagyományos, multinacionális vállalat, mindig is erős kreativitással rendelkezett. És ugyanez igaz az EAMI-ra is.” A DMG MORI-val és szakértő partnerekkel való együttműködés lehetőséget nyújt arra, hogy a nagyvállalatok előnyeit kihasználjuk. „A DMG MORI-hoz hasonlóan mi is továbbra is az innovációra és a kiválóságra törekszünk – nem utolsósorban a fenntarthatóság területén.” A DMG MORI már 2021 elejére elérte a szén-dioxid-semlegességet a nyersanyagtól a gépszállításig. Ezzel a szerszámgépiparban a fenntartható fejlődés igazi zöld úttörőjévé vált. Az EAMI a maga részéről olyan fenntartható kompresszorokat gyárt, mint a változó frekvenciájú állandó mágneses kompresszor. Han Wenhao a jövőbe tekint: „Szeretnénk aktív párbeszédet folytatni a DMG MORI-val, tovább erősíteni a mélyreható együttműködést és együtt dolgozni a fenntartható fejlesztéseken a zöld jövő érdekében.”

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]