Ultrakompakt ipari PC – mérce a számítási teljesítményben

C6040 típusú vezérlővel bővült az ultrakompakt ipari PC-k választéka

A Beckhoff ultrakompakt C60xx ipari PC-sorozat legújabb tagjaként a C6040 még nagyobb teljesítményt nyújtó modellje a felhasználók számára az alkalmazási lehetőségek teljesen új világát nyitja meg. Példátlan erejét többek között 12. generációs, akár 16 maggal is rendelkező Intel® Core™ processzorainak köszönheti.

A mindössze 132 x 202 x 76 mm méretű, C6040 típusú ipari PC óriási számítási teljesítménnyel rendelkezik, így jól használható összetett tengelyvezérlési vagy gépi látásra épülő alkalmazásokban.

A mindössze 132 x 202 x 76 mm méretű, C6040 típusú ipari PC óriási számítási teljesítménnyel rendelkezik, így jól használható összetett tengelyvezérlési vagy gépi látásra épülő alkalmazásokban.

A 12. generációs processzorok esetében klasszikus és gazdaságos számítási teljesítményű magokat különböztethetünk meg. A korábbiakhoz hasonlóan a 12. generációs Intel® Celeron®, Pentium®, Core™ i3 és i5 processzorok kizárólag klasszikus számítási teljesítményű magot tartalmaznak. A C6040 típusú PC-ben használt Intel® Core™ i7 és i9 processzorok különlegessége ezzel szemben, hogy elsőként ezek rendelkeznek hibrid architektúrával. Ez a Core™ i7 esetében négy, a Core™ i9 esetében pedig nyolc további gazdaságos maggal bővített belső elrendezést jelent. A nagy teljesítményű és energiahatékony magok ezen kombinációjával az alkalmazások összesen 12 vagy 16 magon futtathatók.

Míg a nagy számítási teljesítményű magok egy szálon futó, nagy feldolgozási teljesítményt igénylő alkalmazások végrehajtására alkalmasak, az energiahatékony magokon számos további szál futtatható valós időben vagy a felhasználó által ütemezett módon. Mindezeken felül minden egyes mag órafrekvenciája külön-külön, egyedileg állítható be. Az alaplapon kialakított, a németországi Verl-ben, „házon belül” kifejlesztett és gyártott tápegység elegendő energiatartalékot biztosít a processzorok számítási teljesítményének teljes mértékű kiaknázásához.

Méretét tekintve a C6040 csupán 132 x 202 x 76 mm-es helyet igényel. Ez a sokrétű, új fejlesztésű ipari PC különösen alkalmas összetett tengelyvezérlések, komplex HMI-megoldások, továbbá rendkívül rövid ciklusidőt igénylő, illetve gépi tanulásra és gépi látásra épülő alkalmazások futtatására.

ForrásBECKHOFF

További információ: 

www.beckhoff.com

Megosztás
[
    ]