AMADA LBC Technológia

Az AMADA továbbfejleszti az LBC Technológiát a nagyobb teljesítmény és az alacsonyabb fogyasztás érdekében.

Annak érdekében, hogy ügyfelei nyereségesek maradjanak az egyre növekvő versenyben a lézervágás piacán, az AMADA az EuroBLECH 2022 kiállításon bemutatta új 6 kW-os teljesítményű VENTIS fiber lézervágógépét, amely a vállalat egyedülálló Locus Beam Control (LBC) technológiájával rendelkezik, amivel képes egy 8-10 kW-os géppel megegyező teljesítményt hozni, de alacsonyabb üzemeltetési költségekkel.

A forradalmi 4 kW-os VENTIS 2018-as EuroBlech-es bemutatása óta elért sikerek után, amely általában 6 kW-os lézerekhez társított termelékenységet biztosít, ez a nagyobb teljesítményű változat különösen fontos lesz, figyelembe véve az energiaköltségek gyors növekedését. Eddig közel 200 megrendelés érkezett a 4kW-os változatra Európában.

A nagyobb vágási hatékonyság mögött az AMADA egyedülálló LBC technológiája és a vállalat egyetlen diódamodulból álló, nagy fényerejű fiber lézerei állnak. Ez a kombináció rendkívül hatékony anyageltávolítást és ezáltal nagyobb vágási sebességet biztosít, mint egy hasonló teljesítményű hagyományos fiber lézer.

Számos ügyfél tapasztalhatta már az AMADA LBC technológiájának és 3 fő feldolgozási módjának előnyeit: A Productivity Mode-dal akár 15 mm (4 kW) és 20 mm (6 kW) rozsdamentes acél salakmentes vágása is lehetséges, ami a másodlagos megmunkálási folyamatok szükségességét nagymértékben csökkenti, a Kerf Control üzemmód pedig különösen hasznos, ha az AMADA TK kiszolgáló rendszereivel kombinálják, lehetővé téve a vágási rés 1 mm-re történő kiszélesítését, hogy az alkatrészek megbízható automatikus eltávolítása a vágott lemezről biztosított legyen.

Az LBC Flash Cut egy másik forradalmi fejlesztés, amelyet az EuroBlech 2022-en mutattak be. Ez a technológia csak a lézersugár mozgatásával, a tengely mozgatása nélkül vágja ki az alakzatot, így a hagyományos lézergépeket felülmúló, soha nem látott sebességgel képes a megmunkálást elvégezni. Az iparágtól függően ez egy olyan innovatív módszerré válhat, amely jelentős koncepcióváltásokat eredményezhet. Az új, 6kW-os teljesítményű VENTIS fiber lézergépben ez a funkció alapfelszereltség.

Az LBC technológia lehetővé teszi a lézersugár dinamikus mozgatását előre meghatározott útvonalon, a lézervágófejtől függetlenül. Ez kiküszöböli a lézersugár defókuszálásának szükségességét – ami minden más fiber lézervágó rendszerben azonban szükséges -, és megőrzi a lézersugár kiváló teljesítménysűrűségét, ezáltal gyorsabb vágási sebességet és jobb minőségű alkatrészeket biztosít. Különösen a vastag lágyacél vágása egyszerű folyamat az LBC-technológiával, mivel a vágási adatok módosítása nélkül a különböző anyagminőségek igen széles skálája megmunkálható. Ez azt jelenti, hogy nagyobb termelékenység és minőség érhető el, mivel a gépbeállítási idő drasztikusan csökken.

VENTIS3015AJ

Az AMADA 4 kW-os és 6 kW-os, egyetlen diódamodulból álló, VENTIS sorozatú gépeiben használt fiber lézermotorjai a kombináló modul kiiktatásának köszönhetően nagyon nagy lézersűrűséget érnek el. Minden többmodulos fiber lézeregység veszít a teljesítménysűrűségéből és ezáltal teljesítményéből, amikor a modulokat kombinálják.

Az új 6 kW-os VENTIS-t egy teljesen elektromos palettacserélővel együtt mutatják be. Az elektromos palettacserélőben a függőleges asztal mozgását szervomotorok és golyóscsavarok biztosítják. Nincs szükség hidraulika olajra. Ez nagymértékű elektromos energia megtakarítást eredményez, és szükségtelenné válik környezetterhelő hidraulika olaj beszerzése és használata. Egy 4 kW-os VENTIS is kiállításra került egy automatizált cellában, a „Termelékenység, nem teljesítmény” szlogent kiemelendő. Az új, kéttornyos ASF-EU II Twin be- és kirakodó rendszerből és a TK3015EU kiszolgálóból álló cella 24 óra alatt nagyobb termelékenységre képes, mint egy nem automatizált 15 kW-os önálló lézergép, és az alkatrészenkénti átlagos költség is jelentősen alacsonyabb.

amada-ventis+ASF EU

Az új ASF-EU II Twin kiszolgálóegység, amely 18 be- és 7 kirakodó polcból áll, forradalmi palettakezelési ciklussal rendelkezik, amely biztosítja, hogy az új lemezanyag mindig a korábban kivágott felett maradjon. Ezáltal megszűnik az a probléma, hogy a lézergépbe küldés előtt az új lemezre apró törmelékdarabok esnek, ezzel csökkentve a lehetséges vágási hibákat és a gép leállását. Az Európa-szerte telepített több mint 1000 automatizált AMADA tárolórendszerhez hasonlóan az ASF-EU II Twin is utólagosan telepíthető.

A TK3015EU nagyon népszerűnek bizonyult, eddig több mint 100 darabot telepítettek Európában. A körülbelül 10 másodperces, egyedi alkatrészcserélési idővel az alkatrészek gyorsan és megbízhatóan eltávolíthatók a gyártási folyamat következő szakaszának előkészítéséhez.

A VENTIS sorozatú fiber lézervágógép 3015 és 4020 méretben, 4 kW-os vagy 6 kW-os erőforrással kapható.

ForrásAMADA

 

További információ:

EPL-TECH Kft.

dr. Illyés Péter

+36 20 342 7969

sales@epl.hu

www.epl.hu

Megosztás
[
    ]