Prima Power Technológia Napok Finnországban

A Prima Power, mint globális lemezmegmunkáló gépgyártó, immáron hagyományosnak mondhatóan februárra szervezte meg ügyfelei részére a Technológia Napokat, melyre idén Finnországban került sor.

PAA_7411

Ezúttal a Prima Power automatizált gyártórendszerei és lemez lecsévélővel kombinált gyártósorai álltak az esemény középpontjában. A Technológiai Napokra összesen csaknem száz vendég érkezett szerte Európából. Finnországon kívül további 10 országból érkeztek érdeklődők, mint például Belgiumból, Hollandiából, Olaszországból, Dániából, Lettországból és Magyarországról. Ezek az ügyfélrendezvények kapcsolatteremtési lehetőségeket is kínálnak, így sok pozitív találkozásra és érdekes beszélgetésre került sor ezúttal is.

DJI_0001-Edit

A Technológiai Napok rendezvény két napos volt, melyen február 22-én szerdán több, mint 50 külföldi vendég vett részt, csütörtökön viszont többnyire Finnországból érkeztek a látogatók. Ezeken a napokon a Prima Power bemutatta termékeit és automatizálási megoldásait, valamint a szoftverei által kínált lehetőségeket. A látogatók megtekinthették a cég 2018-ban elkészült telephelyének minden szegletét az irodáktól kezdve a termelésig, illetve a rendezvényen volt lehetőség meglátogatni a Vaski gyárat is, mely a Prima Power részére a lecsévélő egységeket gyártja.

PAA_7331

A technológiai napokon szinte az összes Prima Power gépét meg lehetett tekinteni valós termelési körülmények között, ami közben a Technológiai Központ összes gépén és rendszerén bemutatók futottak. Kiállításra került a PSBB automatikus gyártósor, amely a Shear Genius Evo géppel a lyukasztás, formázás és darabolás folyamatát végzi el, majd kombinálva a munkafolyamatokat közvetlenül össze van kötve egy automata szervo-elektromos EBe Express Bender panelhajlító berendezéssel is. Szintén bemutatásra került a Night Train Genius automatizált raktárrendszer, amely közvetlenül csatlakozott a fent említett PSBB gyártósorhoz és egy Combi Genius kombinált lézer-lyukasztó cellához, ezzel segítve a folyamatos nyersanyag betáplálást, illetve a félkész alkatrészek és hulladékok visszatáplálását a raktárba a különböző termelési állomások között.

PAA_7763

Ezeken felül, láthattak még 2D fiber lézer gépet a Laser Genius+ berendezést Combo Tower Laser automata raktár toronnyal és PSR 2D rakodó és szortírozó robottal kombinálva. Combi Genius kombi lézer-lyukasztó gépet, amely egy LSR rakodó és szortírozó robottal volt felszerelve, végezetül pedig egy szervo-elektromos eP Genius élhajlító gépet automata szerszámcserélő rendszerrel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Azt is megtudtuk, hogy mire jó a lemez lecsévélő adagolósor

Növeli a termelékenységet és a rugalmasságot. A tekercs lecsévélő adagolósor mindig a megfelelő méretre vágja a lemezt, ezzel növelve a termelékenységet és a rugalmasságot: egy ember képes kezelni a tekercskezelő rendszert, mindehhez kevesebb raktárterületre van szükség, nagy működési sebességgel bír és mindig optimális lemezhosszúsággal készül a teríték kiszabása. A méretre vágott gyártósorral a lemezméret mindig „szabványos” és optimális lesz az NC Express szoftver tekercs teríték kezeléséhez. Nincs szükség különböző méretű lemezek raktározására, ami jelentős megtakarítást jelent a nyersanyag raktárkészlet költségeinek csökkentésében. A méretre vágott gyártósorral időt is nyerünk: kevesebb a lyukasztási és a darabolási idő, valamint kevesebb a hulladékanyag. Így a gép üzemideje az értékes alkatrészek gyártására összpontosulhat.

Coil_Line_System_TechDay

ForrásPrima Power

További információ:

A Prima Power hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]