Megnyitotta kapuit a TIMTOS 2023 kiállítás

Kezdetét vette a Taipei International Machine Tool Show 2023, más néven TIMTOS. Az élőben megrendezett megakiállítás március 11-ig tart. A Taipei Nangang Exhibition Center csarnokaiban több, mint 18 ország 1000 kiállítója, közel 6200 standon jelenik meg. A 2022-es évinél terjedelmesebb TIMTOS 2023 nemcsak a globális szerszámgépipar ikonikus eseménye, hanem a valaha volt legnagyobb kiállítás is, miután Tajvan a járványhelyzet óta megnyitotta határait.

TIMTOS2023

A világjárványt követően a globális szerszámgépipar és a világ minden tájáról érkező szakemberek jelentős érdeklődést mutatnak a TIMTOS 2023 iránt. A szervező TAITRA szerint a show nemzetközi látogatói regisztrációjának száma meghaladta a 3000-et több mint 80 országból, ami bíztató mutatója mind a tajvani szerszámgépipar, mind a MICE-ipar 2023 eleji fellendülésének. A TAITRA arra számít, hogy a TIMTOS 2023 hat kiállítási nap alatt 50 000 látogatót vonz majd belföldről és külföldről egyaránt.

A TIMTOS 2023 megnyitóünnepségén a rangos vendégek, köztük Tsai Ing-Wen elnök, Wen-Tsan Cheng miniszterelnök-helyettes, Sandra Oudkirk, a Tajvani Amerikai Intézet tajpeji irodájának igazgatója, valamint a TAITRA és a TAMI szervezői mondtak beszédet.

„A TIMTOS 2023 a COVID-19 járvány után új fejezetet nyit a globális szerszámgép-közösség számára” – mondta James Huang, a TAITRA elnöke. Huang izgatottságát fejezte ki a nemzetközi résztvevők visszatérése miatt, beleértve négy nemzeti pavilont (USA, Svájc, Németország és Dánia), valamint az indiai, malajziai, thaiföldi, vietnami, japán és török ipari szövetségek által vezetett delegációkat. Huang arra is rámutatott, hogy az idei TIMTOS kiemeli az ESG-trendeket és azok hatásait a szerszámgépipar hatékonyabbá, intelligensebbé és fenntarthatóbbá tételére.

timtos2

A TAMI elnöke, Larry Wei üdvözölte a TIMTOS 2023-on megjelent nemzetközi látogatókat. Wei szerint mind a külföldi, mind a hazai látogatókat lenyűgözi majd a tajvani szerszámgépgyártók vitalitása és rugalmassága az idei TIMTOS-on. A szerszámgépgyártók manapság kizárólag a költségek csökkentése helyett a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének szentelik magukat. A berendezések és szolgáltatások optimalizálása a net zero célok elérése érdekében a megrendelések növekedésének fő hajtóereje lesz, tette hozzá Wei.

A TIMTOS 2023 olyan ismert kiállítók listáját tartalmazza, mint az FFG, TTGroup, HIWIN, PMI, YLM, SHINBU, KAFO, CHMER, Hartford, SOCO, YOU JI, TAKISAWA, YCM, Kao Ming, Victor Taichung, Delta, Siemens, HEIDENHAIN, TRUMPF, FANUC, igus, MAZAK, Mitsubishi, THK, Zeiss, Grundfos, Universal Robot, Mitutoyo, Keyence, Renishaw és Accretech. A TWTC 1. csarnokában három vadonatúj tematikus terület is helyet kapott, amelyek a „Fejlett fémmegmunkálási technológiát”, az „Additív gyártást” és a „Jövő gyártását” mutatják be.

timtos3

Továbbá az idei TIMTOS két nagyszabású eseménysorozatot indít: „ESG action!” és „ESG in TIMTOS”, amelyek a kiállítók és tanácsadó szervezetek összefogásával betekintést nyújtanak a szén-dioxid-semlegesség kérdéseibe. Közülük „Dr. Net Zero” vezető iparági tanácsadókkal közösen ingyenes karbon-lábnyom konzultációkat kínál a kiállítás résztvevőinek. A TWTC 1. csarnokában található „Insights Stage” olyan gondolatébresztő eseményeknek ad helyet, mint a Future Manufacturing Forum, ESG-szemináriumok, Maker Workshop, Insights Talk és Podcast Live öt egymást követő napon, március 6-tól 10-ig. Egyéb tevékenységek közé tartozik a Cutting Tool Hunter Stamp Collecting Tasks a TWTC 1. csarnokban és a Metalworking Ecosystem Guided Tour, amely három csarnokon ível át.

A TIMTOS 2023 kiállítás március 6. és 11. között 10 és 18 óra között tart nyitva, míg az online kiállítás április 6-ig tart. További frissítésekért és a teljeskörű információkért látogasson el a www.timtos.com.tw weboldalra, vagy kövesse a kiállítást a közösségi média felületeken.

ForrásTIMTOS

További információ:

A TIMTOS hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]