Nagyobb teljesítmény, megnövelt termelékenység

Az EuroBLECH 2022 kiállításon az AMADA bemutatja a lézervágó rendszerek legújabb generációját. Ezek erősebb sugárforrásokkal rendelkeznek, és még szélesebb körű anyagok gyors és megbízható megmunkálására képesek. Ráadásul a nagyobb teljesítményük ellenére rendkívül energiatakarékosak is. Ugyanakkor az olyan funkciók, mint az AMADA LIS rendszer, intelligens, nagymértékben automatizált vágást tesznek lehetővé, az új automatizálási rendszerek pedig jelentős termelékenységnövekedést biztosítanak.

Legyen szó az AMADA ENSIS-3015RI 12 kW-os, az AMADA VENTIS-3015AJe 6 kW-os vagy az AMADA REGIUS-3015AJe 12 kW-os lézerről: az AMADA ismét növelte valamennyi fiber lézervágó rendszerének lézerteljesítményét. Ez a teljesítménynövekedés garantálja a nitrogénvágás során a kiemelkedő minőséget, még vastagabb anyagok megmunkálásakor is. Mindemellett a rendszerek vágási sebességét is növeli, és nagyobb termelékenységet biztosít a felhasználók számára, akik így gyorsabban és – ha automatizálási rendszert is használnak – kevesebb személyzettel tudnak gyártani.

Amada_LIS_rendszer

Minden új AMADA lézervágó rendszer az AMADA lézerintegrációs rendszerrel (LIS) is fel van szerelve. Ennek eredményeként a gépek folyamatosan figyelik magukat, és automatikusan reagálnak az aktuális vágási folyamat bemeneteire. Ez magas szintű autonóm termelést tesz lehetővé. A gyártási eredmények így sokkal kevésbé függenek a kezelő tudásától és tapasztalatától, mint korábban. Ehelyett a teljes gyártási folyamat egyszerűbbé és megbízhatóbbá válik, így már nem szükséges, hogy magasan képzett személyzet álljon rendelkezésre.

AMADA hegesztőcellák 6kW-os teljesítménnyel

Az AMADA emellett 6 kW-ra növelte az FLW-ENSIS fiber lézerhegesztő cellák teljesítményét. Az azonnal elérhető 6 kW-os fiber lézerrel a vágható vastagság acélban és rozsdamentes acélban 12 mm-re, alumíniumban pedig 8 mm-re nő. Ennek eredményeként az alkatrészek rendkívül nagy sebességgel, időigényes hegesztési varrat-előkészítés nélkül teljes mértékben hegeszthetők. Ezek a gépek minden alkalmazáshoz kiválóak, mivel az AMADA FLW-ENSIS fiber lézerhegesztő cellák kivételesen jól alkalmazhatók forrasztási folyamatokhoz is.

A hegesztőcellák felhasználói az AMADA innovatív ENSIS technológiájának előnyeit élvezhetik. Ennek segítségével a lézersugár üzemmódja automatikusan változtatható, hogy a legjobban megfeleljen az alkalmazásnak és a megmunkálandó anyagnak. Egy másik jellemző, az egyedülálló sugárhullámoztató technológia, amelyben a beépített forgó optika a lézersugár körkörös mozgását okozza. Ezek, az AMADA által fejlesztett technológiák teljesen új szintre emelik az anyagok széles skálájának hegesztését, és mostantól nagyobb hézagok áthidalására is van lehetőség, mint amit korábban lézerhegesztési eljárásokkal alkalmasak voltak.

És ha ez még mindig nem lenne elég, az FLW-ENSISystems kitöltő huzal funkcióval van felszerelve a különösen nagy hézagok kitöltésére.

Új tároló és kiszolgálórendszer az AMADA EML-AJ kombinált gépekhez

Az EuroBLECH 2022 kiállításon az AMADA új piaci innovációt mutat be az új ASR 3015 PR tároló- és alkatrészkiszolgáló rendszer formájában. Ez a teljes funkcionalitású rendszer először teszi lehetővé az előgyártmányok autonóm be- és kirakodását, az alkatrészválogatást, valamint a gyártmányok és lemezvázak tárolását. A rendszer a piacon elérhető legkompaktabb automatizálási megoldás ebben a teljesítményosztályban. Az anyag be- és kirakodása, valamint az alkatrészek eltávolítása párhuzamosan, a gép működésének megszakítása nélkül zajlik, a lemezek be- és kirakodási ciklusideje pedig nem változik.

Az AMADA EML-AJ stancoló/fiber lézer kombinált géppel együtt használva az innovatív automatizálási megoldás drasztikusan növelheti a teljes rendszer termelékenységét. A termelékenységi szint már így is magas, mivel az EML-AJ-ben használt 3 kW-os fiber lézer már most is lényegesen gyorsabban vág, mint egy hagyományos CO2-lézer, miközben jelentős energiamegtakarítást képes elérni.

ForrásAMADA

További információ:

Az AMADA hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]