Fröccsöntési konferenciát szervez a Cavity Eye

Technológiai „Tudáscsomagja” és műanyag-fröccsöntő kurzusai mellet ismét témába vágó konferenciát rendez a Cavity Eye június 2-án. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

00Nap
00Óra
00Perc
00Másodperc

„Mivel is foglalkoznak Önök?” Hangzik el gyakran a kérdés, főleg nemzetközi kiállításokon vagy rendezvényeken.  Valóban, erre válaszolni egy szóban nem is olyan könnyű, hiszen, ha azt mondom, hogy fröccsöntünk, vagy szerszámot gyártunk, vagy eszközöket értékesítünk, akkor szinte mindenki tudja, hogy miről van szó, de amikor azt mondom, hogy folyamatfelügyelettel foglalkozunk, akkor az már korántsem olyan egyértelmű, hogy mit is jelent.

Ha a cég filozófiáját venném alapul, akkor talán úgy nézne ki a megfogalmazás, hogy mérhetővé tesszük a nem mért változókat. Mire jó ez? Arra, hogy jó időben, jó döntést, jó szakemberek meg tudjanak hozni. Egy-egy fröccsöntési probléma kiküszöbölésére rengeteg jónak tűnő recept létezik, da valójában kevés az igazán jó megoldás. Mit értünk akkor igazán jó megoldás alatt? Ami ismételhető, objektív, jó időben történik, amivel biztosítjuk, hogy betartjuk, amit ígértünk. Számunkra ezt jelenti a jó megoldás, hogy az történik, amit mi akartunk és nem magyarázatot kell keresni az események véletlenszerű alakulására.

Kevésbé filozofikusan összeszedve, a Cavity Eye fő tevékenysége egy olyan rendszerből áll, amely tartalmaz egy szerszámnyomás mérésre alkalmas szenzort, a jelek feldolgozására alkalmas mérőműszert és egy tudáscsomagot. Ezen együttes garantálja, hogy egyszerűen és gyorsan megállapítható a hiba jellege és helye a folyamatban, illetve képesek leszünk megakadályozni, hogy a vevő olyan terméket kapjon, amelyet nem tud felhasználni. Ebben mindennek jelentősége van, hiszen egyik a másik nélkül nem ad teljes megoldást.

Az elmúlt 10 évben egyre inkább a nyomásmérésről vált ismertté cégünk, és ezt tudja is mindenki társítani a Cavity Eye névhez, de a „tudáscsomagot” csak azok ismerik, akik megtapasztalták, hogyan dolgozunk a vevőinkkel. Miért is fontos ez? Azért, mert a szerszám-nyomásméréssel kapcsolatban két sztereotípia kering szakmai körökben, az egyik, hogy nagyon drága, a másik, hogy nagyon bonyolult alkalmazni és ezért csak ritkán használják. A Cavity Eye küldetése, hogy ezeket a falakat lerombolja és bizonyítékokkal tudja alátámasztani, hogy nem a rendszer használata a drága, hanem annak a mellőzése fog sokkal többe kerülni a nem tervezhető mértékű és nem tervezhetően előbukkanó extra költségek miatt. Másrészt, a komplikált és nehezen használható magas karbantartási igényű rendszerekhez képest a mi megoldásunk egyszerűen elsajátítható, standardizálható bármilyen gyártási folyamatban és az általunk adott képzések segítségével pedig egyszerűen kifejleszthető az a tudás, ami a biztonságos üzemeltetésre garancia.

Természetesen nem varázspálcát kínálunk a partnereinknek, és nem olyan eszközt, ami megszünteti a jelenleg fennálló vagy elrejtett problémáikat, ellenkezőleg! Rávilágít a folyamatok instabilitására és azok rizikójára, és mintegy „tűzfal” védelmet nyújt a külső problémák ellen, de a belsőket megjeleníti. A nem megfelelő alapanyagelőkészítés, szerszámkarbantartás, gépkondíció, vagy egy rosszul kiválasztott felügyeleti ablak nem fog megjavulni, de transzparenssé válik és ezáltal megoldhatóvá, nem csak állandó beszédtéma marad.

Alapoktól a technologizálásig

Képzéseinkkel a fröccsöntés területén dolgozó, szakmájukban fejlődni vágyó, a napi munkájukban felmerülő kérdésekre választ, kihívásokra megoldást kereső szakembereknek szeretnénk átfogó és átlátható képet nyújtani a fröccsöntés technológiáról. Kecskeméti oktatási központunkban megszervezett fröccsöntés technológiai oktatásaink során a résztvevők gépfüggetlen általános módon tanulhatnak a fröccsöntés részleteiről. A kisebb csoportokban végzett gyakorlati foglalkozások segítik különböző mérési és ellenőrzési módszerek megismerését, valamint a gépi paraméterek hatásainak vizsgálatát ezáltal pedig a teljes fröccsöntési folyamat megértését.

„A fröccsöntési folyamat grafikus elemzése átláthatóbbá vált számomra. A képzés alátámasztotta, hogy a mérési eredmények felhasználása miként befolyásolja a termékek gyártását, reprodukálhatóságát, minőségellenőrzését.”

FORMÁBA ÖNTJÜK A JÖVŐT!

A 2016-os első nagyszabású hazai műanyag-fröccsöntős Konferencia után, idén júniusban megrendezzük a második ilyen eseményt. A helyszín ugyanaz, hiszen a magyarországi fröccsöntő szakemberek tekintélyes hányada a GAMF falai között szerezte a tudásának alapjait, de a témák kissé különbözőek. Hitvallásunk szerint, folyamatszakértőként felelősnek érezzük magunkat, hogy olyan témákról nyissunk általános vitát, amely jelen van minden piaci szereplőnél. Legyen az gépgyártó, feldolgozó vagy alapanyagos, akár kisegítő berendezéseket gyártó kolléga. Így a konferencia központi témája a fröccsöntés jövője és azok jövője is ezáltal, akik ebben keresik a megélhetést! Szeretnénk beszélni azokról a változásokról, fejlesztési irányokról, amelyeket a gépgyártók követnek Európában, amelyek valószínűleg meghatározzák a szakmánk jövőjét, amelyekhez így, vagy úgy, de alkalmazkodnunk kell. Ehhez a beszélgetéshez egy asztal köré invitáltuk az európai piacot meghatározó 5 fröccsöntőgépgyártó cég egy-egy képviselőjét. Szeretnénk beszélni arról, hogy milyen lehetőségekkel élhetünk és hogyan, ha szakemberre van szükségünk, hol találkozik a közoktatási rendszer és a piaci alapú felnőttképzés. Lesznek olyan érdekes technológiákat bemutató fejezetek, mint a „Heat&Cool” technológia, vagy a szimuláció és a gyakorlati alkalmazhatóság kérdése, de szintén érdekes és méltatlanul elfeledett folyamatelem a hűtőrendszer kiépítése, kezelése, karbantartása és mindezek hatása a pénztárcánkra.

A rendezvény ideje: 2023.06.02.

Helyszín: 6000, Kecskemét, Izsáki út 10., NJE-GAMF

Regisztráció az alábbi QR-kóddal:

PROGRAM:

8:30Kapunyitás – regisztráció
9:30Megnyitó – Györgyi János, Cavity Eye
10:15Új szakirányspecifikus képzési forma a GAMF-on NJE START bemutatása – Bata Attila, NJE GAMF
10:35Kávészünet
11:00A fröccsöntés jelene és jövője
Résztvevők:
ARBURG – Domokos Balázs
ENGEL – Horváth Ákos
FANUC – Pintér István
SUMITOMO-DEMAG – Nemes József
Wittmann-Battenfeld – Bocskor Imre
12:30Ebédszünet Fröccsöntést támogató különleges technológiák
13:30Folyamatfelügyelet Cavity Eye módon – Horváth Szabolcs, Cavity Eye
13:45Szimuláció és/vagy valóság – Dr. Molnár László, Econ
14:00Ha valami szépet akarsz – Robert Kurzbauer, Roctool
14:15Az a DRÁGA energia, áramfogyasztás és vízkezelés – Gönczi István
14:30Zárás
13:30 – 14:30 GAMF Tanszéki túra, Cavity Eye műhely „titkok”

A Konferencia célja, hogy megmutassa a résztvevőknek, hogy milyen módszerek segítségével lehetnek hatékonyabbak, versenyképesebbek és professzionálisabbak a fröccsöntés piacán.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a rendezvényre, amely ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

ForrásCavity Eye

További információ:

A Cavity Eye hivatalos honlapján.

A cég LinkedIn felületén.

Megosztás
[
    ]