6 oldalú teljes megmunkálás a szerszámkészítésben esztergamaróközponton

SET Mühendislik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti Isztambulból, tulajdonosai Celalettin Aydemir úr (vezető gépészmérnök) és Hale Gürçay asszony (vegyészmérnök), több mint 30 éve tapasztalt partnerei az üvegiparnak, különösen az úgynevezett egyedi szelvényű (IS) gépek szerszámainak és tartozékainak gyártásában. A neves ügyfelek bíznak a SET munkájának minőségében. Az integrált 5-tengelyes és 6 oldalú precíziós megmunkálást, a három NTX 1000 esztergáló- és maróközponton a vállalati siker kulcsának tekintik.

Átfogó gyártás és teljes körű szolgáltatás

„Minden szerszámot és minden egyes alkatrészt házon belül, maximális pontossággal és teljes nyomon követhetőséggel gyártunk, hogy nemzetközi ügyfeleink szigorú követelményeinek megfeleljünk” – számol be Ergun Tanaçan ügyvezető igazgató. Ezzel összefüggésben büszke a csapatára, amely az átfogó személyzeti képzésnek köszönhetően mindenkor tökéletesen kiaknázza az innovatív folyamatláncban rejlő lehetőségeket. Tanaçan ezután az üzleti siker másik pilléreként említi cége teljes körű szolgáltatási mentalitását.

Integrált folyamatlánc az üvegformákhoz

Az ügyfélnek csak a végtermék 3D-s modelljét és az IS-rendszer műszaki specifikációját kell megadnia. Az üreges üvegformák gyártási folyamatának minden más szempontja ezután a SET felelőssége. Ez magában foglalja a műszaki rajzok elkészítését és az NC-programozást szimulációval, valamint az ezt követő precíziós megmunkálást és az átfogó minőségbiztosítást.

Három NTX 1000 szerszámgép az összetett üvegformák gyártásához

A SET gyártási folyamatlánca jelenleg mintegy 40 CNC szerszámgépet foglal magában a fémforgácsoláshoz, bevonatoláshoz, gravírozáshoz és polírozáshoz. A gyártási folyamat magját a DMG MORI több gépe alkotja, köztük három NTX 1000 Turn & Mill a 6 oldalas teljes megmunkáláshoz. A SET a közelmúltban a lézeres textúrázás területén is jelentősen bővítette repertoárját egy LASERTEC 45 Shape géppel, míg a klasszikus univerzális esztergálás területe egy NLX 2500 | 700 szerszámgéppel erősödött.

Kulcsrakész projekt a gyors üzembe helyezéshez

A SET által kulcsrakész projektként megrendelt három új NTX 1000-es gép példája jól mutatja, hogy a DMG MORI-ba, mint a megmunkálás kiváló partnerébe vetett bizalom mennyire átfogóvá vált. A DMG MORI a gépen kívül a teljes technológiai megoldást is kifejlesztette Japánban beleértve a szerszámokat és a programozást. „Az NTX 1000-es gépek ezután néhány napon belül zökkenőmentesen átkerültek a 2 – 3 műszakos üzembe vállalatunknál, és azóta problémamentesen működnek” – számol be Ergun Tanaçan.

Folyamatos pontosság és megbízhatóság

Az ügyvezető igazgató szerint ez a nagyfokú megbízhatóság a japán beszállító kiemelkedő gépészmérnöki képességeiről tanúskodik. Kifejezetten utal a rendkívül merev gépágyra és a görgős vezetőkre, és dicséri a beépített hűtőfolyadék-keringetéssel ellátott termoszimmetrikus orsóházat is. „Ez szinte teljesen kiküszöböli a hőmérsékletingadozásokat, ami a precíziós követelményeink szempontjából létfontosságú” – mondja Ergun Tanaçan.

Tanaçan elismeréssel adózik a 20.000-es sorozatú compactMASTER maróorsó teljesítményének is, amelyet ugyanúgy kiemel a forgácsolási teljesítményért, mint a lenyűgöző felületi minőségért. „A felület minősége a legfontosabb kritérium az üvegformáknál, mivel közvetlenül befolyásolja a végtermékek minőségét.” A DMG MORI nagy pontosságú CNC gépei 5-tengelyes műveletben megbízhatóan képesek akár Ra 0,5 μm-es felületeket is előállítani.

NTX 1000: Termelékeny teljes megmunkálás eszterga-marón

A felületi minőség mellett az üvegformák összetettsége is kihívást jelent a megmunkálás során. Ergun Tanaçan a szabadfelületekre utal: „Ezek elkészítéséhez 5-tengelyes szimultán megmunkálásra van szükség”. A compactMASTER maróorsó az NTX 1000-et egy sokoldalú, 6 oldalas teljes megmunkálóközponttá alakítja. „Az egyetlen befogással történő gyártás megszünteti a kézi átkészülékezések szükségességét. Így elkerülhető a hibalehetőség, és az átfutási idők jelentősen lerövidülnek.” Az NTX 1000 tehát jelentősen hozzájárul a termelékenység növeléséhez.

Ergun Tanaçan, Ügyvezető igazgató – SET Mühendislik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti

Digitális felügyelet a gép maximális rendelkezésre állása érdekében

A SET az üvegformák teljes megmunkálását felügyeli, hogy minimálisra csökkentse a leállási időt. „Mivel minden gép állapotát ismerjük, mindig képesek vagyunk gyorsan reagálni, ha bárhol probléma merülne fel” – mondja Ergun Tanaçan a digitális felügyelet előnyeiről. A gazdaságos termeléshez elengedhetetlen a gépek magas fokú rendelkezésre állása. „A DMG MORI helyi szervizének kiváló elérhetősége fontos szempont ebben a tekintetben.”

LASERTEC 45 Shape a felületek lézeres textúrázásához

A SET a jövőben is innovatív gyártási technológiákkal kívánja folytatni sikertörténetét. Példaként Ergun Tanaçan a LASERTEC 45 Shape-et említi, amely a cég innovációra való törekvését és a hozzáadott érték folyamatos javítását képviseli az ügyfelek számára. „A háromdimenziós, szabad formájú felületek lézeres textúrázása teljesen új távlatokat nyitott a felületszerkesztésben” – foglalja össze a lenyűgözött Tanaçan. „Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen kívánt felületet nagyon rövid idő alatt és reprodukálhatóan, a környezetre és az egészségre káros maratás nélkül állítsunk elő” – mondja Ergun Tanaçan, aki bepillantást enged a jövőbe: „A DMG MORI-val közösen tervezzük, hogy robotokkal automatizáljuk a gyártást.”

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]