Megnéztük hogyan működik a BITT szerszámkiadó automatája élesben

Korábbi interjúnkban a BITT Kft. ügyvezetőjével és két munkatársával beszélgettünk saját szerszámkiadó automatájukról. Ezt követően az EGEX-PLUS Kft. telepén jártunk, ahol élőben, működés közben vettük szemügyre az automatát.

Az EGEX-PLUS Kft. 1995-ös alapítása óta elsősorban szerszám- és alkatrészgyártással foglalkozik, valamint bonyolult geometriák 3D szkennelésével, modellezésével, legyártásával. Céljuk mindig is az volt, hogy minél gyorsabban és pontosabban dolgozzanak, ahogy korábban ők fogalmaztak: „Minél egyedibb és kisebb az alkatrész, annál profitálóbb.” Az évek során munkáik és ügyfélkörük folyamatosan bővült és változott, megrendeléseik nagy része azonban továbbra is az egészségügy és autóipar felől érkezik. A kapacitásbővítés jegyében a cég minden évben fejlesztésen esett át, amiben nagy szerepe volt többek között az IC-Hungary gépeinek és megoldásainak – amit az alább látható videónkban egy korábbi esettanulmány kapcsán már bemutattunk.

A fejlesztés, korszerűsítés mezsgyéjén haladva került a cég tulajdonába a BITT Kft. által gyártott szerszámkiadó automata is, amit személyesen is megnéztünk, hogyan teljesít a cég üzemében. Látogatásunk kezdetén rögtön egy királykék/szürke arculati színekkel ellátott automata fogadott minket az EGEX-nél. A megkapó külcsín hűen tükrözi a BITT által is emlegetett személyre szabhatóságot, miszerint az automata festése, fényezése a vevő igényei szerint készül el.

2023_02_17_-_EGEX_3

A külső persze mit sem érne magában, ha az automata nem működne, vagy nem szolgálná ki a cég igényeit. Ezért lépésről lépésre végignéztük, mire is képes a rendszer. Az EGEX munkatársa, Bacsó Tibor kezdésnek szemléltette nekünk, hogyan történik a rendszerbe való belépés. Egyszerű, hatékony és biztonságos megoldás, hiszen jogosultságra van szükség hozzá, ami egyéni beléptetővel lehetséges.

A képen is jól látszik, hogy a megfelelő hozzáféréssel rendelkező felhasználó tudja kezelni a fiókokat, rekeszeket. Rém egyszerűen, mint egy közlekedési lámpánál, ha felvillan a zöld fény, akkor jogosult, ellenben piros jelzés esetén vagy nincs hozzáférése a felhasználónak, vagy az előre meghatározott munkafolyamatnak nem megfelelő szerszámot, alkatrészt szeretett volna kivenni, ezért zárva marad az automata fiókja.

2023_02_17_-_EGEX_1

Megnéztük tehát, hogy milyen elv mentén nyílnak és zárulnak a fiókok. A rekeszek elrendezése, azokban található alkatrészek, szerszámok következtek. Tetszés szerint elrendezhető automatáról beszélünk, rengeteg hellyel, amibe számos szempont alapján kerülhetnek eszközeink: méret, súly, szükséglet, selejt – nem selejt, és így tovább. Kiválóan ellenőrizhető, naplózható, számon tartható, hogy mit vettünk ki, esetleg melyik rekeszben van több a kelleténél (amit a fiókba épített mérleg is jelez számunkra).

2023_02_17_-_EGEX_2

A biztonságánál fogva az automata természetesen alkalmas arra, hogy az általánosan használatban levő szerszámok és alkatrészek mellett kisebb, precíziósabb eszközöket, elemeket, egységeket is tároljunk benne.

2023_02_17_-_EGEX_4

Az automata hardvermegoldása után a szoftver kezelhetőségét is szemléltette nekünk az EGEX munkatársa. Megmutatta, hogy milyen kódokat használnak eszközeik tárolásánál. A rendszer menüje könnyű, gyors és pontos. Raktározás, szortírozás, ellenőrzés, minden megtalálható benne. Oldalt kiválasztható menüpontok, nagy és egyértelmű jelzéssel ellátott ikonok, logikus felépítés. Akár egy webshop kosár, itt is darabszámra kiválasztható, hogy miből mennyire van szükségünk. Külön pontok szolgálnak az adott munkafolyamatra is, hogy éppen kiveszi/visszahozza/selejtbe teszi a felhasználó az általa használt szerszámot, és mindez vonalkóddal ellenőrizhető, jóváhagyható.

2023_02_17_-_EGEX_7

Ami még egyszerűbbé és felhasználóbarátabbá teszi a megoldást, hogy teljesen magyar nyelvű menüvel rendelkezik, illetve érintőképernyőn keresztül kezelhető, mintha egy tableten választanánk az éppen kedvünkre való applikációk közül.

2023_02_17_-_EGEX_6

Összességében nagyon hatékony megoldásról van szó a BITT szerszámkiadó automata személyében. Igazodik a felhasználó igényeihez, szortimentjéhez, könnyen kezelhető, tökéletesen alkalmas a munkafolyamatok ellenőrzésére, munkanapló készítésére, leltározásra, szerszámellenőrzésre. A BITT interjúban elhangzottakat megerősítve személyes tapasztalunk is az, hogy felhasználóbarát rendszerről beszélünk, amitől nem kell félnie senkinek, hiszen nagyban megkönnyíti a munkavégzést.

További információ:

Az EGEX hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]