Univerzális esztergálás korszerű berendezésekkel

Vonzó ár és minőségi felszereltség – az új CTX 350 egyesíti a CLX és CTX sorozatok univerzális esztergáinak legjobb tulajdonságait.

A CTX 350 univerzális esztergát a DMG MORI a CLX 350 és a CTX alpha 500 utódjaként pozícionálja, hiszen a gép egyesíti a két sorozat legjobb tulajdonságait: a CLX sorozat árszabását és a CTX alpha gépek teljesítményét, illetve felszereltségét. Ide tartozik a dinamikus, precíz C-tengely, a VDI30 revolverfej és a percenként 5.500-as fordulatszámra képes, energiatakarékos szinkronmotorral ellátott főorsó. Az opcionális felszereltség részeként +/- 50 mm-es mozgási tartományú Y-tengely, szegnyereg, egy 6.000-es fordulatszámú ellenorsó és egy forgácskihordó is elérhető. A vezérlés tekintetében SIEMENS és FANUC egységek állnak rendelkezésre, az intelligens automatizálási megoldásoknak köszönhetően pedig a moduláris rendszerű CTX 350 önálló be- és kirakodására is lehetőség nyílik.

A CTX 350 ötvözi a megfizethető árat és a kiváló minőséget az univerzális esztergálás területén. Felszereltségtől függően a szerszámgép Y-tengellyel és ellenorsóval is elérhető.

A CTX 350 ötvözi a megfizethető árat és a kiváló minőséget az univerzális esztergálás területén. Felszereltségtől függően a szerszámgép Y-tengellyel és ellenorsóval is elérhető.

A CTX 350-et sokoldalúsága teszi igazán értékes univerzális esztergává, legyen szó bármilyen gyártói környezetről. A korábbi modellekhez képest a DMG MORI képes volt növelni a munkateret, miközben a gép megőrizte kompakt, kb. 8 m2-es alapterületét. A 65 mm átmérőjű rúdáteresztés, 120 mm átmérőjű tokmány és a felszereltségtől függően akár 540 mm-ig bővíthető esztergálható hossz emellett az alkatrészek széles körének megmunkálását teszik lehetővé. Az esztergálási átmérő minden esetben max. ø 320 mm, a revolverfej pedig 12 darab VDI30-as hajtott szerszám befogadására képes. Ezek fordulatszáma percenként 6.000, de opcionálisan akár 12.000-es fordulatszámmal is kérhetők. A főorsóhoz a DMG MORI belső szinkronmotort használ, ami 10%-kal nagyobb hatékonyságot biztosít. A C-tengely pontossága az elülső csapágyakra szerelt mérőrendszernek köszönhető, amely így függetlenné válik az orsó kisebb deformációitól.

Automatizációs megoldások egyetlen forrásból

A DMG MORI a CTX 350 esetében is szem előtt tartotta az automatizált gyártás fontosságát, ennek megfelelően az eszterga egy integrált robottal is felszerelhető, a tokmányos munkadarabok be-és kirakodásához. Egy szintén integrált kirakodó egységgel pedig a legfeljebb 500 mm hosszú és 40 mm átmérőjű tengelyes darabok rakodása is megoldható. A CTX 350 mindemellett a DMG MORI Robo2Go Turning megoldásával is kompatibilis, amely további rugalmasságot biztosít a szerszámgép automatizációjában.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]