A KUKA bemutatja a legújabb nagy teherbírású robotját

Az öt robotvariánst tartalmazó KR FORTEC ultra család a 480 kg-tól 800 kg-ig terjedő teherbírási tartományt célozza meg. Hatékony, könnyed és rugalmas megoldás, amely tökéletes megoldás lehet az elektromobilitás és más szektorok számára is.

Az új KR FORTEC ultra család robotjai új mércéket állítanak fel a 480 kg-tól 800 kg-ig terjedő nehéz teherbírású tartományban. A dupla lengőkaros robot ideális nagyméretű és nehéz munkadarabok mozgatásához, amely különösen az elektromobilitás szektor új követelményeit elégíti ki.

A robotcsalád öt robotvariánst tartalmaz – mindegyik ideálisan alkalmas különböző alkalmazások ellátására. Például a KR 800 lenyűgözően kezeli a 800 kg-os teherbírást. A két KR 480 változat képes akár 3 700 mm karkinyúlásra. A KR 640 és KR 560 változatai pedig jelentősen megnövelik a maximálisan megengedett tömegtehetetlenségi nyomatékot.

“Az új KR FORTEC ultra család robotjait szoros együttműködésben fejlesztettük ki ügyfeleinkkel. Az új robotjaink bemutatása a válaszunk az autóipar változó követelményeire, a nagyobb járművekre, nehéz akkumulátorokra és a nagyon nagy alkatrészek mozgatására, kifejezetten az elektromos autók számára” – mondja Wolfgang Bildl, a KUKA portfólió menedzsere.

Kategóriájában a legkönnyebb. Ennek ellenére hihetetlenül erős, stabil és gyors. 

A KR FORTEC ultra legfeltűnőbb tulajdonsága a dupla lengőkaros kialakítása, amely számos alapvető előnyt kínál: az innovatív design csökkenti az anyagfelhasználást és a robot súlyát, miközben biztosítja a stabilitást és a dinamikusabb teljesítményt.

A dupla lengőkarnak köszönhetően a robot csupán 2,2 t önsúllyal rendelkezik, amely „pehelysúlyúnak” számít a nehézsúlyú robotok kategóriájában, és kis helyigénye lehetővé teszi a szűk cellákban történő alkalmazást vagy akár teljesen új cellakoncepciókat is.

Úttörő teljesítmény, gazdaságosság és rugalmasság

A KR FORTEC ultra robot rendelkezik a legalacsonyabb teljes tulajdonlási költséggel (TCO) a nagy teherbírású kategóriában. Az önsúly és a teherbírás optimális kombinációja, a gazdaságos üzembe helyezési és karbantartási koncepció, valamint a pótalkatrészek csökkentett száma gondoskodnak arról, hogy a KR FORTEC ultra robotcsaláddal jelentősen csökkenthetők legyenek az üzemeltetési költségek.

A robotok teherbírása és tömegtehetetlensége bármikor átalakítható és bővíthető új feladatokhoz. Ez lehetővé teszi a robot új alkalmazásokban történő további használatát, valamint maximális rugalmasságot garantál a gyártás során.

Az alacsony energiafogyasztás, a legmodernebb hajtástechnika, valamint a legújabb szoftver- és vezérlőtechnológia teljes körű klímabarát robotikai csomagnak számít a hosszú élettartamú és csökkentett helyigényű, újrafelhasználásra alkalmas ipari robottal együttesen.

A KR FORTEC ultra új dimenziót nyit számos alkalmazásban és iparágban, lehetővé téve a vállalatok számára a nehéz teherbírású feladatok még hatékonyabb és megbízhatóbb végrehajtását.

ForrásKUKA

További információ:

A KUKA hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]